SPOR - 19 Haziran 2021 Cumartesi 14:20

Avrupa’dan Ümraniye’ye iki madalya birden

A
A
A
Avrupa’dan Ümraniye’ye iki madalya birden

Ümraniye Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Güreş Takımı Sporcuları Sevim Akbaş (49 kg) ve Tuba Demir (53 kg) Yıldız Kadınlar Avrupa Güreş Şampiyonası’nda kendi kategorilerinde gümüş madalya kazanarak, Türkiye'ye çifte gurur yaşattı.

Ümraniye Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü büyük başarılar kazanmaya devam ediyor. Nisan 2019’dan bu yana spora yapılan önemli yatırımların meyvesini toplamaya başlayan Ümraniye Belediyesi, Bulgaristan’dan gelen haberle büyük bir gurur yaşadı.

Ümraniye Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Güreş Takımı Sporcuları Sevim Akbaş ve Tuba Demir Bulgaristan’ın Samokov şehrinde düzenlenen müsabakalarda büyük bir başarı elde ederek, Yıldız Kadınlar Avrupa Güreş Şampiyonası’nda kendi kategorilerinde ikinci olup, gümüş madalya kazandı. Başkan İsmet Yıldırım, sporcuları telefonla arayarak başarılarından dolayı kendilerini tebrik etti. Akbaş ve Demir, gelecek ay Rusya'da yapılacak olan Dünya Şampiyonası'na doğrudan katılma hakkı kazandı.

Avrupa’dan Ümraniye’ye iki madalya birden

"Ümraniye sporla anılan bir şehir olacak"

Başkan İsmet Yıldırım yaptığı açıklamada, “Gençlik ve Spor Kulübü’müzün başarıları bize büyük mutluluk veriyor. İki yıl önce kurduğumuz kulübümüz başarıdan başarıya koşuyor. Göreve geldiğimizde Ümraniye’mizin sporla anılan bir şehir olacağını söylemiştik. Elde ettiğimiz başarılar emeğimizin ve katkılarımızın boşa gitmediğini gösteriyor. Gümüş madalya kazanarak, bayrağımızı Avrupa’da dalgalandıran Sevim Akbaş ve Tuba Demir kardeşlerimizi ve onları bu müsabakalara hazırlayan hocalarımızı yürekten kutluyorum. Her iki sporcumuza da katılacakları Dünya Şampiyonası'nda şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

Cüneyt Sevindik
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.