SPOR - 07 Mayıs 2022 Cumartesi 18:14

Başakşehir - Galatasaray maçında gol sesi çıkmadı

A
A
A
Başakşehir - Galatasaray maçında gol sesi çıkmadı

Spor Toto Süper Lig'in 36. haftasında Galatasaray deplasmanda Medipol Başakşehir ile 0-0 berabere kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

9. dakikada Babel’in sağ taraftan yaptığı ortada savunmadan seken top altı pas üzerinde Berkan’ın önünde kaldı. Bu oyuncunun şutunda meşin yuvarlak savunmadan sekerek oyun alanına döndü.

11. dakikada ceza sahası içinde Trezeguet’ten pasını alan Berkay Özcan’ın şutunda kaleci Muslera direk dibinde sağına yatarak topu kornere çeldi.

39. dakikada Taylan’ın hatasıyla topa sahip olan Deniz Türüç, kaleyi karşıdan gören noktadan yaptığı vuruşta top kalenin solundan dışarı çıktı.

41. dakikada Mahmut’un pasında Berkay Özcan topu savunma arkasına gönderdi. Ceza sahasında topa hareketlenen Gulbrandsen’den önce kaleci Muslera yatarak yaptığı kurtarışla gole izin vermedi.

55. dakikada Deniz Türüç’ün sağ kanattan ceza sahası içine yaptığı ortaya Berkay’ın yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak kalenin solundan az farkla dışarı çıktı.

64. dakikada sağ taraftan kullanılan köşe vuruşu sonrası ceza yayı önünden Tolga Ciğerci’nin topun gelişine yaptığı vuruşta kaleci Muslera meşin yuvarlağı kornere çeldi.

65. dakikada Trezeguet, Sacha Boey’i çalımlayarak sol çaprazdan ceza sahasına girdi. Bu oyuncunun dar açıdan uzak köşeye yaptığı vuruşta top kaleye paralel gitti.

67. dakikada ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Trezeguet, Sacha Boey’i çalımlayarak yaptığı vuruşta Nellson topu çizgiden çıkardı.

74. dakikada Gomis’in pasında topla buluşan Sacha Boey’in ceza yayı üzerinden yaptığı vuruşta top kaleci Volkan’da kaldı.

78. dakikada sağ taraftan kullanılan köşe vuruşunda savunmadan seken top ceza sahası içi sol çaprazında Lima’nın önünde kaldı. Bu oyuncunun sert şutunda kaleci Muslera iki hamlede topun sahibi oldu.

84. dakikada ceza yayı üzerinde topla buluşan Gomis, rakiplerinden sıyrılarak yaptığı vuruşta kaleci Volkan, meşin yuvarlağı kornere çeldi.

86. dakikada Tolga’nın pasında Gulbrandsen’in ceza yayının solundan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Muslera’nın sağından az farkla dışarı çıktı.

89. dakikada sağ taraftan kullanılan köşe vuruşunda arka direkte Epureanu’nun kafayla pasında, Gulbrandsen’in yakın mesafeden kafayla yaptığı vuruşta kaleci Muslera gole izin vermedi.

90+4. dakikada ceza sahası içinde Van Aanholt’un vuruşunda kaleci Volkan sağına yatarak topu çeldi. Barış Alper’in şutunda top yan direğe çarparak dışarı çıktı.

Başakşehir - Galatasaray maçında gol sesi çıkmadı

---------

Stat: Başakşehir Fatih Terim
Hakemler: Fırat Aydınus xx, Erdem Bayık xx, Özgür Ertem xx

Medipol Başakşehir: Volkan Babacan xx, Junior Caiçara xx, Efe Arda Koyuncu xx, Epureanu xx, Lima xx, Tolga Ciğerci xx, Deniz Türüç xx (Serdar Gürler dk. 79 xx), Mahmut Tekdemir xx (Aleksic dk. 90+2 ?), Berkay Özcan xx (Chadli dk. 79 xx), Trezeguet xx, Gulbrandsen xx
Yedekler: Muhammed Şengezer, Hasan Ali Kaldırım, Ravil Tagir, Pizzi, Ömer Ali Şahiner, Salih Uçan, Stefano Okaka
Teknik Direktör: Emre Belözoğlu
Galatasaray: Muslera xx, Sacha Boey x, Victor Nellson xx, Alpaslan Öztürk x, Patrick Van Aanholt x, Taylan Antalyalı x (Halil Dervişoğlu dk. 80 xx), Cicaldau x (Pulgar dk. 68 xx), Berkan Kutlu xx, Ryan Babel xx (Barış Alper Yılmaz dk. 90+2 ?), Kerem Aktürkoğlu x (Morutan dk. 80 ?), Mustafa Muhammed x (Gomis dk. 68 xx)
Yedekler: Jankat Yılmaz, Ömer Bayram, Işık Kaan Arslan, Arda Turan, Sofiane Feghouli
Teknik Direktör: Domenec Torrent

İsmail Yasin Akçın - Mehmet Şirin Topaloğlu
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Gündem olan görüntülerin sahibinden açıklama İzmit Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanları arasında çevre düzenlemesi sebebiyle çıkan kargaşada bir kişinin AK Parti İzmit Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Efe’yi ittirmesi neticesinde yere düşerek yuvarlanmıştı. Konuya ilişkin açıklama yapan Efe, "İzmit Belediyesi ekiplerinin olay yerinde engel çıkardığı şeklinde haberi aldığımda öfkeme yenik düştüm, kontrolümü kaybettim. Ailemi, dostlarımı, dava arkadaşlarımı ve bizlere güvenen herkesi hayal kırıklığına uğratan görüntülerin yaşanmasına neden oldum. Çok üzgünüm" dedi. Şehir hastanesinin çevresinde yapılan düzenlemeler sırasında İzmit Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanları karşı karşıya gelmişti. İddiaya göre İzmit Belediyesi ekipleri, şehir hastanesi yanında bulunan ve Tavşantepe Mahallesi’nde kalan sokağın asfalt çalışması için bölgeye gitti. Bu sırada aynı sokakta çalışma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile İzmit Belediyesi çalışları arasında kavga çıktı. Olay sebebiyle İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet de bölgeye gitti. İzmit Belediyesi ekibi ile gelen grupta yer alan bir kişi İzmit Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Efe’yi ittirmesi ile yere düşerek yuvarlandı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile yanında bulunanlar, yere düşen İbrahim Efe’ye "Kendini yere atıyorsun, numara yapma" diye tepki gösterdi. "Öfkeme yenik düştüm" Sosyal medya hesaplarından yazılı açıklama yapan İbrahim Efe, "Doğup büyüdüğüm mahallem Tavşantepe başta olmak üzere, şehrimize hizmet etmek için çocuk denecek yaşlarda siyasetin içine girdim. Benden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen komşularım, dostlarım, arkadaşlarım sayesinde önce mahallemde muhtar olarak bu yüce duyguyu yaşamayı Rabbim bana nasip etti. Çok şükür ki şimdi de İzmit Belediye Meclis Üyesi olarak milletimize hizmet etmek nasip oldu. Bu yeni görevimin verdiği sorumlulukla ve aynı zamanda mahallemin hemen yanı başındaki bir talep ve ihtiyaç olarak Kocaeli Şehir Hastanesi’ne yaya geçişi yapılması için farklı kurumlarla temas halindeydim. Bu sabah İzmit Belediyesi ekiplerinin olay yerinde engel çıkardığı şeklinde haberi aldığımda öfkeme yenik düştüm, kontrolümü kaybettim. Ailemi, dostlarımı, dava arkadaşlarımı ve bizlere güvenen herkesi hayal kırıklığına uğratan görüntülerin yaşanmasına neden oldum. Çok üzgünüm. Yaşadığım üzüntüyü ifade edecek kelime bulamıyorum. Özellikle bana çok güvenen ve desteğini hiçbir zaman eksik etmeyen ailem ve dostlarım başta olmak üzere, değerli dava arkadaşlarımdan, il ve ilçe başkanlarımdan, belediye başkanlarımdan, çok kıymetli hemşehrilerimden hiçbir mazerete sığınmadan özür diliyorum" ifadelerini kullandı.
İstanbul Şenes Erzik: "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Onursal Başkanı Şenes Erzik, seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız bulduğunu söyledi. TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erzik, "Çok uzun yıllar FIFA ve UEFA’da üst düzey yöneticilik yaptım. FIFA Zürih’de müzesinin içinde bana özel bir köşe ayırdı. Ben de onlara elimdeki önemli fotoğraf ve objeleri karşılıksız verdim. Bu benim için çok önemliydi, Levent’te içinde bulunduğumuz binayı da Türk futboluna kazandırdık. Burası da müze gibi diyen Şenes Erzik, bugün de TFF ile FIFA ve UEFA ilişkileri son derece sağlam. Biz onlarla aile gibiyiz dedi. Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak için çok uzun zamandır çalışıyoruz. Daha önce 1 oy ile kaybetmiştik. Bu kez kazandık. Sayın Mehmet Büyükekşi 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ev sahipliğini aldığımız gün beni onore etti. Bana TFF Onursal Başkanı akreditasyon kartımı kendi elleri ile takdim etti. O günün hatırasını evimde baş köşede saklıyorum. Ayrıca bana o gün hep birlikte çektirdiğimiz fotoğrafı hediye etti. Onu da evimde saklıyorum. Çok mutlu olduğum bir gündü. Gözlerim doldu" dedi. 18 Temmuz’da yapılacak TFF seçimli mali genel kurulu ile ilgili de konuşan Erzik, "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" diye konuştu. "A Milli Futbol Takımı ile ilgili iyi bir ekip kuruldu başarılı buluyorum. Montella tercihi çok doğru bir tercihti" diyen Şenes Erzik, Türk futbolunun geleceği ve kurtuluşu için altyapıya önem verilmesi gerektiğini vurguladı.