GÜNDEM - 05 Temmuz 2020 Pazar 18:48

Bakan Kurum: "Termik santrallerini 7 gün 24 saat izliyoruz"

A
A
A
Bakan Kurum: "Termik santrallerini 7 gün 24 saat izliyoruz"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, hem geçici faaliyet belgesi verilen termik santrallerini 7 gün 24 saat izlediklerini ifade etti.

Kütahya Valiliği'ne düzenlenen istişare toplantısı sonrası basın açıklaması yapan Bakan Kurum, "Bilindiği gibi, 1 Ocak’ta yatırımlarını tamamlamayan 5 santralimizi tamamen, 1 santralimizi ise kısmi olarak kapatmıştık. Kapattığımız bu termik santraller, yatırımlarını tamamlayarak geçici faaliyet belgesi için başvurularını geçtiğimiz aylarda yapmıştı. Biz de Bakanlık olarak kapattığımız santrallerde denetimlerimizi yaptık. Çevre mevzuatının öngördüğü çevresel yatırımlarını tamamladığını tespit ettiğimiz 6 termik santrale Geçici Faaliyet Belgelerini verdik. Bunlardan 2’si Kütahya’da bulunan Seyitömer ve Tunçbilek termik santralleridir. Seyitömer Termik Santrali’nin 4 ünitesinden 2’sine, Tunçbilek Termik Santrali’nin 3 ünitesinden 2’sine 1 yıl süreyle geçici faaliyet belgelerini verdik. Tabii santrallerin takibini sürdürüyoruz. Bu tesislerin bacalarındaki emisyon değerlerini Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri ile online olarak 7 gün 24 izliyoruz. Santraller, bir taraftan yatırımlarına devam ediyor. Bu yatırımlara ilişkin programları da takip ediyoruz. Herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadığımız durumda işletilen santrallerimize Çevre İzin Belgelerini de vereceğiz. Bu sürecin en başından beri söylediğimiz gibi, mevzuatta yer alan limit değerlerin aşılması durumunda kapatma dâhil tüm idari yaptırımları kararlılıkla uygulayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Bakan Kurum:

Bakan Kurum daha sonra, AK Parti Kütahya İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Ziyarette Kurum'a, AK Parti Kütahya İl Başkanı Sebahattin Ceyhun tarafından hediye takdim edildi.

Hüseyin Efe

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara İstanbul’da FETÖ’ye yönelik “Kıskaç-13” operasyonu: 13 gözaltı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’da FETÖ’ye yönelik düzenlenen “Kıskaç-13” operasyonunda 13 eski askeri öğrencinin gözaltına alındığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İstanbul’da FETÖ’ye yönelik eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ’Kıskaç-13’ operasyonunda örgüt mensuplarının mülakat sınavlarında aday numaralarında kodlama yaparak askeri okullara yerleştirdiği tespit edilen 13 eski askeri öğrencinin yakalandığını belirtti. Bakan Yerlikaya paylaşımında, "FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin duası ve destekleriyle terör örgütleri ve onların iş birlikçilerinin nefeslerini keseceğiz. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğünce İstanbul’da FETÖ’ye yönelik 15 farklı adrese eş zamanlı olarak düzenlenen ’Kıskaç-13’ operasyonunda şüpheli eski askeri öğrencilerin örgütün askeri yapılanmasına yönelik ankesörlü hatlardan iletişim kurdukları, haklarındaki beyanlar ve askeri okullara girişte mülakat sınavlarında aday numaraları üzerinden kodlama yapılarak askeri okullara girişte öncelik sağlandığı tespit edildi. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" dedi.