ÇEVRE - 18 Ocak 2022 Salı 18:13

Batman'da beklenen kar yağışı etkili oldu

A
A
A
Batman'da beklenen kar yağışı etkili oldu

Batman’da beklenen kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Özellikle Sason ile Kozluk gibi ilçelerde kar yağışı etkili oldu.

Dün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Batman'ın kuzeyi ile çevre illeri için yapılan uyarının ardından bugün öğle saatlerinde başlayan kar yağışı, kısa sürede etkili oldu. Özelikle 3 bin metre yükseklikteki Mereto Dağı eteklerinde bulunan Sason ile Kozluk ilçelerinde etkili olan yağış, köy yollarını ulaşıma kapattı. Yağışların 2 gün sürmesi beklenen yerlerde taşımalı eğitim kapsamında olan okullara ara verilmesi bekleniyor.

Ekrem Aktaş

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Efeler Belediyesi’nden üniversiteye hazırlanan öğrencilere destek Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, üniversite sınavına hazırlanan gençlere destek olmak amacıyla ’45 Günde TYT’yi Bitir’ projesini başlattı. Proje ile öğrencilerin; Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Felsefe Grubu derslerini kapsayan Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT) başarılı olabilmeleri için ücretsiz bir hazırlık programı sunuluyor. Projeden yararlanmak isteyen öğrencilerin; bidersanlatimi.com adresine girerek ücretsiz kayıt formunu doldurmaları, ardından ’45 Günde TYT’yi Bitir’ paketini seçerek, WhatsApp uygulaması üzerinden 0530 358 87 80’e ’Efeler Belediyesi’nden Eğitime Tam Destek’ mesajı göndermeleri yeterli olacak. Böylelikle öğrenciler, internet üzerinden TYT’de çıkabilecek tüm konuları öğrenme fırsatı elde edecek. “Değerli gençler, daha da başarılı olacağız” diyen Başkan Anıl Yetişkin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Üniversite sınavlarına hazırlık süreci gençlerimiz için oldukça önemli bir dönem. Bu süreçte öğrencilerimize destek olabilmek ve başarılarını artırmak adına Efeler Belediyesi olarak bir proje başlattık. Biliyoruz ki bu süreçte doğru kaynaklara erişim ve etkili bir hazırlık çok önemli. Ücretsiz olarak sunacağımız programla üniversiteye hazırlanan öğrencilerimiz sınavda karşılaşabilecekleri tüm konuları öğrenme fırsatı bulacaklar. Gençlerimizin geleceğe güvenle adım atabilmeleri için Efeler Belediyesi olarak elimizden gelen desteği sağlamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Erzurum Başkan Dal’dan başkent mesaisi Erzurumspor Kulüp Başkanı Ahmet Dal, Ankara’da önemli temaslarda bulundu. Başkan Dal, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Başkent’teki Gençlerbirliği maçı sonrası Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik, önceki dönem Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve TFF Asbaşkanlığı görevlerinde bulunan AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Sadettin Hülagü, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Selami Altınok, Fatma Öncü ve Mehmet Emin Öz, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Av. Şengül Karslı ve Yahya Çelik, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Veli Ozan Çakır, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Fatih Uysal’ı ziyaret etti. Başkan Dal ve ekibi takımla ilgilendikleri için ve küme düşmeme mücadelesinden ötürü ertelenen ziyaretleri Ankara’da tek tek gerçekleştirdi. Başkan Dal, ziyarette Erzurumspor’un formalarını hediye etti. Erzurumspor Kulüp Başkanı Ahmet Dal, AK Parti Erzurum Milletvekillerini ziyarette Erzurumspor taraftarının başta stadyum konusu olmak üzere spor, altyapı, tesisleşme ve futbola dair beklentilerini de iletti.
Aydın Aydın’da en çok yatırım yapılan kurumlar belli oldu İl Koordinasyon Kurulu’na başkanlık eden Aydın Valisi Yakup Canbolat, 2024 yılında en çok yatırım yapılan kurumları açıkladı. Aydın İl Koordinasyon Kurulu’nun 2024 yılı 2. Dönem Toplantısı, Aydın Valisi Yakup Canbolat başkanlığında gerçekleştirildi. Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda, 2024 yılı içerisinde gerçekleştirilen yatırımlar değerlendirildi. Aydın genelinde 2024 yılında uygulanan 340 projeden 14 adedinin tamamlandığını ifade eden Aydın Valisi Yakup Canbolat, geriye kalan 326 adet projenin de 228 adedinin devam ettiğini, 4 adedinin ihale aşamasında olduğunu, 94 adedinin ise çeşitli nedenlerden dolayı başlanamadığını belirtti. Proje bedeli 42 milyar 814 milyon 386 bin TL olan yatırımların önceki yıllar harcaması 11 milyar 342 milyon 988 bin TL, 2024 yılı ödeneği 6 milyar 866 milyon 893 bin TL olurken 2024 yılı dönem harcaması ise 2 milyar 12 milyon 931 bin TL olarak gerçekleşti. Yatırımlarda dönem itibariyle yaklaşık yüzde 31,19 nakdi gerçekleşme sağlandı. Yatırımcı kuruluşlarca 2024 yılında yapılan harcamaların sektörlere göre dağılımına bakıldığında ise ilk 3’te yer alan sektörler sıralamasıyla Diğer Kamu Hizmetleri-Sosyal 524 milyon 981 bin TL harcamayla 1. sırada, Tarım Hizmetleri 467 milyon 640 bin TL ile 2. sırada, Konut Hizmetleri ise 362 milyon 914 bin TL harcamayla 3. sırada yer aldı. Kurumlar bazında bakıldığında ise DSİ 21. Bölge Müdürlüğü 788 milyon 573 bin TL harcamayla 1. sırada, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 401 milyon 315 bin TL harcamayla 2. sırada, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise 307 milyon 221 bin TL harcamayla 3. sırada yer aldı. “Birlik, beraberlik ve dayanışma içinde çalışacağız” Yatırımların gerçekleşmesi konusunda çalışma gösteren tüm kurumlara teşekkür eden Vali Yakup Canbolat, hedefe ulaşmak için birlik beraberlik içinde çalışılacağına dikkat çekerek “Her zaman olduğu gibi yatırımlarımızın gerçekleşmesinde, halkımıza hizmet verilmesinde ilimizdeki kamu ve özel sektör kurumlarının birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde çalışacaklarına, program hedeflerine mutlaka ulaşacaklarına inanıyorum. Önemli bir sorun ve darboğazla karşılaşıldığında mutlaka ilgili kurumların diyalog halinde, iyi niyetli ve çözüm odaklı olarak davranmalarını, çözülemeyen herhangi bir sorun olduğu takdirde en kısa sürede Valiliğimize bildirmelerini istiyorum. İlimizin gelişmesi ve kalkınmasında çaba gösteren, çalışan tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi. Vali Canbolat’ın açılış konuşmasının ardından kurum temsilcileri, kurumlarıyla ilgili yatırımlarda gelinen son noktaya ilişkin sunum gerçekleştirdi. Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Toplantı Salonu’nda Aydın Valisi Yakup Canbolat başkanlığında yapılan toplantıya belediye başkanları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri ve meslek kuruluşu temsilcileri katıldı.