GÜNDEM - 22 Ekim 2021 Cuma 22:02

Bakan Pakdemirli: “Türkiye’nin kaderini Millet İttifakı'na terk edemeyiz”

A
A
A
Bakan Pakdemirli: “Türkiye’nin kaderini Millet İttifakı'na terk edemeyiz”

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, “Türkiye’nin kaderini Millet İttifakı'na terk edemeyiz. Bugün geldiğimiz noktada da 2023 gerçekten bana göre seçimlerin en önemlisi olmuştur. Türkiye ile AK Parti’nin kaderi adeta bütünleşmiştir” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, AK Parti Çorum İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Bakan Pakdemirli, burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti sayesinde tarımda, savunmada, sanayide, eğitimde çağ atladığını dile getiren Bakan Pakdemirli, “Biz iktidar olarak çalışıyoruz. Bizim başımızda Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider var. Bugün pandemi, iklim değişikliği, orman yangınları, enerji yetersizliği gibi birçok küresel sorunumuz var. Bütün dünya bu sorunlardan payını aldı ve payını almaya devam ediyor. Hem hükümet olarak hem de bakanlık olarak pandemi de bu sorunlara karşı birçok tedbir aldık ve almaya devam ediyoruz. Su kıtlığı dünyanın problemi. Bununla ilgili şura yaptık. Gıda kıtlığı dünyanın problemi bununla ilgili çalışma yaptık. Bunla ile ilgili dünyada zaiyat var. Dünyada üretilen her 3 üründen bir tanesi çöpe gidiyor. Ülkede refahın artmasıyla birlikte maalesef Türkiye’de de böyle bir zaiyat söz konusu. Ciddi bir kampanya yürüterek bir yılda 700 milyon lira tasarruf sağladık. Orman yangınları dünyanın dört bir yanını sardı. Amerika’da halen yangınlar devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda ABD büyükelçisi ziyaretimize geldi. Yangınların devam ettiğini önemli bir bölümünü söndüremediklerini ifade etti. Sizden bilgi paylaşımına ihtiyacımız var. Ülkemiz her zaman gururlu ülkeydi. 80’li yıllarda unutmuyorum. İngiltere gelir bize futbolda 8 tane gol atardı. Biz omzumuzu silkelerdik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sayesinde Türkiye şimdi her alanda dünyanın en büyük yatırımlarına imza atan ülke oldu” diye konuştu.

“2023 seçimlerin en önemlisi”

2023 seçimlerini seçimlerin en önemlisi olarak niteleyen Bakan Pakdemirli, “Bugün geldiğimiz noktada zor bir coğrafyadayız. Ateş altındayız. 21. yüzyılda ülkemizi çok şanslı görüyorum. Dünyanın zenginliğinden ve refahından daha çok pay alacağımızı görüyorum. Sadece biraz sıkı durmamız gerekiyor. AK Parti olarak sıkı durmamız lazım. Cumhur İttifakı olarak sıkı durmamız lazım. Türkiye’nin kaderini Millet İttifakı'na terk edemeyiz. Bugün geldiğimiz noktada da 2023 gerçekten bana göre seçimlerin en önemlisi olmuştur. Türkiye ile AK Parti’nin kaderi adeta bütünleşmiştir. Sonrasında Türkiye’nin kaderini Suriye’den atılan bombalara, Afganistan gelen göç dalgalarına, PKK’nın terör ve uyuşturucu yapılanmalarına, Yunanistan’daki silahlanma anlaşmalarına, Akdeniz’de, Karadeniz’de hakkımızın yemeye çalışanlara, Osmanlı emanetindeki şehirlerdeki yağmacılığa, Kıbrıs’ta oynana oyunlarına, üst aklın merhametsiz oyuncularına, Sorosçu kafaların finansladığı kafalara terk edemeyiz. Türkiye geleceğin parlayan yıldızı. Cumhurbaşkanımız 2 gün Afrika’daydı. Gelir gelmez ayağının tozuyla çalışmalara devam ediyor. Cumhurbaşkanımız yakın geleceğin değişen ekonomik siyasal modellerini görüyor ikili, çoklu projeler ve anlaşmalara yöneliyor. Avrupa’da, Asya’da, Afrika’da, Ortadoğu’da dört bir yanda her türlü iç dış engellere zorluklara rağmen engellere rağmen Recep Tayyip Erdoğan vatanı için hazır ve nazır şekilde çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Her partinin hizmet için var olduğunu dile getiren Pakdemirli, “Ancak bugün itibariyle Cumhur İttifakı dışındaki partilerin ortaya koyduğu savlarla Türkiye’yi yönetme şansımız yok. Davamızın ipine adam gibi sarılalım. Gerçekten AK Parti’nin ipine sarılalım. Diğerleri yalanın ipine sarılıyor. Biz doğruları söyleyelim. Hizmet edelim. Vatandaşın terazisi en güzel terazi. 20 yıldır bu millet nasıl destek olduysa bundan sonra da destek olmaya devam edecek. Yarın, öbür gün güç kaybettiler gibi şeylere inanmayın. Problemler olabilir kabul etmemiz lazım. Bunları çözecek tek parti de AK Parti” şeklinde konuştu.

Toplantıya AK Parti Çorum milletvekilleri Ahmet Ceylan, Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, MHP İl Başkanı Agah Karapıçak, ilçe ve belediye başkanları ile partililer katıldı.

Muhammed Muttalip Yalçın - Bülent Özkaleli

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 31 Mart Yerel Seçimlerine özel Ankara ve İstanbul’da basın merkezleri kuracak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerini takip etmek isteyen ulusal ve uluslararası basın mensuplarına yönelik Ankara ve İstanbul’da “Basın Merkezi” kurulacak. 31 Mart tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin Türkiye’nin yanı sıra uluslararası kamuoyunda da ilgi ile takip edilmesi bekleniyor. Başkanlık tarafından kurulacak basın merkezleri ile ulusal ve uluslararası basın mensuplarının seçime ilişkin gelişmeleri sağlıklı ve hızlı bir şekilde takip etmelerine katkı sunmak amaçlanıyor. Basın merkezleri gün boyunca, ulusal ve yerleşik uluslararası basın mensupları ile seçimleri izlemek üzere yurt dışından gelen uluslararası basın mensuplarının kullanımına açık olarak hizmet verecek. Basın mensuplarına seçim sonuçlarını anlık takip etme imkanının yanı sıra teknik altyapı, simültane tercüme ve canlı yayın imkânı sunulacak. Gün boyunca akademisyenler, kanaat önderleri, kamu kurum temsilcileri tarafından da ziyaret edilecek basın merkezlerinde, ulusal ve uluslararası basın mensupları konuklarla röportajlar yapabilecek. Öte yandan, basın merkezlerinde, Türkiye’nin geçmişten günümüze çok partili siyasi hayatı, demokrasi ve seçim tecrübeleri, seçim kampanyalarına ilişkin fotoğraf ve görüntüleri içeren “Türkiye’nin Seçim Tarihi ve Demokrasi Tecrübesi” temalı sergi yer alacak. Basın merkezleri 31 Mart Pazar günü saat 14.00’ten itibaren basın mensuplarının hizmetine açık olacak. Seçim basın merkezleri Ankara’da Point Hotel Ankara, İstanbul’da ise The Marmara Taksim Hotelde kurulacak.