SPOR - 04 Ağustos 2021 Çarşamba 20:44

Berkan Kutlu: 'Galatasaray’ı seçmemde çok faktör var'

A
A
A
Berkan Kutlu: 'Galatasaray’ı seçmemde çok faktör var'

Galatasaray’ın yeni transferi Berkan Kutlu, transfer sürecinde Avrupa’dan teklif aldığı belirterek, sarı-kırmızılıları seçmesinde çok faktör olduğunu söyledi. 23 yaşındaki futbolcu ayrıca hayatının en güzel günlerini yaşadığını belirtti.

UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda ilk maçında Galatasaray yarın saat 21.00’de Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda İskoçya ekibi St. Johnstone ile karşı karşıya gelecek.

Maç öncesinde Florya Metin Oktay Tesisleri’nde açıklamalarda bulunan Galatasaray’ın yeni transferlerinden Berkan Kutlu, "Ben hayatımın en güzel günlerini yaşıyorum ama ülkemizde de bildiğiniz üzere yangınlar var. Umarım her şey yakın zamanda düzelir. Bizim de elimizden gelen bir şey varsa yapmaya hazırız. Galatasaray’ı seçmemde çok faktör var ama Avrupa’dan da teklifler vardı bildiğiniz üzere. 2018 yılında bir anım var. Abimle birlikte hocayla fotoğraf çekilmek istemiştik. Hoca bizi kırmayıp 45 dakika benimle sohbet etmişti. Ben o zaman altyapı oyuncusuydum. O zaman da Galatasaray hayalim ve hedefim daha da güçlenmişti açıkçası. Çünkü hocanın o gün bir altyapı oyuncusuna verdiği değeri görünce çok mutlu oldum. Ona da buradan çok teşekkür etmek isterim. Ben altyapı oyuncusuydum, bana değer verdi ve hayatla ilgili konuştuk. Bugün buradayım çok mutluyum. Her şeyi karışık yaşıyorum ama ben profesyonel oyuncuyum ve kendimi en iyi şekilde maça hazır tutmaya çalışıyorum. Hocamız da zaten gerekli teknik ve taktik bilgileri bize iletti. Yarın için de elimden gelen her şeyi vereceğim. Bu ilk günden itibaren Galatasaray formasıyla böyleydi ve son güne kadar da böyle kalacak" diye konuştu.

"Galatasaray benim hayalimdeki takım"

Transfer süreci hakkında bilgi veren 23 yaşındaki futbolcu, "Benim açıkçası çok bilgim yok. Sadece menajerimle konuştuğumda 'Galatasaray seninle ilgileniyor' dedi. O zaman tabii çok heyecanlandım. Çünkü Galatasaray benim hayalimdeki takım, kapıyı çaldığında sadece menajerime her gün soruyordum; oldu mu diye. Olduğu anda da İstanbul’a geldim. Bugün çok mutluyum" şeklinde konuştu.

Galatasaray’da örnek aldığı bir isim olup, olmadığının sorulması üzerine Kutla, "İsviçre'de mili yakımı altyapısındayken ödev verilmişti. Model çizme ödevi. Benim de Galatasaray’da çok modelim oldu. Felipe melo beni çok etkilemişti. Onu çizmiştim. Örnek aldığım oyuncu ile oynamak farklı bir duygu olur. Ben Felipe Melo olmayacağım, ben Berkan Kutlu’yum. Buraya Berkan Kutlu olarak geldim" diye cevap verdi.

Berkan Kutlu: 'Galatasaray’ı seçmemde çok faktör var'

"Baskı bence bir ayrıcalıktır hayatta"

"Hocanın görev vermesi halinde yarın ilk resmi maçında oynayacaksın. Baskıya hazır mısın?" sorusuna başarılı futbolcu, "Baskı bence bir ayrıcalıktır hayatta. Çünkü insanın baskı veya bir beklenti olmadığında hayatta bence çok hedefin olmadığı anlamına gelir. Hazır mıyım? Yarın göreceğiz ama ben çok çalışmaya devam edeceğim. Her gün inşallah üzerine koyarak devam etmek istiyorum" dedi.

"Galatasaray gibi çok büyük bir camiada olmak herkese nasip olmaz"

Berkan, son olarak kendisine yöneltilen "Galatasaray’da efsaneleşmiş bir futbolcu olmayı mı hedefliyorsun yoksa bundan sonra Avrupa’nın büyük liglerine transfer olan bir oyuncu olmayı mı tercih edersin?" sorusunu ise şöyle cevapladı:

"Hem transfer yapıp hem inşallah Galatasaray tarihini yazarız hep beraber. Ben şu an bunları çok düşünmedim. Günübirlik yaşıyorum. Yarının bize ne göstereceğini bilmiyoruz. Ben gün gün alıyorum ve her gün hem çok çalışarak hem burada olmam benim için bir şans. Galatasaray gibi çok büyük bir camiada olmak herkese nasip olmaz. Gün gün ilerleyelim ve sonunda zaman bize ne gösterecek hepimiz göreceğiz."
 

Oğuzhan Ort- Bozhan Memiş

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım” Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “‘Gelin projelerle tartışalım’ dedik. Onlar anlamıyorlar, başka işlerle uğraşıyorlar. Ancak ben bıkmadan, usanmadan, sokak sokak, meydan meydan projelerimi anlatmaya, heyecanımı tüm İzmir’le paylaşmaya devam edeceğim” dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk’ta düzenlenen mitinge katıldı. Dağ’a binlerce hemşehrisinin yanı sıra, AK Parti İzmir milletvekilleri Şebnem Bursalı ve Mehmet Muharrem Kasapoğlu, MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Cumhur İttifakı Selçuk Belediye Başkan Adayı Dahi Zeynel Bakıcı, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Hakan Bayraklı ve MHP Selçuk İlçe Başkanı Nuri Yılmaz da eşlik etti. “İzmir kararını vermiştir” Hamza Dağ, 2 ayı aşkın süredir İzmir’in her yerinde hemşeriyle kucaklaştığını belirterek, “Ben, İzmir’imizde artık şunu net bir şekilde görüyorum. 31 Mart için İzmir kararını vermiştir. Bugün de görüyorum ki Selçuk kararını vermiş. Hemşehrim İzmir’in, Selçuk’un her sokağına hizmet istiyor, proje istiyor. İnşallah biz bu hizmetleri de projeleri de şehrimize kazandıracağız” ifadeleri kullandı. “Tek gündemimiz İzmir” Bugüne kadar hiç kimseyi ötekileştirmediğini vurgulayan Dağ, “Bundan sonra da ötekileştirmeyeceğiz. Hiç kimse bizim nezdimizde ayrımcılığa maruz kalmamıştır, kalmayacaktır. Kimse bildiği işin dışında başka bir iş yapmak zorunda kalmayacaktır. Belediye başkanına ne için oy verilir? ‘Eser üretsin, hizmet getirsin, yatırım yapsın, sorunları çözsün.’ Evet; bizim tek gündemimiz İzmir, mesaimizin tamamı bin 294 mahallemiz her sokağında, hanesinde geçecek. İzmir’de istişareyi, ortak aklı merkeze alacağız. İzmir’de tüm projelerimi beraber hazırladık, beraber hayata geçireceğiz. Sorunlara anlık değil sürdürülebilir çözümler üreteceğiz” diye konuştu. “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım” Seçim çalışması süresince 4 önemli lansman yaptığını vurgulayan, Selçuk için yapacaklarına da değindi. Hamza Dağ, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Gelin projelerle tartışalım’ dedik. Onlar anlamıyorlar, başka işlerle uğraşıyorlar. Ancak ben bıkmadan, usanmadan, sokak sokak, meydan meydan projelerim anlatmaya, heyecanımı tüm İzmir’le paylaşmaya devam edeceğim. İzmir’in, Selçuk’un tarihi dokusunu, kültürel mirasını, asırlara sari olan medeniyet birikimini koruyacağız. Selçuk tarımıyla, turizmiyle bereketli ilçelerimizdendir. Bizler de oluşturacağımız eser ve hizmet ekosistemiyle destek olarak parlayan bir yıldız olmasını sağlayacağız.” Miting, Selçuk Belediye meclis üyesi adaylarının tanıtımıyla sona erdi.
Edirne Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı Edirne Valiliği, gastronomi turizminin gelişimine katkı sağlamak amacıyla Osmanlı Saray Mutfağı lezzetlerini kitaplaştırılarak gelecek nesillere aktarılacak. Edirne Valiliği tarafından “Topraktan Tabağa Edirne Yöresel Yemekleri Kitabı” tanıtımı iftar programı düzenlendi. Edirne’de valilik öncülüğünde önemli bir projeye imza atıldı. Proje çerçevesinde "Topraktan Tabağa Edirne Yöresel Yemekleri" kitabı oluşturulacak. İftariyelikler, ara sıcaklar, çorbalar, ana yemek, tatlı ve içecekler geçmiş lezzetlere göre sunumla hazırlandı. Tabaklar süslendi, masalar hazırlandı. Ezanın okunmasının ardından oruçlar açıldı. Yemeğin ardından ise duaya geçildi. Devecihan Kültür Merkezi’nde düzenlenen iftar menüsünde geçmişten günümüze gelen lezzetler arasında yer alan bademli terbiyeli tavuk çorbası, ballı gemici böreği, taş kebabı- sarımsaklı pilav, zerde ve ayva şerbeti yer aldı. Geçmişten günümüze gelen ve unutulmaya yüz tutmuş Rumeli, Balkanlar ve Osmanlı Saray Mutfağında yer alan lezzetlerin gelecek kuşaklara aktarılması ve tanıtılması için önemli bir proje çalışmasına imza atıldı. Proje çerçevesinde 87 farklı çeşidin yer alacağı bir kitap oluşturulacak. Edirne’nin kadim ve Osmanlı’ya başkentlik yapmış sultanlar şehri olduğunu söyleyen Vali Yunus Sezer, aynı zamanda balkanlardan gelen insanların yerleştiği ve kendi kültürlerini yaşattığı da bir şehir olduğuna değindi. "Hem Balkan hem de Osmanlı saray mutfağı lezzetleri yaşatılacak" Hem Balkan hem de Osmanlı saray mutfağının yaşatıldığı Edirne’de çok anlamlı bir ilke imza atıldığını söyleyen Vali Yunus Sezer, "Gelecek nesiller Edirne mutfağında neler var diye baktığı zaman ellerinde bir kitap ve kaynak olacak. Bizim somut varlıklarımızın yanı sıra kültürel zenginliklerimiz de çok önemli. Çok büyük emek var. Hem Rumeli hem de saray mutfağına ait 87 çeşit farklı lezzet var. Bunların bir kitapta buluşması çok önemli. Şeflerimiz kendi illeri için farklı bir şey yapmak istiyorlar. Yaklaşık 1 buçuk aydır çalışmalar devam ediyor" dedi. Gastronomi anlamında çok önemli faaliyetler yürütmüş parmakla gösterilen iller olduğunu söyleyen Vali Sezer, "Biz büyük bir hazine üzerinde duruyoruz. Ama kendimizi anlatmakta zorluk çekiyoruz. Bizim bir tava ciğerimiz, bir de ciğer sarmamız var. Dışarıdan insanlara sorduğumuzda neyimiz var diye ’Bir gelip ciğerinizi yeriz’ diyorlar. Bu güzel bir şey aslında. Ama bunun yanına ne koyabiliriz? Bunun üzerinde çalışıp Rumeli Saray ve Osmanlı mutfağını günümüzle uyarlayıp nasıl yaşatabiliriz bunun peşindeyiz" şeklinde konuştu. "Edirne’nin parlayan yıldız olmasını istiyoruz" Edirne’nin her konuda balkanların ve Türkiye’nin parlayan bir yıldızı olmasını istediklerini belirten Vali Sezer, "Bunu da sanayide, ticarette, turizmde, gastronomide eğitimde aktivitelerle birlikte başarmamız lazım. İçinde saray ve Rumeli mutfağının da olduğu birkaç yemeği ve menüyü tava ciğerin yanına ekleyebilirsek zenginleştirebiliriz" ifadelerine yer verdi. Festivallerin yanı sıra marka aday olabilecek lezzetleri de sunabilecekleri bir yerin olmasının çok önem taşıdığını belirten Vali Sezer, "Bunu başarırsak herkes restoranında alternatif bir ürün sunmak isteyecek. Bunu da hazırlanan projelerle hayata geçireceğiz. Valilik olarak bunu yapıp özel sektöre devrederiz. Buna biz öncü oluruz" diye konuştu. "3 hedefe inşallah hep birlikte ulaşacağız" Önlerinde 3 hedef olduğunu ve buna şeflerle birlikte ulaşacaklarını belirten Vali Sezer, birincisinin bu kitabı hazırlamak ve basıp yayınlamak, ikincisinin gastronomi festivalleri düzenlemek üçüncüsünün de bu markalaştırılan yemeklerin daimi sunulacağı tarihi bir yer yapmak olduğunu ifade etti. "Edirne gastronomide de büyük zenginliğine sahip" Edirne’nin tarihi ve kültürel mirasının yanı sıra gastronomi anlamında da büyük zenginliğe sahip olduğunu söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, düzenlenen iftarda saray, Rumeli ve Balkan mutfağından lezzetlerin yer aldığı bir menü hazırladıklarını aktardı. İftar programına, Vali Sezer ve eşi Canan Sezer, Vali Yardımcıları Erdoğan Beypınar ve Eyyüp Batuhan Ciğerci ile eşleri, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, şefler, gastronomi yazarları ve basın mensupları katıldı. Devecihan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen iftar programı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.