DÜNYA - 12 Şubat 2019 Salı 21:32

Belçika’da grev nedeniyle 24 saat uçuş olmayacak

A
A
A
Belçika’da grev nedeniyle 24 saat uçuş olmayacak

Belçika’da ulusal grev nedeniyle Belçika Hava Trafiği Kontrol Kurumu da greve gidiyor. Grev nedeniyle acil durumlar dışında 1 gün boyunca uçuş yapılmayacak.

Belçika’da işçi sendikalarının aldığı karar üzerine yarın günü 1 günlük greve yapılacak. İş yerleri, özel şirketler ve idari kurumlar dahil ülke genelinde tüm sektörler genel grevden etkilenecek. 

Belçika Hava Trafiği Kontrol Kurumunda bugün saat 22.00’de greve başlayacak grev, çarşamba günü saat 22.00’de sona erecek. Kurumun greve dahil olması nedeniyle 24 saat uçuş gerçekleştirilmeyecek. 

Sosyalist FGTB, Hristiyan CSC ve Liberal CGSLB sendikaları yaptıkları ortak açıklamada, taleplerinin karşılık bulmaması halinde grevin sürdürüleceği belirtildi. Brüksel Havayolları şirketi, 222 uçuşu iptal ederek, 16 bin yolcusuna geri ödeme veya biletlerini erteleme önerisinde bulundu.  

Halil Uygun

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tunç: "Millet size oyu terörü destekleyin diye vermiyor" Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Millet size oy verirken hizmet etsin diye oy veriyor. Terörü desteklesin diye oy vermiyor" dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Türkiye Yüzyılında Çocuk Hukuku Paneli"nin ardından basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye’de teröre ve şiddete geçit olmayacağını söyleyen Bakan Tunç, demokratik hukuk devletlerinde şiddet ve şiddeti teşvikin suç sayıldığını ifade etti. 40 yıla aşkın süredir Türkiye’nin terör belası ile mücadele ettiğini vurgulayan Bakan Tunç, demokratik siyaset yaptıklarını iddia eden partilerin terörle de arasına mesafe koyması gerektiğini kaydetti. "Millet size oyu terörü destekleyin diye vermiyor" Terörle arasına mesafe koyamayan partilerin geçmişte kapatıldığını işaret eden Bakan Tunç, "Böyle bir hukuki süreçle karşı karşıya kalmak istemiyorsanız terörle aranıza mesafe koyun. Terörü ve şiddeti reddedin. Demokratik siyasetinizi yapmak istiyorsanız özgürce siyasetinizi yapın. Millet size oy verirken hizmet etsin diye oy veriyor. Terörü desteklesin diye oy vermiyor" ifadelerini kullandı. "Devlet büyüklerine hakaret edilmesi kabul edilebilir değil" Terörü ve şiddeti destekleyen açıklamalarda bulunan partilere karşı hiçbir hukuk devletinin müsade etmeyeceğini dile getiren Bakan Tunç, "Yetkili makamlar devreye girer. Diyarbakır Sur’da gerçekleşen olay ile ilgili adli soruşturma başlatılmıştı. Devlet büyüklerine hakaret edilmesi kabul edilebilir değil. Soruşturma devam ediyor buna benzer olaylar olmamalı" ifadesini kullandı. "Milletten aldığınız yetkiyi kötüye kullanmayın" Terörle irtibat ve iltisak nedeniyle partilere kapatılma davaları her zaman açılabileceğini belirten Bakan Tunç, "Şuan devam eden davalarda var. Aynı yolu izlerse eğer DEM Parti o zaman da aynı muameleyle de karşılaşır. Demokratik siyaset yapın. Milletten aldığınız yetkiyi kötüye kullanmayın" diye konuştu. DEM Parti’nin 78 belediyesi olduğunu söyleyen Bakan Tunç, teröre destek verilen uygulamalar ile karşılaşması noktasında gerekli soruşturmaların başlatılacağını belirterek, şunları kaydetti: "Eğer bu 78 belediye terörü destekleyen bir uygulama gerçekleştirirse eğer ne olacak? Anayasamızın 127’nci maddesi ile belediyeler kanunun 45’inci maddesini okuduğunuz. Yasal mevzuat içerisinde terörü destekliyorsa belediye yönetimi geçmişteki uygulamaları da gördük. Hiç kimse bir partinin kapatılmasını ister mi? Milletin kaynaklarını, devlet düşmanlarına aktarma gayreti içerisinde olursanız ve geçmişte oldu. Bunların uygulamaları gerçekleşti. Yine bunlar tekrar ederse verilen yetkiler kullanılır."
Antalya 23 Nisan Futbol Turnuvası heyecan kattı Antalya Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla futbol turnuvası düzenledi. 12 takımın katıldığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik Futbol Turnuvası’nda dereceye giren takımlar, kupa ve madalyalarını düzenlenen törenle aldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Futbol Turnuvası’ ABB Futbol Akademisi halı sahalarında gerçekleşti. 2015-2018 doğumlu 250 sporcunun katıldığı futbol turnuvası çekişmeli maçlara sahne oldu. Minik sporcuların yeteneklerini sergilediği karşılaşmaları aileleri de saha kenarından takip ederek destek verdi. Minik yıldızlar sahada Turnuvada, 2015 doğumlu kategorisinde AFA Futbol Akademisi şampiyon, Hurma Spor Kulübü ikinci, Antalya Büyükşehir Belediyesi Futbol Akademisi ise üçüncü oldu. 2016 doğumlu kategorisinde DSİ şampiyon olurken, Uncalı Spor Kulübü ikinci, Antalya Büyükşehir Belediyesi Futbol Akademisi ve Altıayak Spor Kulübü üçüncü oldu. 2017-2018 doğumlu kategorisinde ise Başaran şampiyon olurken, Polisgücü ikinci, Antalya Büyükşehir Belediyesi Futbol Akademisi ve Uncalı Spor Kulübü üçüncü olarak turnuvayı tamamladı. Şampiyonların madalya ve kupa sevinci Turnuva sonunda Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Nurettin Tonguç ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Spor Hizmetleri Şube Müdürü Yakup Deveci tarafından dereceye giren takımlara madalya ve kupaları verildi.
Konya Evlenen çiftlerin tercihi: 24.04.2024 Konya’da bulunan evlendirme dairelerinde 24.04.2024 tarihi nedeniyle yoğunluk yaşanıyor. Konya’da çiftler, özel ve ilginç bir tarih olan 24.04.2024 tarihinde nikahlarının olması için aylar önceden sıralarını aldı. Bugün ise evlendirme dairelerine yakınları ile birlikte gelen çiftler, hem özel bir tarihte nikahlarının kıyılmasının hem de evlenmenin mutluluğunu yaşadı. Konya’da bulunun bir çok evlendirme dairesinde yoğunluk yaşanırken merkez Meram ilçesinde bulunan Meram Belediyesi Evlendirme Dairesi de bunlardan biri oldu. Normal günlerde 15 civarı nikah kıyılan evlendirme dairesi bugün 36 çiftin mutluluğuna şahitlik edilecek. Meram Belediyesi Evlendirme Dairesi Birim Amiri Hasan Ben, “Yaz günlerinde günlük ortalama 15 ve 20 nikah kıyıyorduk. Kış günlerinde ise bu rakam 5 ila 10 çift arasında değişiyor. Çiftlerimiz bugün için aylar öncesinden özel müracaatlarını gerçekleştirdi. Bugünü özel olarak seçtiler. Biz de hazırlıklarımızı o yönde yaptık. Bugün 36 çiftimizin nikahlarını kıyacağız. Daha fazla da müracaatımız oldu ancak randevu tamamen dolduğu için kabul edemedik. Sabah 08.30’da başladık nikah kıymaya, akşam 22.00’a kadar da devam edecek” şeklinde konuştu. Cem Sezgin ve Dilara Sayan çifti bu günü özel olarak seçtiklerini ifade ederek, “Bu günü özel olarak ayarladık. Güzel bir tarihti, biz de ona göre ayarlamış olduk. Nikah gününü ise 3 ay öncesinden aldık” dedi.