SPOR - 15 Ağustos 2022 Pazartesi 11:33

Başpehlivanlar Şile’de er meydanına çıkıyor

A
A
A
Başpehlivanlar Şile’de er meydanına çıkıyor

Geleneksel Şile Yağlı Güreşleri bu yıl 15. kez er meydanında başpehlivanları buluşturacak. Türkiye’nin dört bir yanından gelen başpehlivanlar 19 Ağustos Cuma günü Ata sporunu yaşatmak için er meydanına çıkacak.

Şile Etkinlik Alanı’nda yer alan güreş alanında gerçekleştirilecek olan Geleneksel Şile Yağlı Güreşleri birbirinden ünlü baş pehlivanları ağırlayacak. Güreş Alanı’nda düzenlenecek olan organizasyona 60 başpehlivan katılırken, farklı boylardan bine yakın güreşçi mücadele edecek.

İlhan Ocaklı: "Hedefimiz geleceğin şampiyonlarını Türkiye’ye kazandırmak"

Türkiye’nin önde gelen sporcuların ağırlandığı Geleneksel Şile Yağlı Güreşleri'nin her yıl daha da büyük bir ilgiyle izlendiğine dikkat çeken Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, sporu ve sporcuyu destekleyecek yatırımlara devam edeceklerini kaydetti. Başkan Ocaklı, “3 yıldır spor yatırımlarımızı arttırmaya ve desteklemeye devam ediyoruz. 3 bine yakın gencimiz ve çocuğumuzla, 25’e yakın branşta öğrencimize ücretsiz eğitim veriyoruz. Dalga sörfünden, eskrime kadar birçok farklı branşta sporcu yetiştiriyoruz. Mobil araçlarımızla köy köy, mahalle mahalle çocuklarımıza, gençlerimize gidiyor spor yapmalarına olanak sağlıyoruz. Amacımız ve hedefimiz geleceğin şampiyonlarını Türkiye’ye kazandırmak. Geleneksel Şile Yağlı Güreşleri de ata sporumuzu yaşatmak ve genç sporculara destek olmak için çok önem verdiğimiz bir etkinliğimiz. Tüm sporseverleri bekliyoruz” dedi.

Birbirinden yiğit pehlivanların yer alacağı güreşlere tarihi Kırkpınar başpehlivanı Cengizhan Şimşek, Mustafa Taş, Ali Gürbüz, Recep Kara, Orhan Okulu, İsmail Koç, Ertuğrul Dağdeviren, Mehmet Yeşilyeşil, Osman Aynur, Fatih Atlı, Fatih Koyuncu, Abdullah Güngör, Serhat Gökmen, Yusuf Can Zeybek, Serhat Balcı, Mecit Yıldırım gibi tanınmış güreşçiler de katılacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."