EĞİTİM - 06 Ocak 2020 Pazartesi 14:18

ATA AÖF sonuçları sorgulama| ATA AÖF sonuçları açıklandı mı?

A
A
A
ATA AÖF sonuçları sorgulama| ATA AÖF sonuçları açıklandı mı?

ATA AÖF güz yarıyılı 28-29 Aralık tarihlerinde yapılmıştı. Öğrenciler sınavın ardından sonuçların açıklanıp açıklanmadığını merak ediyorlar. İşte bu konuya dair son gelişmeler...

ATA AÖF sonuçları sorgulama, ATA AÖF sonuçları açıklandı mı? 28-29 Aralık tarihlerinde ATA AÖF güz yarıyılı sınavlarına giren öğrencilerin gözü şimdi ATA AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasında. Öğrenciler, sınav sonuçları açıklandıktan sonra sonuçlarını OBS (Öğrenci Bilgi Sistemi) ekranı üzerinden görüntüleyebilecek. Sınav sonuçları henüz açıklamadı ancak açıklanır açıklanmaz yine buradan güz yarıyılı sınav sonuçlarrına ulaşabilirsiniz...

ATA AÖF SINAV SONUÇLARI İLE İLGİLİ DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

ATA AÖF sonuçları sorgulama| ATA AÖF sonuçları açıklandı mı?

ATA AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ATA AÖF sınav sonuçları henüz açıklanmadı. Açıklandığında buradan sınav sonuçlarına ulaşabilirsiniz.

ATA AÖF BÜTÜNLEME SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Bütünleme Sınavları: 01- 02 Şubat 2020 tarihlerinde yapılacak. 

AÖF BAŞARI NOTU HESAPLAMASINDA SINAVLARIN KATKISI NE KADAR?

Ders başarı notu ara sınav puanının \%30'u ve yarıyıl sonu/bütünleme/üç ders sınav puanının \%70'i alınarak hesaplanır. Yalnızca Blok Uygulama derslerinde ise bu oran yıl içi uygulama puanının (ara sınav yerine geçer) \%60'ı ve yarıyıl sonu/bütünleme sınavının \%40'ı alınarak hesaplanır.

Sınavlarda 4 yanlış 1 doğruyu götürür mu?

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Açıköğretim Programları uygulayan üniversitelerde (Atatürk Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi) uygulama birliği sağlanması amacıyla Açıköğretim programlarında uygulanması gereken ölçme ve değerlendirme ilkelerini belirleyerek, 18-03-2016 tarih ve 10675850160-106-16196 sayılı yazısıyla bu hususlar üniversitelere dağıtılmış ve bu konuda yasal düzenlemelerin yapılması gerektiği bildirilmiştir.

Adı geçen düzenlemede:

“Sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde, dört yanlış cevabın bir doğru cevabı götürmesi” hükmüne yer vermiştir. Bu nedenle tüm sınavlarda 4 yanlış 1 doğru cevabı götürmektedir. Öğrencinin geçme veya kalma durumunu başarı notu belirler. Tüm sınavlarda 4 yanlış 1 doğru cevabı götürmektedir.

 

 

 

 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Şırnak’ta “Hayalet Ağ” temizliği yapıldı Şırnak’ın Uludere ilçesinde barajlarda hayalet ağ temizliği yapıldı. Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen “Şırnak İli Hayalet Av Araçları ve İstilacı Türler Farkındalık Projesi” kapsamında Uludere ilçesinde öğrencilere eğitim varidi. Eğitimin ardından Uludere Barajı’nda hayalet ağ temizliği etkinliği yapıldı. Vali Cevdet Atay, barajlar ve suların ne kadar temiz tutulursa karşılığının o kadar hızlı alınacağını söyledi. Bütün meselenin insana dayandığını belirten Vali Atay, "İnsan, bir yerden karşılık alıyorsa orayı kollamak korumak zorundadır diye düşünüyorum. Şu an aramızda olan öğrencilerimiz bu bilinçle yetişecek, bizim avcılarımız bu bilinçte olacak, balık üreticilerimiz bu bilinçte olacak. Avladıktan sonra av malzemelerini oraya bırakmayacaklar. Bunlar canlılar için bir tehlike arz ediyor. Öncelikle üzerinde durmamız gereken balıkçılarımızın, avcılarımızın insanımızın bizi doyuran denizlere, barajlara sulara iyi bakmak ve kirletmemeleri. İnşallah gençlerimiz bu farkındalık projesinden örnek alırlar. Balıkçılarımız da aynı şekilde buna riayet ederler” dedi. İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Sezgin ise ilde 32 farklı balık türünün yaşadığını ifade etti. Sezgin, nesli tükenme tehlikesi altında olan Leopar Sazan’ının da Dicle Nehri’nde bulunmasıyla birlikte iç su balıkların biyo-çeşitliliğinin korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla farkındalık eğitimleri düzenlendiğini, hayalet ağları ve av araçlarını sulardan temizlediklerini dile getirdi. Programa, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut ve İl Emniyet Müdürü Celal Dalman’da katıldı.