KÜLTÜR SANAT - 29 Ekim 2009 Perşembe 11:55

Asteriks 50 yaşında

A
A
A
Asteriks 50 yaşında

29 Ekim 1959’da yayınlanan Asteriks ve arkadaşları maceradan maceraya koşmaya devam ediyor....

Asteriks’in hikayesi 29 Ekim 1959’da başladı. Bu küçük ama zeki Fransız direnişçinin gülmekten kırıp geçiren mücadelesi 100’den fazla dile çevrildi.


FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ


Dünyanın en sevimli savaş kahramanı. Savaş gibi sevimsiz bir şeyi bu kadar eğlenceli hale getiriyor ve ona kızamıyorsunuz. Bir özgürlük savaşçısı o çünkü. Ülkesi Galya’yı Romalılara karşı savunuyor. Sakin bir hayat sürüyor ve aslında tek istediği biraz huzur. Ama rahat vermiyorlar. Roma lejyonları habire geliyor ve kaşınıyorlar.

Hikaye 29 Ekim 1959 yılında başlıyor. Pilote dergisi, Rene Goscinny ve hikayesini çizgilere döken Albert Uderzo’nun yaptığı işi beğeniyor ve çizgi maceralarını düzenli olarak yayımlamaya başlıyor. Aslında Goscinny’nin hikayesini okuyan Uderzo’nun zihninde ilk canlanan görüntü, güçlü kuvvetli bir Gal askeri. Ancak Goscinny buna itiraz ediyor ve zekanın kaba kuvvete üstünlüğünü sembolize eden bir tercihle Asteriks’in ufak tefek ama kafasını kullanan biri olacağını söylüyor. Düşmanlarını böyle yenecek yani. Onları döverek değil.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir