POLİTİKA - 28 Şubat 2022 Pazartesi 13:51

Bakan Soylu: '28 Şubat’ta bizim tüm medeniyetimizi tarumar etmeye çalıştılar ama başaramadılar'

A
A
A
Bakan Soylu: '28 Şubat’ta bizim tüm medeniyetimizi tarumar etmeye çalıştılar ama başaramadılar'

Türk milletinin geçmişinin 28 Şubat’ta yok edilmeye çalışıldığını söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Onlar 28 Şubat’ta bizim bin yılımızı tarumar etmek, bizim tüm medeniyetimizi tarumar etmek, bize yeni bir elbise, yeni bir kılıf giydirmeye çalıştılar” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulucanlar Cezaevi Müze Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen 'Tekrar ve Fark: Şubat 28, Şarkı Hep Aynı' başlıklı sempozyuma katıldı. Burada konuşan Bakan Soylu, Türk milletinin darbeci zihniyetlere izin vermeyeceğini belirterek, “1960’da hiç sesini çıkaramayan bu millet, 1980’de çok ağır bir tahakküm altında kalan bu millet, 28 Şubat’a bir irade ortaya koymaya çalıştılar. Bugün de bir 28 Şubat ittifakıyla karşı karşıyayız. Merak etmeyin, bundan 100 yıl sonra da bir 28 Şubat ittifakı olacaktır fakat millet darbeleri yenmenin tadını almıştır. Bundan sonra da darbeye ve darbecilere izin vermeyeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

“Bir milleti kimliksizleştirmeye, inançsızlaştırmaya, yoksulluğa, medeniyetsizleştirmeye çalıştılar ama başaramadılar”

Türkiye’nin geçmişiyle olan köklerinin koparılmasına izin verilmediğini ifade eden Bakan Soylu, “28 Şubat’ın hedefi, cümlesiyle kendisini belirlemiştir. ‘Bin yıl’ demiştir. Neden bin yıl? Biz çünkü bin yıldır bu coğrafyadayız. Onlar bizim inancımızı, geleneğimizi, göreneğimizi, tarzımızı, törelerimizi, adetlerimizi, bayramlarımızı, büyüklerimizin önünde saygıyla eğilip ellerini öpmemizi, aile yapımızı, ticaret alışkanlarımızı, hak helal kavramlarımızı, bu coğrafyada mücadele edip ayakta kalma anlayışımızı hiç tasvip etmediler. Onların esas getirmek istediği sadece bir darbe değil, onlar 28 Şubat’ta bizim bin yılımızı tarumar etmek, bizim tüm medeniyetimizi tarumar etmek, bize yeni bir elbise, yeni bir kılıf giydirmeye çalıştılar. Bir milleti kimliksizleştirmeye, inançsızlaştırmaya, yoksulluğa, medeniyetsizleştirmeye çalıştılar ama başaramadılar” şeklinde konuştu.

“Kendi ayaklarımızın üzerinde durabilmeye başladığımız ilk andan itibaren üzerimizdeki vesayetleri tek tek elimizin tersiyle itmiş bir ülkeyiz”

Başkalarının sözlerine kulak asmadıklarının altını çizen Bakan Soylu, “Biz bütün bunlarla beraber çocukluğumuzdan beri, ‘Siz Ayasofya’yı açarsanız dünya sizi tecrit eder’ teranelerine ayak uydurmayan, tam anlamıyla kendi ayaklarımızın üzerinde durabilmeye başladığımız ilk andan itibaren üzerimizdeki vesayetleri tek tek elimizin tersiyle itmiş bir ülkeyiz. Eğer bunları yapamamış olsaydık, bilmenizi isterdim ki; belki de bizi 28 Şubat’ta, 27 Mayıs’ta, 1980 darbesinde çok daha sıkıntılı, hepimizi çok daha fazla üzecek, gelecek neslimiz de yüzümüzü karartacak bir tabloyla karşı karşıya kalabilirdik” ifadelerine yer verdi.

“O toplanmaların bize bir zararı yoktur”

Batı'nın darbeci zihniyetçilere maske takmayı iyi bildiğini söyleyen Soylu, “Onlar 28 Şubat ittifakıyla yine bir masanın etrafında toplanabilirler, o toplanmaların bize bir zararı yoktur. Tam tersine yeniden birbirimizi anlayabilmenin, yeniden birbirimizi hissedebilmenin, tarihin yaşanmış kötü izlerini onlarda tekrar görebilmek adına bize faydası vardır. Bunu böyle görmek böyle anlamak gerekmektedir çünkü batı ve küresel akıl bunlara maske takmayı iyi bilir. Maskeyle bunlara oyun üretmeyi iyi bilir. Bunu hiçbir zaman unutmamak gerekir” diye konuştu.

Ali Nargüner - Sadettin Aliusta
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Umre ödüllü gençlik bilgi yarışması sonuçları açıklandı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ’Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması’ sonuçları açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilen lise ve üniversite öğrencilerine yönelik bilgi yarışması düzenlenmişti. İl ve ilçe müftülükleri koordinesinde yurt genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen yarışma sınavının sonuçlarına göre Bayburt’ta lise düzeyinde Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emine Esra Yeşil, üniversite düzeyinde ise Bayburt Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Esra Arslan İlde birinci olarak Umre ödülü kazandı. Yarışmada dereceye giren öğrencilerin isimleri ise şu şekilde: Lise düzeyinde: 1. Emine Esra Yeşil - (Arpalı Zakire Hanım Kız Kur’an Kursu Hafızı ) Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 2. Melek Betül Alagöz - Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 3. Pınar Üner - Rekabet Kurumu Kız Anadolu Lisesi 4. Mehmet Akif Memiş - Bayburt Millî İrade Anadolu Lisesi 5. Merve Kardeş - Bayburt Millî İrade Anadolu Lisesi Üniversite düzeyinde: 1. Esra Arslan - Bayburt Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği 2. Merve Argun - Bayburt İlahiyat Fakültesi 3. Dilara Han - Bayburt İlahiyat Fakültesi 4. Yavuz İhsan Selim Zehir - Bayburt İlahiyat Fakültesi 5. Ömer Faruk Urhan - Bayburt İlahiyat Fakültesi Öğrenciler yarışma sonuçlarını yarisma.diyanet.gov.tr adresinden öğrenebilecekler.