EĞİTİM - 12 Ekim 2018 Cuma 00:55

Bekçilik Sınavı sınava giriş belgesi ve sınav yerleri sorgulama ekranı | Bekçilik Sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

A
A
A
Bekçilik Sınavı sınava giriş belgesi ve sınav yerleri sorgulama ekranı | Bekçilik Sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Bekçilik Sınavı sınava giriş belgesi sorgulama. Bekçilik sınavı giriş belgesi için merakla beklenen açıklama geldi. Binlerce kişinin sınava gireceği Bekçilik Sınavı giriş belgesi MEB'in internet sitesi üzerinden erişime açıldı. Peki, Bekçilik sınavı giriş belgesi sorgulama nasıl hangi ekrandan yapılır? Bekçilik sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? Bekçilik sınavı ile ilgili tüm bu merak edilen soruların yanıtları, Bekçilik sınavı giriş belgeleri ve sınava dair bazı detaylar haberimizde...

Bekçilik Sınavı sınava giriş belgesi ve sınav yerleri sorgulama ekranı | Bekçilik Sınavı sonuçlarıne zaman açıklanacak? Bekçilik sınav giriş yerleri sınava girecek adaylar tarafından büyük merakla bekleniyordu. Dün itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın ardından adayların erişimine açıldı. Eğitimleri Polis Akademisi Başkanlığı tarafından üstlenileceği adaylara, sınavda; 20 Türkçe, 15'er Sosyal, Fen, Hayat Bilgisi ve Matematik, 20 Genel Kültür olmak üzere toplam 100 soru sorulacak. Sınavda 100 üzerinden 50 puan alanlar başarılı sayılacak. Bekçilik sınav giriş belgesi sorgulama ekranı, Bekçilik sınav giriş belgesi ne zaman ve nasıl alınmaya başlanacak? Bekçilik sınavı hangi şehirlerde yapılacak? Bekçilik sınav tarihi ne zaman, saat kaçta? Bekçilik sınavı soru ve cevap anahtarları ne zaman açıklanacak? Bekçilik sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? Bekçilik sınavı konuları neler? İşte BekçilikSınavı ile ilgili tüm bu soruların yanıtları haberimizin devamında… 

GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ

bekçilik sınavı, bekçilik sınavı giriş belgesi sorgulama, bekçilik belgesi sınav giriş yerleri, bekçilik sınavı sonuçları ne zaman

BEKÇİLİK SINAVI HANGİ ŞEHİRLERDE YAPILACAK?

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı, Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı, Bekçilik sınavının yapılacağı iller şu şekilde; İstanbul, İzmir, Ankara, Konya, Çorum, Sivas, Gaziantep, Elazığ, Erzurum ve Batman. 

BEKÇİLİK SINAV TARİHİ NE ZAMAN, SAAT KAÇTA YAPILACAK?

Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı 20 Ekim 2018 Cumartesi günü saat 10.00'da gerçekleştirilecek.Toplam 120 dakika sürecek olan sınav 5 şık üzerinden çoktan seçmeli olacak. 

SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL VE NE ZAMAN ALINMAYA BAŞLANACAK?

Adaylar sınav giriş belgelerini 11 Ekim 2018 tarihinden itibaren www.meb.gov.tr internet adresinden alabilecekler.

SINAVA KİMLER KATILABİLİR?

Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavına, 09-23 Temmuz 2018 tarihleri arasında şahsen müracaatları alınan ve ön sağlık kontrollerini başarıyla geçerek yazılı sınava katılmaya hak kazanan adaylar alınacak. MEB'ten yapılan duyuruda;

- Adaylar sınava gelirken yanlarında iki adet siyah uçlu kurşun kalem, silgi ve kalemtraş bulunduracaklardır. 

-Ayrıca adaylar sınava şeffaf şişe içinde su getirebileceklerdir.

- Adaylar sınava, sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgelerinden birisi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı, T.C. kimlik kartı, geçerlik süresi devam eden pasaport veya sürücü belgesi) ile gireceklerdir. Sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

- Nüfus cüzdanlarını değiştirmek için Nüfus Müdürlüklerine başvuru yaparak, nüfus cüzdanları Nüfus Müdürlüklerince alınan adaylar, Nüfus Müdürlüklerince kendilerine verilen fotoğraflı ve imzalı veya mühürlü geçici kimlik belgesi/ kimlik kartı talep belgesi ile sınava alınabilecektir.

BEKÇİLİK SINAV SORU VE CEVAP ANAHTARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Sınav soruları ve cevap anahtarları 22 Ekim 2018 tarihinde https://www.pa.edu.tr/ internet adresinden yayımlanacak.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bekçilik sınavına giren adaylar sınav sonuç bilgilerini 07 Kasım 2018 tarihinden itibaren www.meb.gov.tr ile https://www.pa.edu.tr/ internet adreslerinden öğrenebilecekler.

SINAV KONULARI NELER?

Sınav konuları 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı ve öncesi müfredat programlarından oluşmaktadır.

BEKÇİLİK SINAVI KONULAR SORU SAYISI

Sınavda; Türkçe ( Ortaöğretim düzeyi ) 20 Sosyal Bilgiler ( İlköğretim düzeyi ) 15 Fen Bilgisi ( İlköğretim düzeyi ) 15 Hayat Bilgisi ( İlköğretim düzeyi ) 15 Matematik ( İlköğretim düzeyi ) 15 Genel Kültür (Ortaöğretim düzeyi ) 20 olmak üzere toplam 100 soru sorulacak.

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ NASIL YAPILACAK?

Değerlendirme 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınarak 50 (elli) ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır. Her soru eşit puan ağırlığına sahiptir. Başarı puanı hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.

SINAV İTİRAZLARI 

Adaylar, sınav sorularına ve uygulamasına ilişkin itirazlarını, soru ve cevap anahtarlarının https://www.pa.edu.tr/ internet adresinden yayımlanmasından itibaren en geç 2 (iki) iş günü içerisinde, sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise sonuçlarının https://www.pa.edu.tr/, www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edildiği tarihten itibaren en geç 2 (iki) iş günü içerisinde Polis Akademisi Başkanlığına yapacaklardır. İtirazlara yönelik tüm sonuçlar adaylara Polis Akademisi Başkanlığı tarafından bildirilecektir. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile adayın T.C. kimlik numarası, imza, adres ve ekinde dekontu olmayan dilekçe ile yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

İLETİŞİM ve DUYURU 

Sınavla ilgili bilgilendirmeler ve iletişim için adaylar; Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi "444 0 632” 0 (312) 413 32 47 - 48 ve Polis Akademisi Başkanlığı 0 (312) 462 86 49 - 0 (312) 499 70 02 numaralı telefonlardan yararlanabilecekler. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yalova Yalova’da bisiklet yolu ağı genişliyor Yalova Belediyesi’nin Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde başlattığı yeni bisiklet ve yürüyüş yolu çalışmaları, Kemer Köprü Caddesi’nden başlayıp 8. sokağa kadar devam edecek olan asfalt ve baskı işlemleri devam ediyor. Yalova Belediyesi, yeni bisiklet ve yürüyüş yolları için çalışmalarını sürdürüyor. Sağlıklı yaşamı ve kent içinde bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla başlatılan bisiklet yolu projesinde Gaziosmanpaşa Mahallesi’ndeki 8. Sokak’ta asfalt serimi devam ediyor. Toplam 770 metrelik yol güzergâhında çalışmalar, Kemer Köprü Caddesi’nden Gaziosmanpaşa Caddesi’ne kadar devam edecek. Kemer Köprü Caddesi ile Şelale Sokak arasında kalan alanda ise dekoratif aydınlatmalar kullanılarak göze hitap edecek bir çalışmaya imza atılmak isteniyor. Çalışmalarla ilgili bilgi veren belediye yetkilileri, “Bisiklet ve yürüyüş yolu çalışmalarımızda aşınma tabakasının serimi ile baskı işlemleri eş zamanlı olarak devam ediyor. İlk olarak Kemer Köprü Caddesi’nden başlayan çalışmalar, yaklaşık 590 m uzunluğundaki Gaziosmanpaşa Caddesi’ne kadar devam ediyor. Akabinde yaklaşık 180 metre uzunluğundaki 8. Sokak’ta da çalışmalarımızı da kısa sürede tamamlayacağız. Baskı çalışmamızın tamamlanması sonrasında dekoratif boyama asfalt boyama, çizgi çalışmaları, dekoratif aydınlatma ve peyzaj çalışmalarını da tamamlayarak yolumuzu hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” ifadelerine yer verdi.