GÜNDEM - 24 Aralık 2016 Cumartesi 23:19

Bakan Çavuşoğlu: Cumhurbaşkanımızı AK Parti’yle birleştirme zamanı gelmiştir

A
A
A
Bakan Çavuşoğlu: Cumhurbaşkanımızı AK Parti’yle birleştirme zamanı gelmiştir

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Artık hasreti bitirelim. Artık gönül olarak her zaman bizimle olan ama maalesef kanunlardan dolayı partisiyle bağını koparmak zorunda kalan partimizin kurucusu Cumhurbaşkanımızı AK Parti’yle birleştirme zamanı gelmiştir” dedi.

Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’nde düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı’na Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Elazığ Milletvekili Metin Bulut, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, AK Parti Antalya milletvekilleri, Antalya ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Bakan Çavuşoğlu, toplantının hayırlı olmasını temenni ederek, “Antalya’ya vadettiklerimizi bir bir yerine getiriyoruz. Antalya’nın ilçe yollarını da yapıyoruz. Otoban ihalesi, Manavgat’tan Akseki’ye ihaleler yapıldı, yollar yapılıyor. Kaş tarafına havaalanı yapıyoruz. Hızlı tren projemiz devam ediyor. Okulun her çeşidini yapıyoruz. Bugün Manavgat’ta bir turizm fakültesinin açılışını yaptık. Kumluca’ya eğitim fakültesi açtık. Serik’e işletme fakültesi açtık. Alanya’ya iki tane üniversite kurduk. Manavgat’a da kuracağız. Serik’e de üniversite kuracağız. Yeni imam hatipler açıyoruz. Bugün sabah bir arkadaşımızın bunlarda rahatsız olduğunu kendisinden dinledik fakülte açılışında. Muhalefetten bir arkadaşımızın ama orada da söyledim siz bundan rahatsız oluyorsanız daha çok imam hatip açacağız diye. Antalya’mızın neye ihtiyacı varsa onu yapacağız. Aynı zamanda fen lisesi, sosyal bilimleri spor lisesi de açıyoruz. Her türlü ihtiyacı karşılıyoruz” dedi.

“HALEP’TE 45 BİN KİŞİYİ KURTARDIK"

Halep’te 45 bin kişinin mahsur kaldığını ve Türkiye’nin mazlumların sesi olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, “Türkiye’den başka oradaki mazlumların sesini duyan oldu mu? Minik kız Bana’nın sesini bizden başka duyan oldu mu? Herkes duyarsızdı ama Türkiye susmadı. Herkes susmayacağız, herkes dursa biz durmayacağız. O, 45 bin kişinin Halep’ten sağ salim gelmesi için hiç uyumadan günlerce gecelerce çalıştık. Hainlik yapanlar oldu. İnsani duygulardan uzaklaşmış hayvanlaşmış gruplar var. Oradaki sivil insanlar onların umurunda değil. Kan emiciler var ya onlar, arkasındaki ülkeler ama bıkmadık. Arazide de çalıştık. Diplomatik kanalları çok iyi işlettik. 45 bin kişiyi kurtardık, onların içerisinden hasta ve yaralıları ülkemize getirdik. Orada çocukları ve imdat sesi Bana’yı da Türkiye’ye getirdik ve cumhurbaşkanımıza götürdük” şeklinde konuştu.

“TOPLAMDA 7.1 MİLYAR DOLAR İNSANİ VE KALKINMA YARDIMI YAPMIŞ BİR ÜLKEYİZ"

Dünya üzerindeki bütün mazlumların Türkiye’nin sorumluluğu altında olduğunu ifade eden Bakan Çavuşoğlu, “Bizim işte sorumluluğumuz sadece bu değil. Dünyadaki tüm mazlumlar bizim sorumluluğumuz altında. Biz ne diyoruz artık Türkiye var. güçlü Türkiye var. Dünyadaki 2.4 milyar ümmet yalnız değildir. Kimsesiz değildir. Artık onlara biz sahip çıkacağız. Geçen sene 1 yıl içerisinde yaptığımız yardım miktarı 3.2 milyar dolar. TİKA aracılığıyla yurt dışında yaptığımız kalkınma yardımı ise 3.9 milyar dolar. Toplamda 7.1 milyar dolar insani ve kalkınma yardımı yapmış bir ülkenin evlatlarıyız. Bununla da gurur duyuyoruz. En zor şartlar altında bile bunu yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“PKK’YI DA GÖMÜNCEYE KADAR MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ"

Partinin kurulduğu günden beri engelleri paylaştıklarını dile getiren Çavuşoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sadece gezi olayları değil, 17-25 Aralık dönemini değil. Parti kurulduğundan beri önümüze çıkan bütün sorunları ara ara paylaştık. 2008’de parti kapatma olaylarını unuttunuz mu? Yine muhtıralar, darbe girişimleri engellemeleri unuttunuz mu? 2007 yılında yapılan seçim öncesi herkesin yorumu buydu. Hani cumhuriyet mitingleri düzenliyorlardı ya. AK Parti bitmiş, tükenmiş bir koalisyon gelecek ama bu halk yüzde 47 ile AK Parti’yi tekrar iktidar yaptı. Biz bu durumlara kolay gelmedik. Biz her zaman millete gittik. Biz gücümüzü Allah’tan ve milletten alıyoruz. Hiçbir ülkenin de güdümünde değiliz. Bundan da rahatsız olanlar var. Herkes şunu öğrenmeli, eğer Türkiye ile iş yapmak istiyorsanız. Türkiye’yi eşit olarak görmek zorundasınız. Türkiye’yi 2. sınıf bir ülke olarak göremezsiniz. Türkiye bunu hak etmiyor ve kabullenmiyor. Siz 3. köprüden rahatsızsınız, siz rahatsız olun durun biz 3. köprüyü de açtık. Siz 3. havaalanından rahatsız olun biz 3. havaalanını da açtık. Biz Avrasya Tüneli’ni de açtık. Bundan da rahatsız olun 3 katlı tüneli de yapacağız. Kanal İstanbul projemizi de yapacağız. İzmir’de Yüzen Gaz Depolama Tesisi’ni açtık. Her alanda Türkiye’de büyük büyük projeleri yapıyoruz. Hayal edilemeyenleri yapıyoruz. Onlar istedikleri kadar engel çıkarsınlar. İster toplu gelsinler ister tek tek gelsinler. İster darbe teşebbüsünde bulunsunlar, isterse uşakları alçak PKK’yı, alçak DHCKP’yi, DAEŞ’i, YPG’yi üstümüze sürsünler. Onlarla da mücadelemizi sürdürüyoruz. DAEŞ’i de yok edeceğiz, PKK’yı da gömünceye kadar mücadelemize devam edeceğiz. Onlar kalleşçe haince güvenlik güçlerimizi ve vatandaşlarımızı hedef alsınlar. Onlar bizi yıldıramaz. Onların arkasındaki ağa babaları FETÖ’den de içeride ve dışarıda hesap sormaya devam edeceğiz. En son tuzaklarını kurmaya çalıştılar. Rusya’nın Ankara büyükelçisine suikast düzenlediler. Amaçları belliydi. Ne oldu kendi tuzaklarına düştüler. Bunun hesabını da soracağız. Arkasında kim varsa ondan da hesap soracağız, sormamız da gerekiyor. Şunu unutmasınlar biz hiç bir şartta boyun eğmeyiz. Bu millet büyük badireler atlatmıştı. Hiçbir zaman esaret altında kalmamıştır. Biz işte Çanakkale de Çanakkale geçilmez diyen ecdatların torunlarıyız. Bizler peygamber efendimizin müjdesine nail olmuş ecdadın torunlarıyız. Fatih’in torunlarıyız. Gerekirse yine bir çağ kapatır, yeni bir çağ açarız ama bu vatanı, milleti böldürmeyiz. Bunu herkesin bilmesi gerekiyor” diye konuştu.

“CUMHURBAŞKANIMIZI AK PARTİ’YLE BİRLEŞTİRME ZAMANI GELMİŞTİR"

Türkiye’yi hedeflerine ulaştırmak için çalıştıklarını söyleyen Bakan Çavuşoğlu, “Türkiye’de yeni bir değişikliği engellemek istiyorlar. Nasıl sonuçlanacak Türkiye’ye istikrar gelecek. İstikrar güçlenecek. Türkiye koalisyonlarla uğraşmayacak yeniden bir sıçramaya girecek. Yeni dönemde cumhurbaşkanlığı sistemine karşı olanların hepsi bunu bildiği için karşı çıkıyor. İçerideki hainler de bunun için karşı çıkıyor. Dışarıda kıskananlarda bunun için karşı çıkıyor. Bugün buna en çok kim karşı çıkıyor. PKK güdümüne bağlı siyasetçiler ve PKK karşı çıkıyor. Yeni Türkiye’de teröre ve teröristlere yer yok. Güçlü bir Türkiye olacak ve güçler ayrılığı daha iyi tesis edilecek. Dünyanın her yerinde başkanlar partili oluyor. Ama başbakanda partili ama seçildikten sonra bütün Türkiye’ye hizmet veriyor. Bunda bir fark yok ki. Meclis, yasama görevini yapacak artık. Denetim görevini çok iyi yapacak. Sistem o kadar güzel bir şekilde yapılmış ki dengeler tıkır tıkır işleyecek. Kontrol mekanizması da çok iyi işleyecek. Türkiye’de koalisyon dönemleri bitecek ve istikrar gelecek. Bunları her zaman anlatacağız ama artık hasreti bitirelim. Artık gönül olarak her zaman bizimle olan ama maalesef kanunlardan dolayı partisiyle bağını koparmak zorunda kalan partimizin kurucusu cumhurbaşkanımızı AK Parti’yle birleştirme zamanı gelmiştir. Bunu da başaracağız” dedi.

“KAN EMİCİLER GELİP ÜLKEMİZE SALDIRSINLAR MI"

Zor günleri omuz omuza aşacaklarını söyleyen Bakan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

“15 Temmuz’da da şehitlerimiz var. Fırat Kalkanı’nda şehitlerimiz var. Bazıları diyor ki Fırat Kalkanı’nda ne işimiz var. Şimdi bırakalım da bu kansızlar, dinimizi istismar eden kan emiciler gelip ülkemize saldırsınlar mı? Neredeyse düşman orada gidip yok etmemiz lazım. Evet şehit veriyoruz, canımızı yakıyor. O söylem doğruysa gidip Kandil’de PKK hainlerini vurmayalım. Irak’a gidip orada vuracağız. Türkmenlere saldırı oluyorsa Sincar’da da hainleri vuracağız. Oradaki Türkmenleri de korumak bizim boynumuzun borcu. Sadece Türkiye’deki 80 milyondan sorumlu değiliz.”

“FETÖ ÖRGÜTÜNÜN SOYSUZLARI, MİLLETİN SİLAHIYLA GELDİLER, VAHŞİCE SALDIRDILAR"

Vatan topraklarını böldürmemek, bayrağı indirmemek, ezanımızı susturmamak için en kıymetli varlıkları olan canlarını feda eden aziz şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, “Üstad Mehmet Akif Ersoy’un da söylediği gibi ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.’ Onlar vatan için öldü, biz onları toprağa değil, millet olarak kalbimize gömdük. Mekanları cennet olsun. Bu necip milletimiz sağduyuludur. Türkiye’de nelerin olduğunu, ülkede ne zaman güzel işler yapılmaya başlandıysa hemen aktörler devreye girerek, 3-5 ağacı bahane ettiler, ülkemizi bölmek istediler. Milletimiz reisiyle, devletiyle bir oldu böldürtmedi. Yine 17-25 Aralık yalanı ile çıktılar. Ülkemizi bölmek istediler, başaramadılar. 15 Temmuzda FETÖ örgütünün soysuzları, milletin silahıyla, tankıyla, uçağıyla geldiler vahşice saldırdılar. Milletimiz reisiyle, devletiyle bir oldu ülkemizi yine böldürtmedi. Bu günlerde yine gerek ekonomik olarak gerek diğer konularda, içerden ve dışarıdan ülkemize saldırmaya yine bölmeye uğraşıyorlar ama milletimiz reisiyle, devletiyle bir oluyor. Bayrağına, vatanına sahip çıkıyor ve çıkmaya da devam ediyor” dedi.

Antalya’nın 19 ilçesinde, 910 mahallesinde sokak sokak, ev ev, kapı kapı dolaşarak bir milyon 600 bin seçmeni ziyaret ettikleri belirten Sümer, “Kuruluşumuzdan bugüne biliyoruz ki alışılagelmiş siyasi partiler gibi sadece seçim zamanı milleti ile buluşan değil, gecesiyle gündüzüyle milletiyle birlikte olup bu günlere gelmiş bir siyasi partiyiz. Hedefimiz olan 500 bin üye sayımıza ulaşmak için yaptığımız ve yapacağımız hizmetleri milletimize anlatmak ülkemiz üzerinde oynanan çirkin oyunları milletimizle paylaşmak, milletimizin derdi ile dertlenmek için yine milletimizin yanında olacağız. Bu ülkeyi 3 kattan daha fazla büyüten sizlerin özgüveni oldu” diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, CHP Antalya Büyükşehir ve Konyaaltı Belediyesi Meclis Üyesi Ruhi Beşiktaş’ın AK Parti’ye geçmesi dolayısıyla rozet taktı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’da Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından Kepez Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde iş, siyaset, bürokrasi ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı Dost Meclisi toplantısında konuştu. Konuşmasında her türlü bela ile mücadele ettiklerini belirten Çavuşoğlu, 15 Temmuz öncesinde de darbe girişimlerinin olduğunu kaydetti. Türkiye’ye terör örgütleri üzerinden saldırıların başladığına dikkat çeken Çavuşoğlu, “Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)başka kimliklere bürünmeye başladı. Rus Büyükelçisinin öldürülmesi olayına karışan polis haindir. Bunlar yıllarca devletin içine sızmış hainlerdir. Bunun üstünde kimler var araştırıyoruz” dedi.

“İçeride de dışarıda da topyekün mücadele edeceğiz”
Rusya Büyükelçisine yapılan saldırının amacının Rusya-Türkiye ilişkilerini bozmaya yönelik olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, “Suriye’deki istikrarı engellemek istediler. Bir şeyi unutuyorlar; bu ülke gerçekten bölünmez ve parçalanmaz. Biz bunları aşacağız. Bunlar için çalışıyoruz. Hain tuzaklar karşısına tuzakların en hayırlısını kurana Allah’a güveniyoruz. Durmak ve yılmak yok. Fırat Kalkanı Operasyonunda şehitlerimiz oldu. PKK hainlerini inlerinde vurmak için sınır ötesine geçiyorsak DAEŞ unsurlarını da sınır ötesinde etkisiz hale getirmek zorundayız. İçeride de dışarıda da topyekün mücadele edeceğiz. Ülkemizi büyütmek için ekonomimizi canlandırmamız lazım. Türkiye’de yatırımları arttıracağız” dedi.

“Diplomasiyi hızlandırmamız lazım”
Antalya’da da tüneller, yollar, hastaneler yapmaya devam ettiklerini kaydeden Çavuşoğlu, “Dış politikada bir yandan FETÖ ile mücadele edeceğiz. Dışarıda bunlar ile mücadele önceliğimizdir. Diplomasiyi hızlandırmamız lazım. Hangi ülke Halep’e yardım eli uzattı. Tüm dünya gördü ki yaparsa Türkiye yapar. Biz dünyada mazlumların sesiyiz. Bu sorunu çözmek için mücadele ediyoruz. Anlaşmalar yapıyoruz, uygulayan yok. Gelin bu işi beraber çözelim diyoruz. Ortada bir savaş ve dram var. Bu işi kökten çözmek için ateşkesi sağlamamız lazım” dedi.

“Biz Suriye toprakları üzerinde pazarlık yapmayız”
Suriye’de akan kanın durması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirten Çavuşoğlu, “Biz Suriye toprakları üzerinde pazarlık yapmayız. Bizim Suriye topraklarında gözümüz yok. Suriye halkı ne diyor muhalefet ne diyor o önemlidir. Esad’a razı olmak gibi bir şey yok. Bu tür yorumlar yapılıyor. Bu yapılanlar unutulmaz. Herkesin kabul edeceği bir yönetim olması gerekiyor. İnsanı dış politikamızı sürdürmeye devam ediyoruz. 2015 yılında 3,2 milyar dolar yardım yapmışız. Yardımlarımızı daha da devam ettireceğiz. Uluslararası örgütlerde aktif olmamız gerekiyor” diye konuştu.

“Avrupa Birliği ile Gümrük Birliği Anlaşması’nı güncelleyeceğiz”
Avrupa Birliği ile Gümrük Birliği Anlaşmasını güncelleyeceklerini açıklayan Çavuşoğlu, “Engelleri ve vizeleri kaldıracağız. Az gelişmiş ülkelerin haklarını korumak için de mücadele edeceğiz. Dünyaya açılımlarımız devam ediyor. Afrika ile ticaretimizi 23 milyar dolara çıkardık. Bölgede iş birliğimizi arttırmak için bütün güçlerimizi kullanmalıyız. Bizim güçlü ve istikrarlı olmamız gerekiyor. Şu an yapılan saldırılarda amaç, istikrarı bozmak. Türkiye çok daha güçlü bir ülke olacak” dedi.

“Türkiye’ye uygun bir sistem Cumhurbaşkanlığı sistemidir”
Cumhurbaşkanlığını sistemini çok iyi anlamak gerektiğini açıklayan Çavuşoğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Buna karşı çıkanlar var. Özellikle PKK karşı çıkıyor. Bu işi başka yerlere çekmek isteyenler var. Bu sistem seçimle değil de atanma ile mi gelecek? Bu sistemde halk karar verecek. Halkın sağduyusu her şeyi çözer. Ben, cumhurbaşkanlığı sistemini üniversite yıllarından beri savunurum. Demirel döneminde de düşüncelerimi söyledim. Türkiye’ye uygun bir sistem cumhurbaşkanlığı sistemidir. Bunu da gerçekleştireceğiz. Bırakalım halk kendisi karar versin. Türkiye bu sistem ile birçok sorununu çözecek” dedi.

“Sen iktidara gelemiyorsan bu benim sorunum değil”
Çavuşoğlu, CHP’yi de eleştirerek, “Sen iktidara gelemiyorsan bu benim sorunum değil. Her gün politika değiştiriyorsun. Halk sana nasıl güvenecek? Dış politikasını sana teslim eder mi? Etmez. Sen demokrasi ile başa gelemiyorsun, darbeleri destekliyorsun” şeklinde konuştu.

“Her zaman milli iradenin yanında olduk”
MÜSİAD Antalya İl Başkanı Mesut Lekesiz ise, konuşmasında iş dünyasına olduğu kadar toplumun diğer kesimlerine de örnek olduklarını kaydetti. MÜSİAD’ın güçlü bir sivil toplum kuruluşu olduğunu kaydeden Lekesiz, “Ekonomik alanda çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Her zaman milli iradenin yanında olduk. Finansal terör ile oynanan tüm oyunların farkındayız ve boyun eğmeyeceğiz. Ülkemiz yeni anayasa ile hak ettiği seviyelere ulaşacaktır” dedi.
Konuşmaların ardından MÜSİAD üyeleri ile Bakan Çavuşoğlu hatıra fotoğrafı çektirdi. 

(Adem Akalan- Harun Erdoğdu/İHA)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Düğünde yeğenini öldüren sanık: "İsterseniz bana idam verin razıyım" Kocaeli’nin İzmit ilçesinde aralarında husumet bulunan yeğenini düğünde 5 el ateş ederek öldüren sanık, "Çok pişmanım, böyle bir şey olmasını istemezdim. Kardeşler arasında yaşanan kavgada benim suçum yoktu ancak ben sorumlu tutuldum. İsterseniz bana idam verin razıyım, annem için bu yola baş koydum. Annemin cenazesine dahi katılamadım. Beni cezaevinden çıkarın da ablam ile eniştem beni öldürsün ve rahatlasın" dedi. 30 Ekim 2022 tarihinde Kadıköy Mahallesi Bağdat Caddesi’nde bulunan düğün salonunda meydana gelen olayda, daha önce aralarında husumet bulunan Hakan Aydın (45) ile Muharrem Ç. (64) arasında tartışma çıktı. Çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle Muharrem Ç., yeğeni Hakan Aydın’a 5 el ateş etti. Boyun, göğüs ve bacağından yaralanarak hastaneye kaldırılan Aydın, kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Muharrem Ç. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. "Babam bana Hakan tarafından tehdit edildiğini söylemişti" Olayla ilgili duruşma Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam etti. Duruşmaya tutuklu sanık Muharrem Ç. ve taraf avukatları katıldı. Olaya ilişkin dinlenen sanığın kızı Burcu, "Olaydan bir hafta önce babam bana geldiğinde Hakan tarafından tehdit edildiğini söyledi. Bana telefondaki aramaları ve mesaj kayıtlarını gösterdi. Mesajlarda, ’Seni yaşatmayacağız, seni İzmit’te barındırmayacağız’ diye tehditlerini ve küfürlerini gördüm. Babaanneme Ankara’daki halamlar bakıyordu. Köyden getirme götürme işlerini babam yapardı. Hakan’ın annesi, diğer kız kardeşleri tarafından annelerine bakmadığı gerekçesiyle suçlanıyordu. Olaydan bir ay öncesine kadar Hakan’ın annesi Sefade ile Ankara’da yaşayan kardeşi arasında annelerine bakma meselesi yüzünden kavga çıkmış. Hakan, annesi Sefade’yi Ankara’ya götürüp, kavgaya sebebiyet verdiği gerekçesiyle babama tavır almıştı. Olay günü maktul Hakan, babamın masasına koşar adımlarla gittiğini gördüm. Ne söylediğini duymadım ama babam ile itişme kakışmaları oldu. Ayrıca düğün günü Sefade’nin babama el hareketi yaptığını gördüm. Oğullarına ise ’Onu dövün’ dediğini başkalarından duydum" diye konuştu. "İsterseniz bana idam verin razıyım, annem için bu yola baş koydum" Söz hakkı verilen sanık Muharrem Ç., "Çok pişmanım, böyle bir şey olmasını istemezdim. Kardeşler arasında yaşanan kavgada benim suçum yoktu ancak ben sorumlu tutuldum. İsterseniz bana idam verin razıyım, annem için bu yola baş koydum. Annemin cenazesine dahi katılamadım. Beni cezaevinden çıkarın da ablam ile eniştem beni öldürsün ve rahatlasın" şeklinde konuştu. Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesine ve duruşmanın ertelenmesine karar verdi.
Malatya Başkan Geçit, Özal ve Fendoğlu’yu andı Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile bombalı suikasta kurban giden Malatya eski Milletvekillerinden ve Belediye Başkanlarından Hamit Fendoğlu’nun ölüm yıldönümü dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit yayınladığı anma mesajında, Türk siyasi hayatına damga vuran merhum Turgut Özal ile Hamit Fendoğlu’nu asla unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını ifade etti. 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın Türkiye’ye çağ atlatan ekonomik ve siyasal kalkınma hamleleri gerçekleştirerek vatandaşların gönlünde taht kurduğunu hatırlatan Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit, "17 Nisan 1993 yılında vefat eden 8.Cumhurbaşkanımız, hemşehrimiz Turgut Özal Türkiye’ye değer katan hizmet ve icraatlarının yanı sıra karanlık ve buhranlı yılların ardından ülkemizde demokrasinin tekrar canlanması noktasında büyük katkı sağlamış ve aziz milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip olmuştur. Malatyalı olmasından her zaman gurur duyduğumuz Turgut Özal, ‘Halka Hizmet Hakka Hizmettir’ düsturu ile ömrünü ülkesine ve milletine adamış, aradan geçen 31 yıla rağmen Türkiye’de ve dünyada hatırası minnetle yâd edilen, ismi Türk siyasi tarihine altın harflerle yazılmış önemli bir şahsiyettir. Türk siyasi hayatına damgasını vuran Özal, başta Malatyalılar olmak üzere milletimizin engin sevgisine mazhar olmuştur. Tevazu ve hoşgörü sahibi olan Turgut Özal güler yüzüyle, samimiyetiyle vatandaşlarla hep iç içe olmuş, toplumun her kesiminde büyük bir sevgi ve haklı bir saygı kazanmıştır. Bu vesileyle hemşerimiz merhum Turgut Özal’ı vefatının 31. yıldönümünde saygı, rahmet ve şükranla anıyorum, mekanı cennet olsun” dedi. Anma mesajında, Turgut Özal ile birlikte Hamit Fendoğlu’nun da Türkiye’de demokratik sağduyu ve toplumsal mutabakat noktasında birlik ve beraberliğin sağlanmasında öncü olduğunu dile getiren Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit, “Türkiye’de karanlık yılların yaşandığı, iç ve dış mihrakların her türlü oyunu oynadığı 1970’li yılların sonunda şehrimizde ve ülkemizde birlik, beraberlik ve kardeşlik ortamının tesis edilmesi açısından büyük fedakarlıklarda bulunan eski Milletvekillerimizden ve Belediye Başkanlarımızdan Hamit Fendoğlu, aziz milletimizin kalbinde müstesna bir yere sahiptir. Hayatı boyunca milletimizin ikbali ve istikbali açısından büyük bedeller ödeyip, üstlendiği tüm görevleri başarıya yerine getirmesi nedeniyle 7’den 70’e herkesin sevgisine mazhar olan merhum Hamit Fendoğlu, Türk siyasetine mertliği ve yiğitliği ile damga vuran önemli bir siyasetçi ve devlet adamıdır. 17 Nisan 1978 yılında gerçekleşen hain ve kalleşçe saldırıda şehit düşen Hamit Fendoğlu ile gelini ve iki torununa Allah’tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Fendoğlu ailesinin kıymetli mensupları başta olmak üzere hemşehrilerimize ve tüm milletimize başsağlığı dileklerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Malatya Başkan Taşkın’dan Özal ve Hamido için anma mesajı Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Malatya’nın yetiştirdiği değerli devlet adamlarından 8’nci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal ve Malatya Belediyesi eski Başkanlarından merhum Hamit Fendoğlu’nun ölüm yıl dönümünde bir mesaj yayımladı. Türkiye Cumhuriyetinin 8. Cumhurbaşkanı olan Turgut Özal’ı vefatının 31’inci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, “Türkiye’nin siyasi hayatında iz bırakan ve ülkemizin geleceği adına devrim niteliğinde adımlar atan, yaptıkları icraatler ile ülkemize ivme kazandırarak uluslararası arenada söz sahibi ülkelerden kılan hemşerimiz, büyük devlet adamı 8’nci Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ı Türk Milleti her zaman saygıyla ve minnetle yad edecektir. Demokratikleşme ve kalkınma sürecimizde Türkiye’nin kabuğunu kırmasının önünü açan merhum Özal’ın, dönemin zor şartlarında yaptıklarının kıymeti bugün çok daha net bir şekilde anlaşılmaktadır. Bu vesileyle 8’nci Cumhurbaşkanımız rahmetli Turgut Özal’a bir kez daha Cenab-ı Hak’tan gani gani rahmet ve mağfiret diliyor, kendisini minnet ve saygıyla anıyorum” dedi. Başkan Taşkın ayrıca 17 Nisan 1978’de evine gönderilen bomba ile suikasta kurban giden Malatya Belediyesi eski başkanlarından Hamit Fendoğlu içinde ölüm yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, “ Ömrü boyunca Türk siyasetine mertliği ve dürüstlüğü ile damga vurmuş bir siyaset adamı olan Hamit Fendoğlu, Türkiye’nin siyasi, sosyal ve ekonomik olarak puslu dönemlerinden olan 17 Nisan 1978 tarihinde bombalı paketin patlaması üzerine şehit edilmişti. Bu alçak saldırıda gelini ve 2 torunu ile birlikte katledilen değerli belediye başkanlarımızdan rahmetli Fendoğlu, Malatya’ya hizmet etme aşkı ile çalışan, yiğitliğiyle ve cesurluğuyla tanınmış, Malatya’mızın yetiştirdiği örnek şahsiyetlerden biriydi. Ülkemizi karanlık günlere götürmek isteyenlere, demokrasiyi hiçe sayanlara karşı cesur duruşuyla daima minnetle anılacak ve mirasına her zaman sahip çıkılacaktır. Bu vesileyle Malatya Belediyesi eski Başkanlarından Hamit Fendoğlu ile gelini ve iki torununu da 46’ncı ölüm yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyor, ailesine ve tüm sevenlerine taziyelerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.