SPOR - 30 Ocak 2021 Cumartesi 15:38

Anastasios Bakasetas, Trabzonspor'un 151. yabancı oyuncusu oldu

A
A
A
Anastasios Bakasetas, Trabzonspor'un 151. yabancı oyuncusu oldu

Trabzonspor'un, Aytemiz Alanyaspor'dan kadrosuna kattığı Anastasios Bakasetas, bordo-mavililerin 151. yabancı oyuncusu oldu. Golcü futbolcu, ayrıca Avraam Papadopoulos'un ardından Trabzonspor'da forma giyecek ikinci Yunanistanlı.

Süper Lig'in devre arasında nokta transferlere imza atan Trabzonspor, Berat Özdemir, Yusuf Mallı ve Anastasios Bakasetas transferlerine imza atarak ligin ikinci yarısında zirveyi zorlayacağının sinyallerini verdi. Bordo-mavililer 54 yıllık tarihine bugüne kadar 53 ülkeden 151 yabancı oyuncu kadrosuna katarken, söz konusu transferlerin çoğunu ise Brezilya'dan gerçekleştirdi. Başkan Ahmet Ağaoğlu döneminde ise Karadeniz ekibi Bakasetas transferiyle 27 yabancı oyuncu transferi yaptı.

Rekor Brezilya'da

Trabzonspor’da top koşturan yabancı futbolcular arasında Brezilyalılar'ın fazlalığı dikkat çekiyor. Bordo-mavililer bugüne kadar Güney Amerika ülkesinden tam 17 futbolcuyla sözleşme imzaladı. Trabzonspor'dan sonra Fenerbahçe ve Beşiktaş formaları giyen Marco Aurelio, Mehmet Aurelio ismini alarak Türk statüsünde oynadı ve milli takım forması giydi.

Bordo-mavililer, Belçika ve Slovakya'dan 7'şer, Polonya, Gürcistan ve Gana'dan 6'şar, Nijerya ve Arjantin'den 5 oyuncuyu renklerine bağladı. Trabzonspor, Almanya, Portekiz, Ukrayna, Senegal Sirbistan ve Çekya'dan 4'er oyuncu kadrosuna katarken, Bosna Hersek, Kolombiya, Kamerun, Norveç, Hırvatistan, Makedonya, İngiltere, ve Gine'den 3'er oyuncuyla sözleşme imzaladı. İsveç, Azerbaycan, İran, Karadağ, Mısır, Hollanda, Güney Kore, Romanya, Mali, Bulgaristan, Fildişi Sahili, Cezayir ve Yunanistan 2'şer, Avusturya, Belarus, Ekvator, Yeşil Burun Adaları, Tago, Fransa, Kosova, Arnavutluk, Kosta Rika, Fransız Guyanası, Avustralya, Paraguay, Danimarka, Kongo, Fas, Burundi, Peru ve Nambiya'dan 1'er oyuncuyu Trabzon'a getirdi.

Rekor İbrahim Yatara'da

Dönemin Başkanı Özkan Sümer tarafından bordo-mavili takımın bünyesine katılan Yattara, 2003-2004 ve 2010-2011 sezonları arasında 8 sezon Trabzonspor formasını giydi. 232 kez bordo-mavili renkleri terleten Yattara, 39 gol imza attı. Futbol oynadığı 13 yılın 8 yılını Trabzon'da geçirdi.

100 maçı aşan isimler arasında

Karadeniz ekibinin unutulmaz oyuncuları arasına giren Yattara'yı ise Colman 161 maç, Alanzinho 140, Perira 137, Shota 121 ve Petkovic 103 maçla takip etti. Fenerbahçe'ye transfer olan Trabzonspor'un eski Arjantinli oyuncusu Jose Sosa ise 99 maçta kalarak 100 maçı aşan isimler arasına giremedi.

Ahmet Ağaoğlu 26 yabancı oyuncu transfer etti

Nisan 2018'de yılında göreve gelen Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, 1028 günlük görev süresi boyuncu 27 yabancı oyuncu transferine imza attı. Vahid Amiri, Hosseini (İran), Zorgo Toure, Ndiaye (Senegal), Nwakaeme, Obi Mikel (Nijerya), Ekuban (Gana), Nemanja Andjusic (Bosna Hersek), Donis Avdijaj (Kosava), Campi (Arjantin) Fernandes, Edgar Le (Portekiz) Sörloth, Trodsen (Norveç), Sturridge, Lewis Bekar (İngiltere) Monuel Da Costa (Fas), Guilherme, Manoel Messias, Victor Hugo, Marlon ve Flavio (Brezilya), Staven Plaza (Ekvator), Benik Afobe (Kongo DC), Fousseni Diabate (Mali), Jorge Djaniny'i (Yeşil Burun Adaları) ve Bakasetas (Yunanistan) kadrosuna kattı.

Bakasetas ikinci Yunanistanlı oyuncu

Trabzonspor'un Aytemiz Alanyaspor'dan transfer ettiği Anastasios Bakasetas, bordo-mavililerin şimdiye kadar transfer ettiği ikinci Yunanistanlı oyuncu oldu. Daha önce bordo-mavililerde 2014-2015 sezonunda Yunan savunma oyuncusu Avraam Papadopoulos forma giymişti.

Gökmen Şahin

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Eski elektrik santrali Antalya’ya kazandırılıyor Antalya’nın Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Antalya Şubesi’ni ziyaretinde, eski elektrik santralini de restore ederek Antalya’ya kazandıracaklarını aktardı. TEMAD Antalya Şube Başkanı Sinan Hendek ve dernek üyelerinin yer aldığı ziyarette Başkan Uysal, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları sayesinde Türkiye’nin kendi bölgesinde demokratik kültürü korumaya çalışan tek ülke olduğunu belirtti. Muratpaşa’da istikrar, tutarlılık ve hizmet standardı üzerine kurulu bir belediyeciliği 10 yıldır sürdürdüklerini belirten Başkan Uysal, “Hoşa gidecek basit dalgalar, basit yükselişler üretmekten ziyade, şehirde bir standart, bir kamu hizmeti seviyesi oluşturup o seviyenin bütçe olarak, personel olarak korunabilmesi ve geliştirilmesi üzerine kurulu bir yaklaşımımız var. Kamu yönetimi bir seviye işidir. Manipüle etme işi değil” diye konuştu. İktisadi açıdan zor süreçlerden geçildiğini dile getiren Başkan Uysal, “Bu demek değildir ki gelişim projeleri yapmayacağız. Gelişim projeleri elbette yapacağız. Ama onları doğru seçeceğiz” dedi. Yeni dönemde belediyecilik anlayışında çağı yakalayacaklarını, yapay zekadan her alanda yararlanmaya çalışacaklarını ifade eden Başkan Uysal, Muratpaşa Belediyesi’nin mevcut alanına yeni bir akıllı belediye hizmet binası yapmayı planladıklarını söyledi. Akıllı otopark zinciri, güvenli gıda zinciri gibi yeni dönem projelerini paylaşan Başkan Uysal, eski elektrik santralini de restore ederek Antalya’ya kazandıracaklarını aktardı. Başkan Uysal TEMAD ziyaretinin yanı sıra, Türkiye Polis Emeklileri Derneği Antalya Şubesi, Antalya Telefoncular Birliği ve Cam Piramit’te Akdeniz Konyalılar Federasyonu’nun düzenlediği iftar yemeğine konuk oldu. Başkan Uysal, Kırcami’de de vatandaşlarla bir araya geldi.
Antalya Başkan Böcek’ten tarımda istihdamı arttıracak projeler Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Muhittin Böcek, yeni dönemde de var olan çalışmaları yeni projelerle destekleyeceklerini söyledi. Başkan Böcek, “Tarıma yönelik kuracağımız tesisler ile hem istihdama katkı sağlayacak hem de tarım ürünlerinin değer kazanmasını sağlayacağız” dedi. Başkan Böcek yeni dönemde de tarımda üretimi ve çiftçinin refahını artıracak projeler ile geliyor. Başkan Böcek, 5 yıl boyunca tohum, fide, fidan, gübre, makine ve teçhizat destekleriyle yanında olduğu tarım üreticilerini yeni dönemde de yalnız bırakmayacak. “Soğuk hava depoları” “Ziyan etmek yok, değer katmak var” diyerek kurulacak tesislerle elde kalan veya üretim fazlası olan ürünlere katma değer sağlanacak. Üretimin yoğun olduğu bölgelerde soğuk hava depoları kurularak üreticilerin ürünlerini uygun şartlarda depolaması sağlanacak, raf ömrünü uzatarak ürünlerin değer kaybı önlenecek. “Hallerde paketleme ve paketleme tesisleri” Hallerde kurulacak yaş sebze-meyve paketleme tesisleri ile üreticinin kendi ürününü paketleyerek aracısız ilk elden tüketiciye değerinde satışına imkan sunulacak. Yine hallerde kurulacak kurutma tesisleriyle ürünlerin raf ömrü uzayacak. Bu ürünler ekonomik değeri yüksek olacak şekilde mamulleştirilecek. “Yaş sebze-meyve kasası üretim tesisi” Başkan Böcek, ürün depolama ve nakliyesinde önemli bir gider olan kasa maliyetlerini Plastik Kasa Üretim Tesisleriyle düşürecek. Sera plastik atıkları kasalara dönüştürülecek. Üreticinin hem kasa maliyetleri düşürülecek, hem de geri dönüşümle bölgedeki plastik atıklar azaltılacak. “Süt işleme entegre tesisleri” 5 yıl boyunca önleyici veterinerlik hizmetleri ve süt tankı desteği gibi yardımlarla hayvan üreticilerini yalnız bırakmayan Başkan Böcek yeni dönemde de bu desteklerini sürdürecek. Süt sığırcılığının yaygın yapıldığı ilçelerde süt işleme ve entegre tesisleri kurularak üreticinin ürününü değerinde satmasına imkan sağlanacak. “Bal paketleme tesisi” Başkan Böcek, kovan, arıcılık kıyafeti ve arı otu gibi desteklerle yanında olduğu arı üreticilerini de desteklemeye devam edecek. Seyyar bal paketleme üniteleri Bal Paketleme Tesisi’nde üreticilerin kullanımına sunularak paketleme sorununu çözülecek ve bal üreticilerinin pazar arayışın destek olunacak. “Ari süt sığırcılığı işletmesi” Uygun teknik ve hijyenik şartlara sahip Ari Süt Sığırcılığı İşletmesi kurularak çoğaltılacak besi hayvanları küçük aile işletmelerinin geliştirilmesi için hibe edilecek. Alabalık tesisleri kurulacak, teorik ve uygulamalı eğitimler vererek alabalık yetiştiriciliği yaygınlaştıracak. Bu sayede yeni iş imkanları oluşturularak istihdama katkı sağlanacak.