EĞİTİM - 18 Haziran 2019 Salı 12:11

Beykent Üniversitesi 19. dönem mezunlarını verdi

A
A
A
Beykent Üniversitesi 19. dönem mezunlarını verdi

Beykent Üniversitesi 2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni ile 19. dönem mezunlarını büyük bir coşkuyla uğurladı.

Beykent Üniversitesi’nde 2018-2019 akademik yılında mezun olan yaklaşık 7 bin öğrenci büyük bir törenle diplomalarını aldı. Yahya Kemal Gösteri Merkezi’nde gerçekleşen renkli törene Beykent Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Adem Çelik, Rektör Prof. Dr. Murat Ferman, akademik kadro, öğrenciler ve öğrenci velileri katılım gösterdi.
 

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Murat Ferman, “Diploma bir başlangıçtır. Âdete temel olanı sağlamaktır. Gereken başarıyı sağlayıp, uluslararası standartların gereğini yerine getirerek diploma almaya hak kazanmanızdan ve mezun olmanızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Diplomanız ve ömür boyu sürecek Beykent kimliğiniz sizi bundan sonraki yolculuğunuzda ilk ve doğru noktaya taşıyacaktır. Başlangıç noktasını doğru tayin ettiniz. Bu bakımdan şanslısınız. Bizler de sizlere sahip olduğumuz ve sizleri ömür boyunca izleyerek başarılarınızdan övünç duyacağımız için şanslıyız” dedi.
 

“Kapımız sizlere her zaman açık”
  Konuşmasında mezun gençlere seslenen Prof. Dr. Murat Ferman, “Değerli mezunlarımız, üniversitemizde kazandığınız yetenekler bundan sonraki hayatınızda sizleri daha donanımlı, daha rekabetçi ve dik bir profile hazırlamıştır. Biz her zaman buradayız. Burada olmaya devam edeceğiz. Bizim sizlerle beraberliğimiz, sadece eğitim-öğretim süresi ve diplomayla sınırlı değildir. Kapımız sizlere her zaman açıktır. Bundan sonraki yolculuğunuzda sizlere sıhhatli, başarılı, mutlu ve verimli bir hayat diliyorum. Biliyorum ki işi ucundan tutmayacaksınız. Çünkü siz en iyisini yapmayı, uluslararası standartları aşmayı öngören bir donanımla yetiştirildiniz. Sizler; bu birikiminizle, bu sağlam temelinizle, kendi anlayışınızla kendi kulvarınızda çok önemli işlere imza atacaksınız. Sizlere uzun ve bereketli bir ömür, katma değeri yüksek, insanlığa faydalı profesyonel bir yaşam diliyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.
 

Törende yıl boyunca çeşitli faaliyetlerde başarı elde eden mezunlar, Rektör Prof. Dr. Murat Ferman tarafından tebrik edildi. Törenin sonunda keplerini büyük bir gururla atan gençler, yeni hayatlarına ilk adımı attılar.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Tekin ve beraberindeki çocukları kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve beraberindeki çocukları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve beraberindeki çocukları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabine toplantısının yapıldığı salonda kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından çocuklarla bir süre sohbet etti. Çocukların kendisiyle fotoğraf çektirme isteğini kırmayan Erdoğan, programın sonunda çocuklarla toplu fotoğraf çektirdi. Programa katılan çocuklara ise saat hediye edildi. “23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum” Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, "Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 104’üncü yıl dönümünü ve gözümüzün nuru evlatlarımızın 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum. Geleceğimizin teminatı yavrularımızın her gününün bayram neşesi içinde geçmesini temenni ediyorum. Büyük Millet Meclisimizin ilk Başkanı, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ülkemizin bugünlere gelmesinde katkısı olan herkesi saygıyla anıyorum. İstiklalimiz ve istikbalimiz uğrunda gözlerini kırpmadan canlarını feda eden kahraman şehitlerimizin her birine Allah’tan rahmet niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM 104’üncü açılış yıl dönümü idrak ettiklerini vurgulayarak, "Bundan tam 104 sene önce Ankara’da dualarla, tekbirlerle salavatlarla açılan Büyük Millet Meclisimiz, milletimizin ve devletimizin hürriyet mücadelesinin sembolü oldu. Bağımsızlığımıza giden yolda, ilk meclisimiz öncülük ve liderlik etti. 23 Nisan 1920’de meclisin açılmasıyla başlayan milli mücadele, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetin ilanı ile birlikte zafere ulaştı. Tarihimizdeki böylesine önemli bir günün, istikbalimizin teminatı olan siz çocuklara hediye edilmesi elbette tesadüf değildir. Bu devletimizin sadece çocuklara değil aynı zamanda kendi geleceğine verdiği önemin de bir göstergesidir. Biliyorsunuz, biz de ’Türkiye Yüzyılı’ vizyonumuzu sizlere emanet ettik. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak, her birinizin bu emaneti en güzel şekilde taşıyacağınıza yürekten inanıyorum. Sizlere her alanda güçlü, müreffeh ve itibarlı bir ülke bırakmak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Siz evlatlarımızın da çalışkanlığınızla, başarılarınızla, heyecanınızla, ufkunuz ve umutlarınızla Türkiye’yi çok daha ileriye götüreceğinizden asla şüphe duymuyorum" şeklinde konuştu.