DÜNYA - 14 Kasım 2019 Perşembe 17:09

Bağdat’ta protestoculara gaz bombası atılması sonucu ölü sayısı 3’e yükseldi

A
A
A
Bağdat’ta protestoculara gaz bombası atılması sonucu ölü sayısı 3’e yükseldi

Başkent Bağdat’ta güvenlik güçlerinin protestocuları dağıtmak için sabah erken saatlerde gaz bombası kullanması sonucu ölenlerin sayısı 3’e yükseldi. Ülkenin güney illerinde başlatılan grevler devam ediyor.

Irak’ın başkenti Bağdat’ta bir aydır devam eden hükümet karşıtı protestolarda güvenlik güçleri gaz bombası kullanmaya devam ediyor. Tahrir Meydanı’ndan sonra Hellani Meydanı’na yerleşen protestocuları bölgeden çıkarmak isteyen güvenlik güçleri, sabah erken saatlerde yine gaz bombasıyla müdahalede bulununca hayatını kaybedenlerin sayısı 3'e yükseldi. Protestolarda 50’den fazla kişi de boğulma tehlikesi geçirdi.

Irak Yüksek Yargısı yaptığı açıklamada tutuklu sayısına dair bilgi vermezken, bin 648 kişinin serbest bırakıldığını bildirdi. Ayrıca söz konusu kişilerin kamu mallarına ve özel mallara zarar vermediklerini ifade etti.

Irak’taki protestolarla ilgili bir başka açıklama da Uluslararası İnsan Hakları İzleme Örgütü’nden geldi. Irak güvenlik güçlerini yaralı protestoculara yardım etmeye çalışan ambulanslara ateş açmakla suçlayan İnsan Hakları İzleme Örgütü, 25 Ekim’den bu yana güvenlik güçlerinin ambulans, tıbbi ekipler ve çadırlara ateş açarak gaz bombası attığını belirtti.

Ülkenin güneyinde ise öğrencilerin ve eğitim kadrolarının 3 gün önce başlattıkları grev devam ediyor. Irak Öğretmenler Sendikası’nın yaptığı çağrı üzerine başlayan grev Bağdat, Basra, Necef, Kerbela, Zikar, Müsenna, Divaniye, Babil ve Vasıt illerinde sürüyor.

Abdulkadir Hacıoğlu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Malazgirt’te şehit aileleri ve gaziler iftar yemeğinde bir araya geldi MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği verdi. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram’ın da katıldığı iftar yemeğinde birlik ve beraberlik mesajı verildi. Malazgirt Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği verildi. Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında şehit aileleri onuruna verilen iftar yemeğinde bir araya geldiklerini belirterek, “Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin. Her zaman söylüyoruz ve her daimde söylemeye devam edeceğiz, şehitler ve gazilerimiz bizim Türk halkının en önemli değerlerindendir. Milli beraberlik ve kardeşlik duygularımızın bütünleştiği bu önemli ve anlamlı Ramazan ayında hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi. Şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen iftar yemeğine Kaymakam Göksu Bayram, Belediye Başkanı Cengiz Altın, Jandarma Komutanı Binbaşı Kamil İncebacak, Malazgirt Müftüsü Memet Hakkı Ayhan, Emniyet Müdürü Serhan Türk, kurum amirleri, şehit yakınları, gaziler ve kurum amirleri katıldı. Program sonunda şehit aileleri ve gazilere çeşitli hediyeler takdim edildi.