MAGAZİN - 11 Ekim 2018 Perşembe 13:40

Berkay’ın doktorundan ilk açıklama

A
A
A
Berkay’ın doktorundan ilk açıklama

Futbolcu Arda Turan tarafından burnunun kırıldığı iddia edilen Berkay’ın doktoru açıklama yaptı. Berkay’ı yarın taburcu etmeyi düşündüklerini belirten Doç. Dr. Erdem Güven, kendisini hazır hissettiği zaman da şarkı söylemesine izin vereceklerini söyledi.

Ameliyata alınan ve tedavisi süren ünlü popçunun doktoru Doç. Dr. Erdem Güven açıklama yaptı. Güven, "Dün sabah beni aradı ve travmaya maruz kaldığını ve bundan dolayı burnunda bir rahatsızlık olduğunu söyledi. Burnunda çok parçalı kırık dediğimiz bir kırık tespit ettik. Gerekli medikal ve tedavilerin ardından kendisini dün akşam ameliyata aldık. Ameliyatta burnunu eski haline döndürülmesi için gereken tedavilerini gerçekleştirdik. Burnundaki nefes almasını engelleyen oluşumların düzeltilmesi ve eski haline döndürülmesi için gerekli tüm müdahaleleri yaptık. Ameliyattan sonraki 12 saatlik dönemde her şey kontrolümüz altında, öngörmediğimiz hiçbir şey ortaya çıkmadı. Şu anda tıbbı tedavilerine devam etmekteyiz" dedi. 

Sesine etki edecek olumsuzlukları ilerleyen günlerde hep birlikte göreceklerini belirten Güven, bunun olmaması için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını söyledi. Doktor Güven, burun içindeki anatomik yapıları orijinal şekliyle muhafaza ettiklerini kaydetti. Güven, "Şu andaki sürecimizde 10 günlük kritik bir sürecimiz var. Buradaki kemiklerin tam olarak kaynamasını sağlanması için gerekli burnu destekleyici elemanların tutulması gerekiyor. Bu elemanları yaklaşık 10 gün sonra alıp, burnun son halini aşağı yukarı görebileceğiz. Ödemlerin geçmesi daha uzun bir süreç, bu süreçleri beklememiz gerekiyor. Biz Berkay’ın beyin durumunu takip edeceğiz, desteğimizi sürdüreceğiz ve olumsuz bir durumun çıkmaması için desteğimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

"Şarkı söylemesi kendi performansı ve tedavisine bağlı"
Berkay’ın ne zaman şarkı söyleyeceğiyle ilgili soruyu yanıtlayan Doktor Güven, "Bu bir performans meselesi, kendisini hazır hissettiği zaman biz de, genel durumunu, tıbbı durumunu, burnunun içindeki yapıları birbiriyle bağlantıya geçtiği zaman kendini hazır hissetmesiyle birlikte şarkı söylemesine izin vereceğiz. Şarkı söylemeyle birlikte burnunda kanamalar olabilir, bunun olmaması için tamamıyla iyileşme olduktan sonra karar vereceğiz" şeklinde konuştu.

"YARIN TABURCU ETMEYİ PLANLIYORUZ"
Şarkıcının yarın taburcu olabileceğini dile getiren Güven, "Tıbbı tedaviye bugün de devam kararı aldık. Kendi durumuna göre, kendini iyi hissetmesine, durumunun iyi gittiğini hissettiğimiz andan itibaren andan taburcu edeceğiz. Şuanda planladığımıza göre yarın taburcu etmeyi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adana’da yaylalara göç başladı Adana’nın Kozan ilçesinde termometreler 30 derece ve üzerini göstermesi ile birlikte vatandaşlar daha serin olan Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli ilçelerinde ki yayla evlerine göç etmeye başladı. Nisan ayında termometrelerin 30 dereceyi göstermesi ve önümüzdeki çarşamba gününden itibaren hava sıcaklığının 38 dereceye çıkacağı bilgisinin gelmesiyle birlikte Kozanlılar yaylaya göç etmeye başladı. Göçlerin başladığını aktaran servis sürücüsü Ramazan Ersin, “Kozan’a haftada 3 kez geliyoruz ve artık yavaş yavaş ilçeye gelen vatandaşlar yaylarına göç etmeye başladı. Şuan yaklaşık her serviste 10 aile göç ediyor. Okulların kapanması ile bu sayı daha da artacaktır. Kozan yazın çok sıcak oluyor. Sıcakların erken başlaması göçü hızlandırdı. Vatandaşlar tavuklarını, fidelerini yazın kullanacakları unlarını ve ürünleri toplayıp köy arabaları ile buradan taşınıyor. Kozan çok sıcak olduğu için kimse kalmak istemiyor” diye konuştu. Hem sıcakların başladığını hem de yaylada kışlık ürünleri ekme zamanının geldiğini belirten Atike Solmuşgül. “Zor bir göç oluyor. Yazın burası çok sıcak oluyor. Yaylada 9 ay boyunca kalıyoruz. Kışlık yiyeceklerimizi ekeceğiz. Buradan tavuklarımı civcivlerimi, fidelerimi götürüyorum. Köyümüz çok güzel. Köyümde bağım bahçem ve meyvelerim var. Yazın burada kalamam. Fasulye, mısır, patates, domates tüm ürünlerimi orada yetiştiriyorum” diye konuştu.
İstanbul Sultanbeyli Kaymakamı Şahin, koltuğunu küçük Berra’ya bıraktı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta coşku içinde kutlanırken, kamu görevlileri de makamlarını çocuklara devrediyor. Sultanbeyli Kaymakamı Kemal Şahin, makam koltuğunu Namık Kemal İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Berra Sima Çakır’a devretti. Sultanbeyli Kaymakamı Kemal Şahin, makam koltuğunu Namık Kemal İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Berra Sima Çakır’a devretti. Küçük kaymakam Çakır, Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş ve Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürü Zafer Mete’yi aradı. Başkan Tombaş’ı seçim zaferinden dolayı kutlayan Kaymakam Çakır, Tombaş’a Fatih Mahallesi’ne park yapılması talimatını verdi. Ali Tombaş da, Fatih Mahallesi de dahil olmak üzere tüm mahallelerde yeni parklar yapacaklarını belirterek, “Çocuk Köyü” ve “Çocuk Trafik Eğitim Merkezi” projeleri hakkında bilgi verdi. Çakır, ayrıca okulunun ortaokullarla ayrılmasını talep etti. Tombaş da bunun üzerine yeni okul alanları oluşturacaklarını ifade etti. Kaymakam Çakır, Emniyet Müdürü Mete’yi de arayarak, ilçede ve okullarda asayiş hakkında bilgi aldı. Kaymakamlık heyecanı yaşadı Kaymakamlıktaki devir merasimine Namık Kemal İlkokulu öğrencileri de katıldı. Kaymakamlık koltuğuna oturan Berra, kaymakamlık makamının heyecanını yaşadı. Berra ile Kaymakam Şahin ve arkadaşları arasında keyifli diyaloglar yaşandı. Kaymakam Şahin, tüm çocukların 23 Nisan Çocuk Bayramı’nı kutlayarak, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.
Bursa Uludağ Elektrik’ten çocuklara anlamlı 23 Nisan kutlaması Gerçekleştirdiği çalışmalarla geleceğe katkıda bulunan Uludağ Elektrik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı öğrencilerle kutladı. 23 Nisan’a yönelik enerji tasarrufu ve verimlilik odaklı resimleri okul duvarlarında sergilenen çocuklar, gölge oyunu etkinliğinde de doyasıya eğlendi. Türkiye’nin lokomotif bölgesi olan Marmara Bölgesi’nde Bursa başta olmak üzere Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’da 5 milyonun üzerinde nüfusa hizmet verirken sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden Uludağ Elektrik, 23 Nisan’ı Bursa Gemlik Atatürk İlkokulu’nda çocuklarla kutladı. Etkinlik öncesi 23 Nisan’a yönelik enerji tasarrufu ve verimliliği odaklı resimler yapan çocukların resimleri okul girişinde sergilenirken Uludağ Elektrik tarafından hazırlanan tasarruf ve elektrik güvenliğine yönelik afişler de okul duvarlarına asıldı. Karagöz gölge oyunu ile çocuklar doyasıya eğlenirken aynı zamanda oyun sırasında çocuklara kullanılmayan elektrikli ev aletlerinin fişten çekilmesi, kullanılmayan lambaların açık bırakılmaması, açıkta duran kablolara dokunulmaması gibi hem tasarruf hem de elektrik güvenliği üzerine bilgiler verildi. Etkinlik sonrasında Uludağ Elektrik tarafından çocuklara bayram hediyesi olarak enerji temalı kitaplar dağıtıldı. Çocuklar hem bilgilendi hem eğlendi Uludağ Elektrik tarafından Gemlik Atatürk İlkokulu’nda gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği eğlenceli anlara sahne oldu. Çocuklar gerçekleştirilen etkinliklerde bir yandan eğlenirken diğer taraftan tasarruf ve elektrik güvenliği üzerine önemli bilgileri öğrenme fırsatı buldu. Etkinliğe katılarak çocukların eğlenceli anlarına şahitlik eden Uludağ Elektrik Genel Müdürü Remezan Arslan, “Uludağ Elektrik olarak bölgemizde 5 milyonun üzerinde nüfusa hizmet veriyoruz. Dünyamızın geleceği olan çocuklarımızı çok önemsiyoruz. Onlarla bir araya gelmek, onlara gölge oyunuyla beraber enerji verimliliğini, enerji güvenliğini anlatabilmek bizim için kıymetli. Bu çerçevede 23 Nisan’da çocuklarla bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz. Çocuklarımızın yapmış olduğu tasarruf temalı resimleri Gemlik Bölge Müdürlüğümüzde sergileyerek daha da görünür kılıp, bu konuya dikkat çekmeyi hedefliyoruz” dedi. Şirketin düzenlemiş olduğu etkinliğe ise Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, Gemlik Atatürk İlkokulu Okul Müdürü Mehmet Bayrak ve Uludağ Elektrik yöneticileri katıldı.
Denizli Hasada gün sayan erik üreticisini fırtına vurdu DENİZLİ (İHA) – Denizli’nin önemli tarım ürünlerinden olan Papaz eriği üreticilerini fırtına vurdu. Hasada sayılı günler kala etkili olan şiddetli fırtına ve yağış nedeniyle erik rekoltesi ve kalitesinde büyük zarar oluştu. Yurt için ve yurt dışı pazarlarda gösterilen ilgi nedeniyle Denizli’nin Pamukkale, Sarayköy ve Buldan ilçeleri başlata olmak üzere kent genelinde üretimi yapılan Papaz eriği, geçtiğimiz hafta sonu etkili olan şiddetli fırtına ve yağıştan olumsuz olarak etkilendi. Pamukkale ilçesine bağlı Kocadere Mahallesi’nde 450 ağaçlık erik bahçesi kuran Yasin Özbay’ın ürünleri fırtına ve yağmurdan büyük zarar gördü. 14 dönüm tarlasındaki ağaçlardan 2 hafta sonra hasat yapmaya hazırlanan Öztürk, fırtınanın ürünlerini dökmesi ve dalda kalanların ise kalitesini etkilenmesinden dolayı mağdur olduğunu belirtti. Hasada günler kala yaşanan afetin rekolte ve kaliteyi çok düşürdüğünü belirten çiftçi Yasin Özbay, ““10 yıl önce Kocadere köyündeki 14 dönüm arazime Papaz eriği diktim. Bu yılki ürünlerimiz hasat edilecek hale gelmişti. Geçtiğimiz Cuma günü meydana gelen yağmur ve şiddetli fırtınanın etkisiyle eriklerin büyük bölümü zarar gördü ve mahsulüm yerlere döküldü. Hasada 1 hafta – 10 gün kala yaşanan bu afet edeniyle oluşan zararımızla ilgili olarak gerekli yerlere müracaatımı yaptım. İlçe Tarım Müdürlüğünden gelip hasar tespiti yaptılar. Gerekli araştırma ve incelemeleri yaptıktan sonra zararımın bir bölümünün karşılanabilmesi için tutanaklar tutulacağı ve bu raporların tarım bakanlığına bildireceklerini söylediler. Bu yıl ekonomik sıkıntılardan dolayı TARSİM yaptıramamıştık. Ben ve benim gibi mağdur birçok çiftçi var, sigorta yaptıramayan. Mazot, gübre, ilaç ve işçilik maliyetlerinden dolayı bu yıl sigorta yaptırmamıştım. Sigorta olmadığından dolayı zararımızın karşılanması konusunda da sıkıntılar var. Sadece ben değilim mağdur olan, benim gibi olan başkaları da var. Yetkililerin bizim durumumuzda onların sesini duymasını işitiyoruz. Şuan fırtına ve yağmur zararı sadece erikte var. Kayısı, ayva ve narda meyve dönüşümü henüz başlamadığı için onlarda her hangi bir sorun yok. Bakanlığımızın sesimizi duymasını ve mağduriyet konusunda bize yardımcı olmasını istiyorum” dedi. “Dökülen erillerin satılma ihtimali yok” Her bir ağaçtan kilolarca eriğin döküldüğünü kaydeden Özbay, “Bahçemde 450 ağacım var. Ortalama her ağaçtan 10 ila 15 kilo eriğimiz yerlere döküldü. Burada yaklaşık 3-4 ton civarında kaybımız ve 400 bin TL civarında zararımız var. Yere dökülen erikler hiçbir işe yaramayacak. Bunları toplatıp ya tüketebilecek yerlerde bağışlayacağız ya da eşe dosta götürüp yiyin diyeceğiz. Halimiz çok kötü. Çiftçilik kolay yapılmıyor, ağaçlar kolay yetişmiyor. 10 yılda büyüttük ama böyle afetler yaşanınca emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Bir yıl yağmur, bir yıl dolu, bir yıl don vuruyor. Çiftçinin hali bu, şimdi bize yardım edilmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Antalya Kemik iliği nakli olan ve nakil bekleyen çocuklara ‘palyaço’ sürprizi Medical Park Antalya Hastane Kompleksi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında kemik iliği nakline hazırlanan ve nakil olmuş çocuklar için palyaço etkinliği düzenledi. Çocuklar palyaço ile moral buldu. Prof. Dr. Vedat Uygun, “Bu tedavide de moral çok önemli. Bizde bu sebeple nakile hazırlanan ve nakil olmuş çocuklarımız için bir palyaço etkinliği düzenledik” dedi. Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Pediatrik Kemik İliği Nakli Servisinde yatan çocuklar için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Palyaço Moral Etkinliği düzenlendi. Türk Bayrakları ve rengarenk süslerle donatılan serviste yatan çocuklar ve aileleri keyifli bir gün geçirdi. Palyaço, çocukların odalarını tek tek ziyaret ederek onlara balondan çiçek ve çeşit çeşit hayvanlar yaptı. Gerçekleşen 23 Nisan etkinliği ile moral bulan aileler ve çocuklar, palyaço ile fotoğraf çektirdi. “Moral çok önemli” Tedavide moralin çok önemli olduğunu belirten Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Çocuk Kemik İliği Nakli Ünitesi Sorumlusu Çocuk Hematolojisi Uzmanı Prof. Dr. Vedat Uygun, “Kemik iliği nakli tedavisi çocuklarımız için çok önemli bir süreç. Bu konuda herkesin bilinçlenmesi gerekiyor. Bu tedavide de moral çok önemli. Biz de bu sebeple nakile hazırlanan ve nakil olmuş çocuklarımız için bir palyaço etkinliği düzenledik. Hem ailelerimize hem de çocuklarımıza moral oldu” diye konuştu. “Onlar mutlu olunca biz daha da mutlu oluyoruz” Çocukların, gerçekleşen palyaço etkinliği ile mutlu olduklarını belirten Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Pediatrik Kemik İliği Nakli Sorumlu Hemşiresi Kübra Aslı Gül, “23 Nisan vesilesiyle servisimizde yatan kemik iliği nakli olacak ve olmuş olan hastalarımıza güzel bir sürpriz ve hoş bir anı oldu. Çocuklarımızın böyle özel günlerde burada olmaları onları biraz daha fazla üzüyor. Bu gibi etkinlikler onların yüzünün gülmesine ve mutlu olmalarına sebep oluyor. Onlar mutlu olunca biz daha da mutlu oluyoruz” şeklinde konuştu.
Diyarbakır Diyarbakır’da hava sıcaklığının birden yükselmesiyle çocuklar süs havuzuna girdi Diyarbakır’da hava sıcaklığının birden yükselmesiyle çocuklar, merkez Sur ilçesindeki Anzele Parkı’ndaki süs havuzuna girdi. Kentte sıcakların birden bastırmasıyla serinlemek ve eğlenceli zaman geçirmek isteyen çocuklar, Sur ilçesindeki Anzele Parkı’nda bulunan süs havuzunu girdi. Parka gelen bir grup çocuk, havuzda bir süre yüzdükten sonra beton zemine uzanıp güneşlendi. Çocuklardan Mert Hüseyin (12), sıcak hava nedeniyle Anzele’ye geldiğini belirterek, “Diyarbakır sıcağıdır, yüzüyoruz. Havuzlar açılmamış, bizde buraya geliyoruz. Suyu tertemizdir” dedi. Ramazan Karadağ (12) ise, havaların sıcak olduğunu, havuzların kapalı olması nedeniyle buraya geldiklerini ifade etti. Öte yandan, dün Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğü, bu hafta 6 ilde sıcaklıkların mevsim normallerinin 10 ila 15 derede üzerine çıkmasının beklendiğini bildirmişti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmekte olan hava sıcaklıklarının artmaya devam etmesi ve hafta boyunca mevsim normallerinin 10 ila 15 derece üzerine çıkmasının beklendiği belirtildi. Açıklamada, önümüzdeki günlerde bazı illerde beklenen en yüksek sıcaklıkların Diyarbakır’da 30-32, Şanlıurfa’da 35-37, Mardin’de 26-29, Batman’da 30-33, Siirt’te 28-31 ve Şırnak’ta 25-29 aralıklarında olacağının tahmin edilmekte olduğu ifade edildi. Açıklamada, yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmekte olduğu vurgulandı.