ASAYİŞ - 07 Şubat 2022 Pazartesi 16:39

Antalya’da yasaklı cins sokak köpeği, genç kadın ve köpeğine dehşeti yaşattı

A
A
A
Antalya’da yasaklı cins sokak köpeği, genç kadın ve köpeğine dehşeti yaşattı

Antalya’da köpeğini gezdirmeye çıkaran genç kadın, site girişinde American staff cinsi olduğu belirtilen bir köpeğin saldırısına uğradı. Güvenlik kamerasına saniye saniye yansıyan olayda, genç kadın ile köpeği yaralandı. Komşuların yardımıyla canını zor kurtaran genç kadın, “Dişini kilitledi ve hiçbir şekilde bırakmadı köpeğimi. O sıra ben yere düştüm, bu sefer beni bacağımdan ve iki dizimden ısırdı. Bütün gün ağladım. Hem başıma gelen olaya hem de duyarsızlığa üzüldüm” dedi.

Olay, Altıntaş Mahallesi Akkavak Caddesi üzerinde dün saat 10.30 sıralarında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, köpeğini gezdirmek için evinden dışarı çıkan Gözde Kavzan (30), sitenin dışına çıktığı anda başı boş bir köpek, Kavzan’ın köpeğine bir anda saldırdı. Neye uğradığını şaşıran Kavzan, saldıran köpeği uzaklaştırmak istese de başarılı olamadı. Köpek, Kavzan’ı bacaklarının çeşitli bölümünden ısırarak yaraladı, diğer köpeğin de sol arka bacağını parçaladı. Kavzan’ın komşuları sesleri duyması üzerine olay yerine gelerek saldırgan köpeği arka bacaklarından tutarak ayırdı. Yaralanan genç kadın Kepez Devlet Hastanesi’nde, bacağı parçalanan köpeği ise veterinerde tedavi altına alındı. Saldıran köpeğin ise American staff cinsi olduğu belirtildi.

Antalya’da yasaklı cins sokak köpeği, genç kadın ve köpeğine dehşeti yaşattı

Olay anı güvenlik kamerasında

Dehşete düşüren saldırı anı ise sitenin güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, saldıran köpeğin, Kavzan’ın köpeğine saldırma anı ve genç kadının uzun bir süre köpekleri ayırmaya çalışması yer aldı. Yine görüntülerde bacaklarından yaralanan Kavzan’ın yere düşüş anı, komşuların olay yerine gelerek korkudan köpeği arka bacaklarından tutarak ayırmaları da kayıtlara yansıdı.

“Dişini kilitledi ve hiçbir şekilde bırakmadı”

Olayın halen şokunda olan Kavzan, köpeğin pitbull cinsi bir köpek olduğunu iddia ederek, “Kapıdan çıktığımda önce pitbull mu diye anlamaya çalıştım. Tam o arada bakarken bir anda köpeğime saldırdı. Onu tutmaya çalıştım hatta tekme de attım. Dişini kilitledi ve hiçbir şekilde bırakmadı köpeğimi. O sıra ben yere düştüm, bu sefer beni bacağımdan ve iki dizimden ısırdı. Köpeğim çok kötü bir durumda. Çok kan kaybetti. Beni Allah’tan kilitleyerek ısırmadı, yoksa bacağım giderdi. Komşularım geç geldi, sopayla ayırmaya çalıştılar” dedi.

“Bütün gün ağladım”

Köpeğin sahipsiz başı boş dolaştığına da dikkat çeken Kavzan, “Daha önce de belediyeye çoğu kez şikayette bulunduk, belediye hiçbir şekilde ilgilenmedi. Burada bir çocuğu da ısırabilir. Başka şeyler de yaşanabilirdi. Olay sabah yaşandı, köpek akşama kadar buradaydı. Bütün gün köpeğimle beraber uyuyamadık. Bütün gün ağladım. Hem başıma gelen olaya hem de duyarsızlığa üzüldüm” ifadelerini kullandı.

Antalya’da yasaklı cins sokak köpeği, genç kadın ve köpeğine dehşeti yaşattı

Antalya’da yasaklı cins sokak köpeği, genç kadın ve köpeğine dehşeti yaşattı

Suat Metin - Ertuğrul Gün

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Ayvalık’ta minik yüreklerin 23 Nisan coşkusu Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Ayvalık’ta saat 09.00’da ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı’nda Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Personel Albay Hüseyin Aydın, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, daire amirleri, siyasi partilerle sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, şehit aileleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşların hazır bulunduğu çelenk sunma töreninin ardından etkinlikler, Hüsnü Uğural Stadyumu’nda sürdü. Yüzlerce Ayvalıklının katıldığı stadyumdaki etkinlikler; Ayvalık Belediyesi’nin bando takımının eşliğinde saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın bir ağızdan okunmasıyla başladı. Etkinlikte günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Ayvalık İlçe Mili Eğitim Müdürü Güner Bahadır, “Bugün, büyük bir coşku ve gururla kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu anlamlı günün değerini bir kez daha idrak ediyoruz.”dedi. Güner Bahadır’ın konuşmasının ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri öğrencilerin gerçekleştirdiği gösteriler, bayram nedeniyle okullar arasında düzenlenen resim, şiir, kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin protokol üyeleri tarafından verilmesi ve resmigeçit ile sona erdi. Öte yandan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, yayınladığı mesajda, "Sadece büyük liderler geleceği küçük kalplere emanet eder. Dünyada çocuklara armağan edilen En Güzel Bayram Kutlu Olsun” ifadelerini kullandı.