POLİTİKA - 18 Şubat 2016 Perşembe 11:28

Bakan Işık: 'Terörle ülkeyi alamayacaklar'

A
A
A
Bakan Işık: 'Terörle ülkeyi alamayacaklar'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, saldırıları planlayan ve uygulayanların terör vasıtasıyla Türkiye’yi teslim alamayacaklarını bilmeleri gerektiğini belirterek, “Bugün terör örgütleriyle geçici ittifak kuranlar, küresel terörün tırmanışa geçmesinin de aslında baş sorumlusudurlar” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen 8. İntel Teknoloji Konferası’na katıldı. Konferansa Bakan Işık’ın yanı sıra İntel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölge Başkanı Çiğdem Ertem, Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt ve davetliler katıldı. Konferansta bir konuşma yapan Bakan Işık, sözlerine dün Ankara’da yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek başladı. Bakan Işık,

“Dün Ankara’da gerçekleşen terör saldırını lanetliyorum. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne başsağlığı diliyor, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Bu olayın aydınlatılması, hem faillerin hem de faillerin arkasındaki esas güç odaklarının bir an önce bulunması için yoğun bir gayret içerisinde olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Bu saldırıları planlayan ve uygulayanlar terör vasıtasıyla Türkiye’yi teslim alamayacaklarını bilmelidirler.

Bu devletin gücü, bu milletin birlik ve beraberliği buna asla müsaade etmemiştir, bundan sonra da müsaade etmeyecektir. Türkiye’nin terörle mücadele konusundaki yaklaşımı özellikle açık ve nettir. Terörün iyisi ve kötüsü yoktur. Bugün terör örgütleriyle geçici ittifak kuranlar, küresel terörün tırmanışa geçmesinin de aslında baş sorumlusudurlar. Biz Türkiye olarak kimden gelirse gelsin, kime yönelirse yönelsin, nerede olursa olsun terörün her türlüsüne karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Demokratik, ekonomik ve sosyal gücümüzü artırmaya devam edeceğiz. Terör saldırıları bize savunma ve güvenlik teknolojileriyle ilgili yaptığımız çalışmaların ne kadar kritik değerde ve önemde olduğunu aslında göstermektedir. Bundan sonra da bu alanlarda teknoloji kapasitemizi artırmaya devam edeceğiz” dedi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir