GÖKTÜRK FIRAT
RİZE
Rize’nin İkizdere İlçesi Anzer Yaylası’nda üretimi yapılan dünyaca ünlü Anzer Balı’nda rekolte ilk kez bir tonun üzerine çıktı.
Konuyla ilgili olarak Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği’nde açıklamada bulunan Anzer Ballıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Şükrü Çatır, 4 bin kovanda yaklaşık 1,5 ton üretim yapıldığını belirterek, “Üretilen bu balları üreticilerimizden alarak tahlil yapılmak üzere Hacettepe Üniversitesi’ne gönderiyoruz. Hacettepe Üniversitesi’ne gönderdiğimiz ballardan şu ana kadar yaklaşık bir ton’u olumlu rapor aldı. Olumlu rapor alan tüm ballar satıldı. Halen 200 kilogram sipariş beklemekte. Bunun yanında üreticilerimiz de ürettikleri balları kooperatifimize getirmeye devam ediyor. Gelen balları zaman kaybetmeden tahlil için Hacettepe Üniversitesi’ne gönderiyoruz. Bu güne kadar bu miktarda üretim hiç olmamıştı“ dedi.
Çatır, aynı zamanda bu yıl Anzer Yaylası’nda 100 kilogram polen üretildiğini de sözlerine ekledi.
İkizdere ilçesi’nin 2 bin 300 rakımlı Anzer Yaylası’nda üretilip tahlilden olumlu sonuç alan balların kilosu mühürlü şişelerde 620 TL’den satılıyor. 1 kilogram polen ise 820 TL’den satılıyor.