ASAYİŞ - 03 Aralık 2009 Perşembe 09:12

Bakırköy'de derneğe silahlı saldırı: 1 ölü

A
A
A
Bakırköy'de derneğe silahlı saldırı: 1 ölü

Bakırköy'de bir kişi, tartıştığı kahvehane sahibinin sığındığı Cizre Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği lokaline kurşun yağdırdı. Olayda 1 kişi hayatını kaybederken, 5 kişi de yaralandı.

YÜKSEL ŞİMŞEK/İSTANBUL

Olay dün akşam 22.30 sıralarında Osmaniye Fabrikalar Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre dernek lokalinin yanında bulunan kahvehanenin sahibi, akşam saatlerinde bir müşterisi ile kavga etti.

Kavganın büyümesi üzerine müşteri silahını çıkardı. Bunun üzerine kahvehane sahibi dışarı kaçarak yan taraftaki Cizreliler Derneği lokaline sığındı. Kahvehane sahibini takip eden müşteri ise sığındığı derneğe geldi. Kahvehane sahibini kendisine vermelerini isteyen şahıs, olumsuz yanıt alınca silahını ateşledi.

Rastgele ateş açan saldırgan, 6 kişiyi yaraladıktan sonra kaçtı. Yaralılardan durumu hafif olanlar otomobillerle, durumu ağır olan Selim Dindar isimli yaralı ise ambulansla hastaneye kaldırıldı. Selim Dindar'ın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı bildirildi. Hastaneye kaldırılan yaralılardan birinin hayati tehlikesinin bulunduğu, diğerlerinin ise durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, olayla ilgili soruşturma başlattı. Kimliği belirlenen saldırganın yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın CHP’li Tetik’den Nazilli’ye Halk Market müjdesi CHP Nazilli Belediye Başkan adayı Dr. Ertuğrul Tetik, göreve gelir gelmez ilk hizmet olarak enflasyona karşı vatandaşların mutfağına nefes aldıracak, tamamen yerli ve doğal gıdaların piyasanın altında satışa sunulacağı belediye iştiraki olan Halk Marketler zincirlerini açacağını müjdeledi. 31 Mart Belediye Başkanlığı seçimine 2 gün kala bir proje daha açıklayan CHP’li Ertuğrul Tetik, İhtiyaç sahiplerinin temel gıda ve hijyen ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Belediye iştiraki olacak olan Halk marketler zincirini hayata geçireceğini açıkladı. Nazilli’nin farklı Mahallelerinde açılacak olan Halk Marketlerde, enflasyona karşı vatandaşların mutfağına nefes aldıracak olan proje için tüm altyapı ve fizibilite çalışmalarını ekonomistler tarafından hazırlandığını açıklayan Tetik, kaliteli ve güvenilir ürünlerin uygun fiyatlara üreticiye sunulacağı, aynı zamanda istihdam oluşturacak olan bu proje kapsamında halka sağlıklı, ekonomik ve güvenilir bir şekilde gıda ulaştırılacağını ifade etti. ’Emekliye indirim kartı’ Nazilli ve Aydın bölgesindeki çiftçiler tarafından üretilen doğal ve sağlıklı ürünlerin satışa sunulacağı Halk Marketlerde, emekli vatandaşların da unutulmadığını belirten CHP’li Belediye Başkan Adayı Tetik, "Aydın Büyükşehir Belediyesinin Ege et marketlerinde uyguladığı emekli kart sistemini de halk marketlerde uygulayacağız. Nazilli’de ilk bir yıl içerisinde çeşitli mahallelerde yaygınlaşacak olan Halk Marketler zinciri Nazilli halkının mutfak giderlerine önemli tasarruf sağlayacak" dedi.