GÜNDEM - 21 Nisan 2021 Çarşamba 20:41

Bakan Akar'dan Engin Altay'ın sözlerine tepki

A
A
A
Bakan Akar'dan Engin Altay'ın sözlerine tepki

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Altay'ın televizyon programındaki bazı sözlerine tepki gösterdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın "Menderes de bir dönem bu dinci odaklara pek yüz vermişti, taviz vermişti. Menderes sonra ne yapmak zorunda kaldı, Atatürk'ü Koruma Kanunu yapmak zorunda kaldı ki, umarım Erdoğan'ın da sonu benzemesin Menderes'e..." ifadelerini değerlendirdi.

Bakan Akar, değerlendirmesinde, "Birçok kez bireysel ve kurumsal olarak ifade ettiğimiz gibi Türk Silahlı Kuvvetleri, anayasa çerçevesinde, yasalar ve Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri doğrultusunda, sıralı amir ve komutanların emir ve komutasında, 'ölürsem şehit kalırsam gazi anlayışı' içinde, görev ve sorumluluklarının bilincinde milletinin emrinde, görevinin başındadır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.
Bakan Akar, bu yoğun faaliyet döneminde Mehmetçiğin ve TSK mensuplarının moral ve motivasyona ihtiyacı olduğunun unutulmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Mevlüt Hasgül
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Gedizli kick boksçular derece için dövüşecekler Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Halk Merkezi bünyesinde açılan ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünde Kick Boks kurslarında eğitim gören sporcular elde ettikleri başarılar ile göz dolduruyorlar. Bu çerçevede Milli Takıma davet edilen Gedizli Sporcular 18-21 Nisan tarihleri arasında Bulgaristan’da gerçekleştirilecek olan World Association Of Kick Boxing Organizations Uluslararası Kick Boks organizasyonları içerisinde yer alan Top Ten Bulgaria Eurocup şampiyonasında ülkemizi temsil edecekler. Şampiyonada ilk olarak Gediz Gençlik ve Spor Müdürü kick boks sporcusu Muhammed Keskin 94 kg’da Macaristan’lı rakibi Gergely Juhasz ile karşılaşacak. Yakın zamanda Kick Boks antrenörleri Selim Ocak ve Duygu Doğrayan Ocak eşliğinde bu turnuvaya hazırlandığını belirten İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Muhammed Keskin, “18-21 Nisan tarihleri arasında Bulgaristan’ın Plovdiv şehrinde birçok ülkenin katılımı ile Top Ten Avrupa Kupası için mücadele edeceğiz. Point Fighting kategorisinde 94 kg ve 94+kg da şampiyonada mücadele edeceğim. İlk rakibim daha önce İtalya’da World Cups, Zagrep Continental Cups, Hungarian Word Cups, Austrian Word Cups turnuvalarında şampiyonlukları olan Macaristan Uyruklu Gergely Juhasz ile karşılaşacağım. Antrenörlerimizle çok sıkı çalışmalar gerçekleştirdik. İnşallah galibiyetle bu maçtan ayrılacağım. Türk sporcularımızın bu turnuvada büyük başarı elde edeceğini düşünüyorum. Hemşerilerimizin desteklerini bekliyorum” dedi.
Kütahya Gediz Polisi plakasız motor ve kasksız sürücülere göz açtırmıyor Kütahya’nın Gediz ilçesinde polis ekipleri motosikletleri sıkı takibe aldı. Gediz’de polisler sokak sokak motosiklet avına çıktı. Baharın gelmesi yaz ayının yaklaşması ile birlikte Gediz’in Cadde ve sokakları, vatandaşların özellikle gençlerin yoğun rağbet gösterdiği motosikletlerle dolup taşıyor. Bu kapsamda yaşanabilecek kaza ve diğer olumsuzlukların önüne geçilmesi amacıyla İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler Gediz’in dört bir yanında motosiklet avına çıkarak gerekli denetimleri gerçekleştiriyor. Plakasız ve kasksız motosiklet sürücülerinin adeta korkulu rüyası olan polis ekipleri farklı noktalarda uygulama gerçekleştiriyor. Polisler ayrıca seyir halinde olsalar bile gördükleri motosikletlerin önüne geçerek kontrollerini gerçekleştiriyorlar. Konuyla ilgili olarak edinilen bilgiler doğrultusunda sürücüleri uyaran Gediz İlçe Emniyet Müdürlüğü, denetimlerine devam edeceği, sürücülerin plakasız ve kasksız olarak motosiklet kullanmamaları ve gerekli tedbirlere uyulması konusunda hassasiyet gösterilmesi uyarısı yapıldı. Ekipler kask konusunda sürücülerin duyarlı olması gerektiğine vurgu yaparken, “Ramazan Bayramında Gediz’de 3 kaza meydana geldi. Bu kazaların hepsinde motosikletler vardı. Sürücülerin hiç birinde kask yoktu. Bu konu çok önemli. Oluşabilecek motosiklet kazalarında kask hayat kurtarır. Lütfen kasksız yola çıkmayın” uyarısı yapıldı.