ASAYİŞ - 15 Ekim 2021 Cuma 21:22

Antalya’da uyuşturucu tacirlerine özel harekatlı baskın: 16 gözaltı

A
A
A
Antalya’da uyuşturucu tacirlerine özel harekatlı baskın: 16 gözaltı

Antalya’da uyuşturucu madde ticareti yapan ve aranması bulunan şahıslara yönelik düzenlenen operasyonda 16 şüpheli gözaltına alındı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Zeytinköy olarak bilinen uyuşturucu madde suçlarının yoğun olduğu Yeşildere, Gebizli ve Doğuyaka mahallelerindeki sokak satıcıları ve kullanıcılara yönelik eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirdi. Belirlenen adreslere özel hareket ekiplerinin de aralarında bulunduğu 355 polis ve 3 narkotik köpeğiyle eş zamanlı operasyon düzenledi.

Antalya’da uyuşturucu tacirlerine özel harekatlı baskın: 16 gözaltı

Operasyonda polisleri ansızın karşılarında gören şüpheliler şaşkınlık yaşadı. Polislerin geldiğini gören ve demir kapılarını kilitleyen şüphelilerin evlerine özel harekat polisleri koçbaşı ile kapıları kırarak girdi. Ekipler narkotik köpekleri eşliğinde evlerin içini didik didik aradı. Aramalarda baza, çekmece, yatak altlarında uyuşturucu madde ve silahların çıktığı görüldü. O anlar ekiplerin kamerasına anbean yansıdı.

Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yaptıkları belirlenen içlerinde aranması da bulunan toplam 16 şüpheli gözaltına alındı.

Antalya’da uyuşturucu tacirlerine özel harekatlı baskın: 16 gözaltı

Aramalarda, 1 kilo 941 gram kubar esrar, 132 adet ecstasy, 1 adet hassas terazi, 2 adet tabanca, 1 adet pompalı tüfek, 24 adet pompalı tüfek fişeği ve 17 adet fişek, 1,15 gram kokain, daralı 0,5 gram eroin, 3 adet gerica, 5 adet Suboxone maddesi ele geçirildi. Ayrıca 6 şahsa da işlem yapıldığı bildirildi.

Antalya’da uyuşturucu tacirlerine özel harekatlı baskın: 16 gözaltı

Denetimlerde 76 araç sorgulanırken, 44 araca 43 bin 39 TL cezai işlem uygulandı. 872 şahsa kimlik sorgulaması yapılırken 3 kadına fuhuştan işlem yapıldığı kaydedildi.

İsa Akar
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Malazgirt’te şehit aileleri ve gaziler iftar yemeğinde bir araya geldi MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği verdi. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram’ın da katıldığı iftar yemeğinde birlik ve beraberlik mesajı verildi. Malazgirt Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği verildi. Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında şehit aileleri onuruna verilen iftar yemeğinde bir araya geldiklerini belirterek, “Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin. Her zaman söylüyoruz ve her daimde söylemeye devam edeceğiz, şehitler ve gazilerimiz bizim Türk halkının en önemli değerlerindendir. Milli beraberlik ve kardeşlik duygularımızın bütünleştiği bu önemli ve anlamlı Ramazan ayında hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi. Şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen iftar yemeğine Kaymakam Göksu Bayram, Belediye Başkanı Cengiz Altın, Jandarma Komutanı Binbaşı Kamil İncebacak, Malazgirt Müftüsü Memet Hakkı Ayhan, Emniyet Müdürü Serhan Türk, kurum amirleri, şehit yakınları, gaziler ve kurum amirleri katıldı. Program sonunda şehit aileleri ve gazilere çeşitli hediyeler takdim edildi.