ASAYİŞ - 18 Ekim 2020 Pazar 18:59

Ankara'da sağanak yağış başladı

A
A
A
Ankara'da sağanak yağış başladı

Ankara'da akşam saatlerinde kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış başladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ankara'da akşam saatlerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiği uyarısını yapmıştı. Ankara Valiliği de vatandaşları oluşabilecek muhtemel risklere karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunmuştu. Ankara'da beklenen yağış saat 18.00 itibariyle başladı. Kentte aniden bastıran sağanak yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Yağış nedeniyle araçlar ve yayalar zor anlar yaşadı.

Abdullah Sarica - Derya Yetim - Erdinç Türkcan - Utku Şimşek

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van’ın değişmeyen damak tadı: Çörek Van’da 1939 yılından itibaren üretilen ve dört mevsim tüketilen çörek, Ramazan ayında da vazgeçilmezler arasında yerini aldı. Küçük Yıldız isimli iş yerinde üretilen çöreği almak isteyen vatandaşlar ise uzun kuyruklar oluşturdu. Van’da 1939 yılından bu yana 10 metrekarelik Küçük Yıldız isimli iş yerinde üretilen Van çöreği, 7’den 70’e herkes tarafından özellikle kahvaltılarda tüketilen bir lezzet olarak sofradaki yerini koruyor. Tereyağı, süt, sıvı yağ, şeker, maya, tuz ve unun belli miktarda karıştırılmasıyla yapılan meşhur Küçük Yıldız çöreği, sipariş üzerine pek çok ülkeye de gönderiliyor. 1976 yılından bu yana baba mesleği fırıncılığı sürdürdüğünü belirten Seyfi Duman, meslekten de fırından da vazgeçemediğini söyledi. Fırının ilk önce amcaları tarafından işletildiğini daha sonra kendileri tarafından devam ettirildiğini ifade eden Duman, ileri ki süreçte yeğenlerine devredeceğini söyledi. Küçük Yıldız çöreğinin Van kahvaltısının vazgeçilmezi olduğunu belirten Duman, “Van çöreği denince akla Küçük Yıldız geliyor. Sebebi ise kalitesidir. Biz hiçbir zaman kaliteyi bozmadık. Kaliteyi de bozmadığın zaman herkes peşinden gelir. Bizim burada çıkan çörekler ile diğer fabrikalardaki çörek arasında yüzde 50 fark var. Bu da kaliteden kaynaklanıyor. Buranın tadı gibi yeri de tarihidir” dedi. Küçük Yıldız çöreğinin 4 mevsim tüketildiğine dikkat çeken Duman, “Günde 4-5 bin adet çörek çıkarıyoruz. Sabah saat 04.00 gibi başlıyoruz, akşam iftara kadar devam ediyor. Buranın çöreğini yiyen 20-30 yıl sonra geldiği zaman tekrar gelip yiyor. Yani bağımlılık yapıyor. Bir yiyen bir daha geliyor. Gelince arkadaşını, dostunu da getiriyor” ifadelerini kullandı. Van çöreğinin kahvaltının vazgeçilmezi olduğuna vurgu yapan Duman, “Van kahvaltısının önde gelen ürünü çörektir. Kahvaltı dediğin zaman akla Van çöreği gelir. Van çöreği olmadığı zaman diğer çöreklerle tat alamıyorsunuz. Şu an Ramazan ayı nedeniyle vatandaşlar sahur için alıyor. Bu da kuyruk oluşmasına neden oluyor. Ramazan ayında ancak yetiştiriyoruz. Normal diğer zamanlarda da işlerimiz yoğun ama Ramazan ayında daha da katlanıyor” şeklinde konuştu. Ramazan ayında yaklaşık 12-13 saat oruçlu çalışmanın zor olduğunu aktaran Duman, özellikle susuzluğun kendilerini zorladığını söyledi. İşletmede 8 kişinin istihdam edildiğini de sözlerine ekleyen Duman, babasından öğrendiği mesleği, çocukları okuduğu için yeğenlerine öğrettiğini belirtti.
Erzurum Erzurum’da öğrenciler ilk mektuplarını asker abilerine yazdı Erzurum Kültür İlkokulu 1. Sınıf öğrencileri, ilk mektuplarını asker abilerine gönderdi. Erzurum’da Kültür İlkokulu 1. Sınıf öğrencileri ödev olarak kendilerine verilen ilk mektuplarını Mehmetçiğe yazdı. Minik yüreklerin duygu yüklü mektuplarına Mehmetçik hem bir mektupla cevap verdi hem de onları okullarında ziyaret etti. Askerlerin okul ziyaretleri duygu dolu anlara sahne olurken aynı zamanda gururlandırdı. Mehmetçik minik yüreklerin bu örnek davranışına cevap olarak bu kadarla da yetinmedi ve onları 9. Kolordu Komutanlığı’nın karargahında da misafir etti. 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, Kültür İlkokulu 1. Sınıf öğrencilerini kabul etti ve örnek davranışları için hepsini tek tek tebrik etti. Tugay Komutanı Yardımcısı Piyade Albay M. Kelami Kablay, öğrencilerin mektuplarına verdiği cevapta duygu dolu ifadeleri kullanırken, “Sevgili Kültür Kurumu İlkokulu 1-A Sınıfı öğrencileri, minik elleriniz ve kocaman yüreklerinizle yollamış olduğunuz içten sıcak ve samimi mektuplarınızı duygulanarak okuduk. Bu duyarlı davranışınızı ve yazmış olduğunuz mektuplardaki sevgi, saygı, cesaret ve güven verici ifadeleriniz bizleri onurlandırmıştır. Sayenizde bir kez daha yalnız olmadığımızı, güzel vatanımızın her zaman olduğu gibi yediden yetmişe kenetlenerek bir bütün olduğunu hatırladık. Sizlerin bu en temiz duygularla yazmış olduğunuz mektuplara her zaman layık olmaya çalışacağız. Bizler bu coğrafyada görevimizi en iyi şekilde yapıyoruz, içiniz rahat olsun. Geleceğimizin teminatı olan siz çocuklarımızın da gelecekte hangi mesleği yapıyorsanız yapın başarılı olacağınıza, Atatürk ilke ve devrimlerinden ayrılmayacağınıza, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak ve geçmek için bütün zorlukları yeneceğinize ve ülkemizi daha güzel yarınlara taşıyacağınıza olan inancımız tamdır. Cumhuriyetimizin kurucusu ebedi Başkomutan Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk de sizler için "Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak dan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz." diyerek bir milletin ilerlemesindeki temel taşın siz çocuklar olduğunu belirtmiştir. En derin sevgi ve saygılarımı sunarak adeta bir gökkuşağı gibi geleceği renklendirecek olan siz değerli öğrencilerimizin gözlerinden öper, yazmış olduğunuz tüm temenni ve dualarınız için sizlere ve bu güzel mektupların yazılmasına vesile olan ve gelecek nesillerimizi yetiştiren çok kıymetli öğretmenlerimize 25’inci Hudut Tugay Komutanlığı Artvin Komutan Yardımcılığı personeli ve tüm Mehmetçiklerimiz adına teşekkür bir borç bilirim.”
Bursa Veresiye defterleri, elektrik ve su borçları Kestel Belediyesi tarafından ödendi Kestel Belediyesi, bakkallardaki ve okul kantinlerindeki veresiyeler ile elektrik ve su borcu olan vatandaşların fatura borçlarını ödedi. Bin ihtiyaç sahibi aileye erzak kolisi desteğinde bulunan Kestel Belediyesi, bu ramazan ayında da 2 milyon 807 Bin liralık sosyal yardım projesiyle gönüllere dokunmuş oldu. Kestel Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda hayata geçirdiği bakkallardaki ve okul kantinlerindeki veresiye defterlerini toplama ile elektrik-su borçlarını kapatma projesini bu yıl da sürdürdü. Ramazan ayının girmesiyle birlikte, ilçede bulunan marketlerdeki ve okul kantinlerindeki tüm veresiye defterleri, Kestel Belediyesi ekipleri tarafından toplandı. Veresiye defterlerindeki kişilerin gelir tespitlerinin yapılmasının ardından, ödeme güçlüğü yaşayan vatandaşların veresiye borçları, Kestel Belediyesi tarafından ödendi. Market ile bakkal esnafı ise camlarına ’Veresiye borçları Kestel Belediyesi tarafından ödenmiştir’ yazılı kağıtlar astı. Bakkala gelen vatandaşlar bu yazı üzerine büyük sevinç yaşadı. UEDAŞ ve BUSKİ’den alınan ilçedeki borçlu listelerinin üzerinde detaylı bir gelir ve durum araştırması yapan Kestel Belediyesi ekipleri, elektrik ve su borcu bulunan yüzlerce hanenin borçlarını da ödedi. Ayrıca ramazan ayının girmesiyle Kestel Belediyesi personelinden oluşan 10 farklı ekip, 1000 erzak kolisini, ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine ulaştırdı. Bu yıl da geleneği bozmadıklarını belirten Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, "Kestel’e sözümüz var diyerek çıktığımız bu yolda, göreve geldiğimiz günden beri, her alanda en iyisi olmak için gece gündüz çalışıyoruz. Yatırımlarımızla, kültür ve sanat etkinliklerimiz ile sosyal yardım projelerimiz ile vatandaşımızın yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz. Geçtiğimiz 3 yıl da olduğu gibi bu yılda ramazan ayını sosyal yardım ayı olarak ilan ettik. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın 74 bin 907 TL elektrik, 1 milyon 351 TL su borçlarını ödedik, marketlerdeki ve okul kantinlerindeki 382 bin liralık veresiye defterlerini topladık. Bin ihtiyaç sahibi ailemize 1 Milyon TL değerinde erzak kolisi ulaştırdık. Herkesin tok, herkesin mutlu olduğu bir Kestel için çalışıyoruz ve çalışacağız. Her zaman söylediğim gibi biz büyük bir aileyiz ve gün geçtikçe daha da büyüyeceğiz. İyi günde, kötü günde biriz beraberiz. Kestel Belediyesi olarak her zaman iyilikten tarafız’’ diye konuştu.