SPOR - 16 Temmuz 2019 Salı 14:01

Beşiktaş forma göğüs sponsorluk sözleşmesini 2 yıl uzattı

A
A
A
Beşiktaş forma göğüs sponsorluk sözleşmesini 2 yıl uzattı

Beşiktaş, Vodafone ile olan forma göğüs sponsorluğunu 2 yıl daha uzattı. Siyah-beyazlılar, atılan imzalar sonucu 36 milyon TL’yi kasasına koyacak.

Beşiktaş Kulübü, forma göğüs sponsorluğunu 2 yıl daha uzattı. Vodafone Park'ta düzenlenen imza törenine Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan ve Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy katıldı. Yapılan işbirliğinden mutluluk duyduklarını belirten Başkan Orman, “Bu işbirliği bizim için çok önemli. Bugün iki taraf da büyük istek ve arzu içinde. Ülkenin şartları ve ekonomik durum bu süreci biraz uzattı. İki taraf da bu ilişkiyi devam ettirmek istedi. İlk günden beri buna bir sponsorluk anlaşması olarak değil, bir gönül bağı ilişkisi ile bakıyoruz. Önemli projeler yaptık. Mutlu olarak yolumuza devam ediyoruz. Bir dünya markasının Türkiye kulübüne yatırım yapması önemli. Türkiye’nin en önemli iki kurumunun bu işbirliği takdire şayan olarak devam etmekte” dedi.

Kartal, 2 yılda 36 milyon TL kazanacak

Fikret Orman, atılan imzalar sonucu 36 milyon TL kazanacaklarını belirterek, “2 yıllık sözleşme yaptık. Rakamlar havalarda uçuşuyor, buna bir açıklama yapalım. 2019-2020 ve 2020-2021 sezonları için toplam 36 milyon TL’lik bir anlaşmadır. 7 yıllık süreç içinde yaklaşık olarak 32 milyon Dolar'a tekabül ediyor. Allah nicelerini nasip etsin” yorumunu yaptı.

Colman Deegan ise imza töreninde Türkçe konuşarak, “Hayırlı bir iş için bugün ikinci evimizdeyiz. Başkanımızın dediği gibi sponsorluğumuz devam ediyor. Beşiktaş ile verimli ilerleyen bir işbirliğimiz var. Örnek işler yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Bu sponsorluk bizim gözbebeğimiz. Türkiye ve Dünya’da en önemli sponsorluklar arasında. Beşiktaş’ın hem yuvasında hem de formada ismimizi görmekten mutluluk duyuyoruz” açıklamalarını yaptı.

Orman: “Benden sonra yapısı oturmuş Beşiktaş bırakmak istiyorum”

Ekonomik olarak bu sene kulübün yol haritasını da anlatan Orman, “Bu benim Beşiktaş’taki başkanlık olarak son dönemim. Radikal ve faydalı kararlar alma sürecini yaşamak istiyorum. Bankalar Birliği ile bir mali yapılanma yaptık. Ana fikir olarak biz artık birazcık daha daralmak durumundayız. Bu sadece Beşiktaş için geçerli değil. Dünya'da da böyle bir süreç var. TFF-Kulüpler Birliği toplantısında buna mecburiyet olduğunu belirtmiştik. Maddi olarak radikal kararlar alıyoruz. Personel giderlerimiz, departmanlar gibi kalemlerde önemli işler yapıyoruz. Bizim için bir borç, bir de şampiyon olamama konusu konuşuluyor. Borçlar konusunda çalışmalar yapıyoruz. Seçim sıkıntısı olmadığı için bunu uygulayacağız. Benden sonrakilere daha yapısı oturmuş bir Beşiktaş bırakmak istiyorum” şeklinde konuştu.  

Bozhan Memiş


 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğla’da 6. ve 9. sınıflar için ikinci ortak sınavlar yapıldı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde resmi ve özel okullarda öğrenim gören 6 ve 9. sınıflar için uygulanan ortak sınavlar, Muğla’nın 13 ilçesinde başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanlığınca öğrencilerin gelişimini takip etmek, müfredatın işlenmesinde okullar arasında bütünlük sağlamak ve uygulama birliği oluşturmak amacıyla ortak sınavların ikincisine, tüm Türkiye’de olduğu gibi Muğla’daki 6. ve 9. sınıf öğrencileri katıldı. 26 ve 27 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen ortak sınavlara, ortaokullardaki 6. sınıflar Türkçe ve matematik derslerinden, liselerdeki 9. sınıflar ise Türk dili ve edebiyatı ile matematik derslerinden girdiler. 6. sınıf Türkçe ortak sınavlarında 16 soru sorulurken bunlardan 14’ü çoktan seçmeli, 2’si ise açık uçlu soru oldu. 6. sınıf matematik sınavında ise 10 açık uçlu soru soruldu. 9. sınıf ortak sınavında Türk dili ve edebiyatından 7 açık uçlu, matematik dersinden de 8 açık uçlu soru soruldu. 6. sınıf Türkçe dersi sınavı sorularının puanlaması, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen bir yazılım aracılığıyla, ülke genelinde gönüllü olarak çalışmaya katılan 4 bin öğretmen tarafından dijital ortamda yapılacak. Açık uçlu sınav değerlendirmesinde Muğla’dan 45 öğretmen de görev alacak. 6. sınıf matematik, 9. sınıf matematik ve Türk dili ve edebiyatı derslerinin sınavları ise okullarda, ilgili derslerin öğretmenleri tarafından puanlanacak. Uluslararası sınavlardan PISA, TIMSS ile ulusal izleme araştırması olan Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi (ABİDE) Araştırması’nda olduğu gibi her öğrenci cevabı iki kere puanlanacak. Öğrencilerin cevap kâğıtları il ölçme değerlendirme merkezi müdürlüklerince taranarak yazılıma yüklenecek. Öğrencilerin açık uçlu sorulara verdikleri cevaplar, öğrenci bilgileri gözükmeyecek şekilde puanlayıcı öğretmenin önüne gelecek ve öğretmen puanlama anahtarına göre öğrenci cevabını puanlayacak. Aynı öğrencinin cevabı başka bir ildeki öğretmen tarafından bir kez daha puanlanacak ve iki öğretmenin aynı puanı vermesi durumunda öğrencinin puanı belirlenmiş olacak. İki öğretmenin farklı puan vermesi durumunda ise öğrencilerin cevabı soruları hazırlayan ekipte yer alan üst puanlayıcı tarafından puanlanacak. Puanlama 15-19 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Puanlamaya katılacak öğretmenler 81 ilin tamamından gönüllü olarak başvuranlar arasından valiliklerce seçildi. Seçilen öğretmenlere puanlama işlemleri başlamadan il ölçme değerlendirme merkezi müdürlükleri tarafından puanlama eğitimi verilecek.