DÜNYA - 15 Mart 2019 Cuma 11:29

Avustralya yasta

A
A
A
Avustralya yasta

Yeni Zelanda’daki cami saldırısının ardından komşu ülke Avustralya’da yas ilan edildi.

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Yeni Zelanda'daki iki camiye gerçekleştirilen saldırının ardından Avustralya’nın saldırıya kayıtsız kalamayacağını belirterek saldırıları kınadı. Yeni Zelanda’da Cuma namazı esnasında 2 ayrı camide eş zamanlı yapılan ve 49 kişinin ölümüne neden olan saldırının ardından Başbakan Morrison kameraların karşısına geçti.

Yeni Zelanda’nın yalnızca bir müttefik ve komşu olmadığının altını çizen Morrison saldırıyı "vahşi terör saldırısı" olarak tanımladı. Yalnızca devletler nezninde değil 2 ülke halkının da aynı şoku yaşadığını belirten Avustralya Başbakanı, yas ilan edildiğini bu nedenle bayrakların yarıya indirilmesi talimatı verdiğini belirtti.

Saldırganlardan birinin Avustralyalı olduğunu doğrulayan Avustralya Başbakanı Scott Morrison basın açıklamasında, "Yeni Zelanda ve biz sadece müttefik değiliz, sadece ortak değiliz, biz bir aileyiz. Bugün Yeni Zelanda’da aile üyelerimizle kuzenlerimizle birlikte kederliyiz. Bugün aşırılık yanlısı, sağcı, vahşete sebep olan terörist saldırıda Yeni Zelanda ile birlikte şok olduk, dehşete düştük, öfkelendik, burada durup kınıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Avustralya Başbakanı ayrıca sosyal medya hesabından "Yeni Zelanda'daki terörist saldırıda ölenlerin saygısı ve başsağlığı için bayrakların yarıya indirilmesini istiyorum" dedi.  

Mahmut Yılmaz

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında Tokat’ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Tokat Sulusaray ilçesi Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını söyledi. Öte yandan deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı. AFAD tarafından açıklanan bilgilere göre, saat 01.06’da merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, 9,97 kilometre derinlikte kaydedildi. Sarsıntı Sivas ve Yozgat illerinden de hissedildi. Depremi hisseden vatandaşlar büyük bir panik yaşayarak kendilerini dışarı attı. Deprem anı iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansırken Tokat Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, açıklamalarda bulundu. Başkan Kılıç, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumun olmadığını fakat dikkatli olunması gerektiğini söyledi. “Yıkılan, hasarlı bir bina yok” Kılıç, ilçede yıkılan ve hasarlı bir binanın olmadığını ifade ederek, “Saat 01.06’da Sulusaray ilçe merkezli 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yok. Yıkılan, hasarlı bir bina yok. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma da yok. Köylerimizde de sorun yok. Özellikle vatandaşlarımız bu gece, dikkatli, uyanık olmasını ve mümkünse bu geceyi dışarda geçirmeleri önemli. Vatandaşlarımızı dikkatli olmaları konusunda anons yaparak uyarıyoruz. Deprem ülkemizin gerçeği. İlçemiz de Kuzey Anadolu fay hattına yakın bölgede bulunuyor. Hepimize geçmiş olsun” dedi. Vatandaşlar ise depremi hisseder hissetmez kendilerini evden dışarı attıklarını belirtti.