GÜNDEM - 19 Aralık 2009 Cumartesi 15:10

Arıtman: Meclis'teki 4. parti PKK

A
A
A
Arıtman: Meclis'teki 4. parti PKK

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, Ahmet Türk'ün, bölücübaşı Öcalan'ın isteği doğrultusunda milletvekillerinin istifadan vazgeçtiğini söylediğini hatırlatarak, "DTP, BTP gibi sözde parti isimleri tamamen göstermelik olup, Meclis'te grubu olan 4. partinin PKK olduğu açıkça ortadadır" dedi.

ZAFER ÇAKMAK/ANKARA

CHP İzmir Milletvekili Arıtman, yaptığı yazılı açıklamada kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'ün dünkü basın açıklamasında 40 bin kişinin katili olan terörist başına 'sayın' diyerek suçu ve suçluyu övme suçu işlediğini, onun istemi doğrultusunda istifadan vazgeçtiklerini ve BDP isimli sözde parti kimliğiyle tekrar Meclis'e döneceklerini açıkladığını hatırlatarak, "Bu açıklamayla PKK'nın Mecliste olduğu bir kez daha tescil edilmiştir.

DTP, BDP gibi sözde parti isimleri tamamen göstermelik olup, Meclis'te grubu olan 4. partinin PKK olduğu açıkça ortadadır. Bu ekipte yer alanların da aslında milletin vekili olmayıp PKK sözcüsü oldukları artık net bir şekilde söylenmelidir" ifadelerini kullandı.

Gazi Meclis'te terör örgütünün bulunmasının çok acı olduğunu ifade eden Arıtman, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin ve onun Meclisinin kurulması için kanlarını, canlarını vermiş binlerce insanın ruhu taciz olduğunu bildirdi. Ülkesinin bağımsızlığı ve bütünlüğü için evlatlarını şehit vermiş binlerce insanın da içinde yer aldığı Türk milletinin sözde Milletvekili adındaki PKK sözcülerinin maaşını ödemek zorunda olduğunu kaydeden Arıtman, bu durumun Türk milletinin içine sinmediğini belirtti.

Ağzından barış-demokrasi sözcüklerini düşürmeyen İstanbul Milletvekili Ufuk Uras'ın da PKK'nın Mecliste grup kurmasına cansiperane katkı vereceğini söylemesiyle ne olduğunun ortaya çıktığını ifade eden Arıtman şunları kaydetti:

"Bunların barış ve demokrasi sözcüklerini kullanmaya hiçbir şekilde hakları yoktur. 40 bin kişinin katili terörist başına 'liderimiz' diyen, onun hazırladığı listelerle milletvekili seçilip Meclise giren, PKK'nın terör örgütü olduğunu bir kez bile söylemeyen, PKK sözcülüğü yapan bu milletvekillerinin hepsi PKK terör örgütünün amaçlarını gerçekleştirebilmek için Meclistedirler. Meclis'te bulundukları süre içerisinde temsilcisi olduklarını iddia ettikleri Kürtlerin temel insan hakkı ve sorunlarıyla hiç meşgul olmayıp, tamamen ırkçı ayrımcılığı ve bölünmeyi hedefleyen bir siyaset gütmüşlerdir. En azından kendi adıma ben bundan sonra Parlamento kürsüsünden adları ne olursa olsun bunlara sadece PKK diyeceğim. Çünkü bu söz milletin sözüdür.

Tüm bu gerçekleri göre göre, PKK silahlarını Türkiye Cumhuriyeti devletine teslim etmeden, 'biz terörden vazgeçtik' dememişken, PKK'nın Mecliste olmasını canhıraş feryatlarla isteyen sözde aydın-entel-dantel, yazar-çizer takımı neye ve kime hizmet etmektedirler? Bu
hizmetlerinin karşılığı kaç paradır. Söylesinler de biz Türk milleti olarak aramızda para toplayıp bunlara verelim ki bu ülkeye ihanetten vazgeçsinler."

Arıtman, Türk milleti adına Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ettiğini de belirtti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Talas’ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı Talas Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını çocuklara özel düzenlenen etkinliklerle kutladı. Şiirler okuyup birbirinden özel oyunlarla eğlenen çocukların sevinci görülmeye değerdi. Talas Belediyesi yine çocuklara farklı bir bayram coşkusu yaşattı. Yamaç Paraşütü İniş Alanında, Talas Belediyesi ve Talas Kaymakamlığı tarafından ortaklaşa yapılan etkinlikte birbirinden eğlenceli aktivitelerle hem çocuklar hem de büyükler keyifli bir bayram geçirdi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından başlayan törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Elmalı, şanlı tarihin en önemli kazanımlarından ve dönem noktalarından birisi olan TBMM’nin açılışının 104. yılını kutlamanın onuru ve heyecanını yaşadıklarını söyledi. Daha sonra kürsüye gelen Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, sözlerine “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının gerçek sahibi sevgili çocuklar gününüz kutlu olsun.” diyerek başladı. “Çocuklarımıza güveniyoruz” Başkan Yalçın, “Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız günlerde ikinci yüzyıla devrederken görevi devralan çocuklar olarak burada hepimiz cıvıl cıvıl bir aradayız. Biz size güveniyoruz. Ülkemiz sizin sayenizde çok daha güzel günlere kavuşacak. Atatürk’ün dediği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasında el büyük emeği sizlerin sağlayacağınızdan eminiz.” dedi. Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez de, öğrencilere seslenerek, “Bugün ülkemizi bizler yönetiyoruz. Yarın sizler büyüdüğünüzde bizlerin yerinde olacaksınız. O nedenle kendinizi iyi bir şekilde donanımlı olarak yetiştirin.” ifadelerini kullandı. Vatandaşlardan Başkan Yalçın’a teşekkür Çocuklar bayramdan mutlu olduklarını söylerken, büyükleri de hazırlanan program nedeniyle Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a teşekkür etti. Konuşmaların ardından miniklerin ve küçüklerin hazırladığı birbirinden özel gösteriler ile okunan milli ve manevi duygularla dolu şiirlerle bayram coşkuyla kutlandı. Program yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesiyle son buldu.