SPOR - 13 Mart 2018 Salı 15:49

Bayern Münih İstanbul'a geldi

A
A
A
Bayern Münih İstanbul'a geldi

UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu rövanşında yarın Beşiktaş'a konuk olacak Bayern Münih, İstanbul'a geldi.

Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu ilk maçında Beşiktaş'ı 5-0 mağlup eden Alman ekibi Bayern Münih, yarın oynanacak rövanş mücadelesi için saat 14.40’ta özel bir uçakla Atatürk Havalimanı’na geldi. Bayern'li futbolcular güvenlik önlemleri eşliğinde takım otobüsüne geçerek konaklayacakları otele doğru yola çıktı. Otobüse polis korteji eşlik etti.

Beşiktaş - Bayern Münih mücadelesi yarın saat 20.00'de Vodafone Park'ta oynanacak. Mücadele öncesi Bayern Münih Teknik Direktörü Jup Heynckes ve beraberindeki bir futbolcu bugün saat 19.15'te statta basın toplantısı düzenleyecek. Alman ekibi son antrenmanını ise saat 20.00'de yine Vodafone Park'ta yapacak. 

Emrah Kuş

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Arpaçay’da gecenin karanlığında silah sesleri yükseldi Arpaçay’da bir vatandaşın evine kimliği belirsiz kişilerce ateş açıldı. Silahtan çıkan mermiler 2 traktöre isabet ederken, saldırganlar daha sonra vatandaşın evinin önünde bulunan bin 400 balya otu ateşe verip ellerini kollarını sallayarak gecenin karanlığında kayboldu. Olay, Kars’ın Arpaçay ilçesine bağlı Bahçeler Mahallesi’nde önceki gün gece 01.00 sularında meydana geldi. H.E. evinde uyuduğu sırada evine kimliği belirsiz kişi veya kişilerce önce silahlarla ateş edildi. Silahlardan çıkan kurşunların isabet ettiği 2 traktörün camları kırılırken, saldırganlar daha sonra H.E.’nin evinin önünde bulunan bin 400 balya otu ateşe verdi. Bir anda ot balyaları rüzgarında etkisiyle alev alev yanarken, saldırganlar ise gecenin karanlığından faydalanarak bölgeden uzaklaştı. Silah seslerinin yankılandığı geceyi anlatan Halil Erdoğan, “Gece saat 01.00 sularında evimize silahlı saldırı oldu. 2 kişi tarafından saldırıldı. Hem canımıza hem malımıza kastedildi. Otumu yaktılar. Traktörlerimi, evimi taradılar. Çoluk çocuğum evin içindeydi. Yani sıkıntılı haldeyiz. 7-8’inci olay, Allah kimsenin başına vermesin. Devletimize güveniyoruz, olayların çözülmesini istiyoruz” dedi. Olay yaşandığı yerde güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, ot balyalarının yanması, saldırganlardan birisinin soğukkanlı bir şekilde bölgeden uzaklaşması ve ikinci saldırganın koşar adımlarla bölgeden kaçması yer alıyor. Güvenlik kamerası görüntülerinde ayrıca H.E.’nin saldırganların peşinden koşması ile mahalle sakinlerinin yanan otları seyretmesi yer alıyor. Arpaçay Bahçeler Mahallesi’nde gerçekleşen olayla ilgili saldırganların yakalanması için geniş çaplı çalışma başlatıldığı öğrenildi.
İstanbul Beyoğlu’nda polise mukavemet gösteren şahısların üzerinden bıçak çıktı Beyoğlu’nda trafik akışına engel oldukları belirlenen bir grup şahıs, kendilerini uyaran polis memurlarına tehdit ve hakaretlerde bulunarak mukavemet gösterdi. Ekiplerin olay yerinde gözaltına aldığı şahısların üzerinde bıçak ile falçata ele geçirildi. Olay, Beyoğlu Kılıçalipaşa Mahallesi Meclis-i Mebusan Caddesi üzerinde dün saat 07.45 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimlerde bir grup şahsın trafik akışına engel olduğu, yol kesip çevreye sataştığı belirlendi. Polis ekiplerinin uyarılarını dikkate almayan şüpheliler, tehdit ve hakaretlerde bulundukları polis memurlarına mukavemet gösterdi. Bunun üzerine M.K., A.T., H.T., H.K., M.Ç. ve İ.Ç. adlı şahıslar gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin yapılan üst aramalarında M.K. ve A.T.’nin üzerinde bir adet bıçak ve falçata bulundu. Yakalanan şüphelilere Karayolları Trafik Kanunu’nun ‘taşıt yolu üzerinde bulunan yayaların trafiği engelleyecek veya tehlikeye düşürecek şekilde davranışlarda bulunmaları’ suçundan ve Türk Ceza Kanunu’nda bulunan ‘görevli memura mukavemet’, ‘hakaret’ ve ‘tehdit’ suçlarından işlem yapıldı. Şüpheliler M.K. ve A.T. hakkında ayrıca Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun’a muhalefet suçundan adli işlem yapıldığı öğrenildi.
Malatya Başkan Taşkın: “Rezerv alan ilan edilen mahalle sayısını 28’e çıkardık” Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer’i ziyaret ederek mevcut rezerv alanların durumu ve rezerv alanların sayısının artırılmasıyla ilgili istişarelerde bulundu. Göreve geldiği günden itibaren deprem sonrasında yapılan çalışmaları yakından takip eden ve sahada incelemelerde bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer’i ziyaret ederek mevcut rezerv alanların durumu ve rezerv alan kapsamına giren mahallelerin sayısının artırılmasıyla ilgili istişarelerde bulundu. Başkan Taşkın, bakanlık ve belediye arasındaki görüşmelerin devam edeceğini ifade ederek rezerv alan ilan edilen mahalle sayısını 28’e çıkarıldığını ifade eden Başkan Taşkın, rezerv alanların sayısını daha da artırmak için çalışacaklarını ifade etti. “Yerinde dönüşüm yapılacak mahalle sayısını daha da artıracağız” Vatandaşların bir an önce depreme karşı dayanıklı, modern ve konforlu yapılara kavuşması için çalışmaları yakından takip ettiklerini belirten Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, “İlçemizde deprem riskinin önlenmesi ve vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak adına gerekli adımları atacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Battalgazi’mizi, ilçemiz sınırları içinde yer alan çarşı merkezimizi dönüştürmek Malatya’nın geleceği için büyük önem arz ediyor. Daha önce yerinde dönüşüm ile Yeni Hamam, Dabakhane, Kavaklıbağ, İsmetiye, Niyazi, Şıkşık, Hamidiye, Saray, Şehit Fevzi, Taştepe, Akpınar, Kırçuval, Sancaktar, Göztepe, Tandoğan, Çöşnük, Yıldıztepe, Cirikpınar, İstiklal ve İzzetiye Mahalleleri rezerv alan ilan edilmiş ve bu mahallelerin bazılarında kazı çalışmalarına başlanmıştı. Ağır hasar alan ve yıkılan binaların çoğunlukta olduğu alanları göz önünde bulundurarak bu mahallelerin sayısını daha da artırmayı; ilçemizi yerinde dönüştürmeyi planlıyoruz. Bu kapsamda bazı mahallelerin tamamı, bazı mahallelerin de bir kısmı olmak üzere rezerv alan edilmesini sağlıyoruz. Aslanbey, Nuriye, Cevherizade, Ferhadiye, Kernek, Halfettin, Zafer, Hidayet Mahallelerini de rezerv alan ilan edilen mahalleler arasına alarak ilçemizde rezerv alan ilan edilen mahalle sayısını 28’e çıkardık. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürümüz Cengiz Başer ile yapmış olduğumuz bu istişareleri, ilçemizin deprem riskine karşı daha güvenli hale gelmesi adına önemli bir adım olarak görüyorum. Hemşerilerimizin yararına olacak çalışmalara gece gündüz demeden devam edeceğiz. Gerçekleştireceğimiz çalışmalarla Battalgazi, eskisinden daha güzel olacaktır” dedi.