GÜNDEM - 22 Eylül 2020 Salı 09:35

Bingöl’de rekor kırıldı, 92 köy yeni asfalt yola kavuştu

A
A
A
Bingöl’de rekor kırıldı, 92 köy yeni asfalt yola kavuştu

Bingöl'da valilik koordinesinde İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından bu yıl köylere hizmet götürmek için yapılan çalışmalarda rekor kırıldı, 92 köy için 280 kilometrelik asfalt yapıldı. Bazı köylerin ilk defa asfaltla çalıştığı kentte, bir köye ise 14'üncü kez vurulan sondajla su bulundu.

Ülke genelinde olduğu gibi Bingöl'de de vatandaşa hizmet götürülmesi için her türlü çalışma sahada yapılıyor. Bu kapsamda Bingöl'de İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından 114 iş makinesi ve 287 personel ile pandemi süreci de dikkate alınarak gerekli sağlık tedbirleriyle sahada ki çalışmalar hızlandırıldı. Bu kapsamda bu yıl köy yollarının asfaltlanması için 42 milyon lira ödenek ayrıldı. Güçlü filosu ve tecrübeli personelleri ile Haziran ayı içerisinde çalışmalara başlayan ekipler, 3 aylık sürede bir rekora imza atarak 280 kilometre asfalt döküp, 92 köy yolunu yenileyerek rekor kırdı. Gurup yollara bitümlü sıcak karışım BSK asfalt dökülürken köy yolları ise birinci ve ikinci kat asfalt ile kaplandı. Öte yandan, köy içine parke taşı serimi yapılırken sondajlar vurularak suyu yetersiz köylerinde suya kavuşturulduğu aktarıldı.

"Bu yıl 42 milyon lira bütçe ayrıldı"
114 iş makinesi ve 287 personel ile çalışmalarını yürüttüklerini belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Enes Üçgül, “Bu 114 iş makinemizin 15 tanesi 13 milyon lira bütçe ile filomuza kattık. Güçlenen bu araç filomuz ile beraber köylerimize hizmetlerimizi daha hızlı, etkin ve verimli bir şekilde kavuşturacağız. 2020 yılı asfalt çalışmalarımıza yağışların durmasıyla beraber Haziran ayı itibari ile başladık. 2020 yılında KÖYDES ve İl Özel İdaresi olarak yol ve asfalt işlerinde kullanılmak üzere yaklaşık 42 milyon lira bütçe ayırdık. Bu bütçemiz ile toplamda 92 yerleşim yerimize 190 kilometre ikinci kat asfalt, 90 kilometre birinci kat asfalt ve 10 kilometre de bitümlü sıcak karışım olan BSK asfalt olmak üzere toplamda 280 kilometre asfaltımızı köylerimize kavuşturduk. Yine il genelinde bin köy içi parke taşı çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Bingöl’de rekor kırıldı, 92 köy yeni asfalt yola kavuştu

"İlk defa asfalta kavuşan köyler oldu"
Bu yıl birçok köye hizmet götürdüklerini dile getiren Üçgül, “Ama bu köyler içerisinde ben 3 tane köyümüze parantez açmak istiyorum. Bunlar Balpınar, Karer Bölgesine bağlı Dallıtepe ve Genç ilçesine bağlı Çaytepe köylerimizdir. Balpınarı ve Dallıtepe köylerimiz bu yıl ilk defa asfalta kavuştu. Tabi 2 köyümüz doğal güzellikleri ile bilinen köylerimizdir. Bundan dolayı sürekli ziyaret edilmektedir. Bu köy yolları asfaltlanmasıyla beraber gerek köy sakinleri gerekse diğer vatandaşlar artık bu yollarımızı daha konforlu bir şekilde kullanabilecekler. Çaytepe köyümüzde yıllardır yaşanan bir su sorunu vardı. Bu köyümüzü suyu vardı ama yetersizdi. Bu güne kadar 13 sondaj vuruldu ama su bulunamadı. Bu yıl jeofizik mühendisleri ile titiz bir çalışma yürüttük. 14. sondajımızda suyu bulduk. Bu suyumuzun debisi saniyede 5 litre. Bu debi ile de su ihtiyacı karşılanmış olacak” diye konuştu.

"Rekor kırıldı, bir sezonda ulaşılmış en yüksek rakama ulaşıldı"
Üçgül, “Temel gayemiz merkezden ilçelere, ilçelerimizden köylerimize, insanın yaşadığı her yere hizmet taşımak ve herkesin yaşadığı yerde mutlu olmasını sağlamaktır. Biz bu yıl köylerimize 280 kilometre uzunluğunda asfalta kavuşturduk. Bu rakam bir sezon içerisinde bu güne kadar ulaşılmış en yüksek rakamdır. 2021 yılın da köylerimizin ihtiyaçları doğrultusunda bütçe imkanları dahilinde bu hizmetlerimiz artarak devam edecektir. Hizmetlerin köylere gitmesini sağlayana çalışanlarımı Temmuz ve Ağustos aylarında yaklaşık 40 derece sıcaklığın altında büyük bir sabır ve gayretle yürüttüler. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye kaydetti.

"BSK asfaltı yaygınlaştırmayı planlıyoruz"
Geçen yıl Yamaç yolunun 5 kilometrelik kısmında BSK asfalt çalışmalarını tamamladıklarını vurgulayan Üçgül, “Bu yıl da kalan 4,5 kilometrelik kısmında şuan itibari ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Diğer yandan Düğernan, Aşağıköy, Çiris, Ortaköy, Şaban, Yelesen grup köy yolunun 6 kilometrelik kısmında BSK asfalt çalışmalarımızı tamamlayacağız. Bu grup yollarımızda BSK asfaltı yaygınlaştırmayı planlıyoruz. 2021 yılında diğer grup köy yollarına da BSK asfaltı kullanacağız. Vatandaşlarımız memnun ve bize olumlu geri dönüşler oluyor. Tabii 1 yıl içerisinde tüm köy yollarını bitirmek mümkün değil. Bizde bunları bütçe imkanları dahilinde yıllara programlandıracağız” ifadelerini kullandı.

Kamil Can Kılıç - Muhammet Ali Çiftçi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adana’da 22 ton soya tohumu dağıtıldı Adana’nın 9 ilçesinde çiftçilere hibe destekli 22 ton soya tohumu dağıtıldı. Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi" kapsamında Adana’daki üreticilere hibeli tohum dağıtımı sürüyor. Proje kapsamında, Adana’nın Seyhan, Çukurova, Sarıçam, Yüreğir, Kozan, Ceyhan, Yumurtalık, Karataş ve İmamoğlu ilçelerinde 64 üreticiye 2 bin 200 dekar tarım arazisi için 22 ton hibe destekli soya tohumu dağıtıldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, İmamoğlu ilçesinde soya tohumu dağıtımı programında yaptığı konuşmada, Adana’daki üreticinin üreterek 85 milyonu doyurma gibi bir sorumluluğu olduğuna dikkati çekti. Bakanlığın yaptığı desteklerle her zaman üreticinin yanında olduğunu ifade eden Kökçüoğlu, şunları kaydetti: “Adana’da soya, ayçiçeği, fasulye, nohut tohumları dağıtarak üreticimize destek oluyoruz. Sadece tohum dağıtarak değil sulama, kırsal kalkınma yatırımları gibi konularda da destekçiyiz. Bütün bunları yaparken tek bir amacımız var bir karış toprağımız boş kalmasın. Dağıtımını yaptığımız soyaya da ülkemizin hem yem hem de yağ anlamında ihtiyacı var. Üretici olarak sizler yetiştireceksiniz. Arz açığının olduğu bu ürünün ürün deseni içinde daha çok yer almasını sağlayacağız. Desteklerimiz gelecek yıllarda da devam edecek.”
Bursa İnegöl’de 200 araçlık ücretsiz otopark hizmete girdi İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği Merkez Park projesinin açık ve kapalı otoparkları hizmet vermeye başladı. 130 araçlık kaplı otopark ile 70 araçlık açık otoparkın açılmasıyla şehir merkezi 200 araçlık ücretsiz otopark kazandı. İnegöl’ün merkezinde başlattığı dönüşümle şehri modern bir Kent Meydanı ve Yaşam Alanına kavuşturan İnegöl Belediyesi, Merkez Park projesinde de sona geldi. Üst yapı çalışmalarında son rötuşların yapıldığı projede 200 araçlık otoparklar hizmet vermeye başladı. Merkez Park projesinin otopark bölümlerinin kullanıma sunulmasının ardından açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “İnegöl’ümüze yeni bir merkez, yeni meydanlar ve yeni yaşam alanları kazandırmak adına başladığımız çalışmalar neticesinde, bugün ciddi bir yol katettik. Belediye Hizmet Binamızın da içerisinde bulunduğu Kent Meydanı ve Yeni Yaşam Alanı projemiz ve hemen karşısında Merkez Park projemiz ile İnegöl’ümüzün merkezini günün şartlarına uygun şekilde dönüştürerek vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Hafta başında Gastro İnegöl BURFAŞ Kafe tesisinin de hizmet vermeye başladığı Merkez Park projemizin otopark bölümlerini de vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Şehir merkezinde ciddi bir otopark alanına kavuşmuş olduk. Hem yer yer altında kapalı otoparkları hem de açık otoparklarıyla bu alanda İnegöl’ümüzün merkezini rahatlatacak ciddi bir adım oldu” dedi. Merkez Park projesinde 200 araçlık otopark yer aldığını da vurgulayan Başkan Taban, “Üzerinde şehrimiz adına modern bir meydan ürettiğimiz eski Hükümet Konağı alanının yer altında, 130 araçlık otopark yapıldı. Etrafındaki 70 araçlık açık otoparklarla birlikte burası toplamda 200 araç kapasiteli, tamamen ücretsiz olarak hizmet verecek bir otopark oldu. İnegöl’ümüze ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Sani Konukoğlu Camiinden Merkez Parka kadar olan cadde boyunca yol kenarı otoparkların toplam 125 araç kapasiteli olduğu göz önüne alındığında, burada yapılan otoparkların ne kadar değerli olduğu bir kez daha anlaşılıyor. Aynı zamanda Kent Meydanı ve Yeni Yaşam Alanı Projemizin de bodrum katında 190 araçlık otoparkımız mevcut. Yani merkezde toplam 390 araçlık otopark üretmiş olduk” diye konuştu.
Denizli MHP İl Başkanı Yılmaz; “İstikrar için Pazar günü Türk ve Türkiye Yüzyılı güçlü bir ivme almalıdır” DENİZLİ (İHA) – Milliyetçi Hareket Partisi Denizli İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Pazar günü yapılacak seçimler öncesi MHP ve Cumhur İttifakı adaylarına destek isteyerek; “Merkezi yönetime hakim olan siyasi ve idari istikrar, yerel yönetimlere de sirayet etmeli, Türk ve Türkiye Yüzyılı seferberliği güçlü bir ivme almalıdır” dedi. Denizli’de seçim çalışmalarını tüm teşkilatıyla birlikte yoğun bir tempoyla sürdüren MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, her gün il merkezi ve ilçelerde düzenlenen miting ve toplantılarda hemşehrileriyle kucaklaşarak, MHP ve Cumhur İttifakı adaylarına destek istiyor. 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin önemine işaret eden Başkan Yılmaz, “Genel Başkanımız ve Bilge Liderimiz Dr. Devlet Bahçeli Beyefendinin de söylediği gibi; Merkezi yönetime hakim olan siyasi ve idari istikrar, aynısıyla yerel yönetimlere de sirayet etmeli, Türkiye’miz herhangi bir yol kazasına maruz kalmadan yükselişini sürdürmelidir. 14 ve 28 Mayıs 2023 tarihlerinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerinde elde edilen seçim zaferi, önümüzdeki Pazar günü pekişmeli, Türk ve Türkiye Yüzyılı seferberliği güçlü bir ivme almalıdır. MHP ve Cumhur İttifakı olarak ayırmadan, ayrışmadan Türkiye için canla başla çalışıyoruz. Barışmak ve kucaklaşmak için fırsat arayan vatandaşlarımızı Türkiye ve Türk milleti ortak değerleri etrafında buluşmak için Milliyetçi Hareket Partisi’ne ve Cumhur İttifakı’na davet ediyorum. Neye inanırsak inanalım, hangi partiye, fikriyata veya ideolojiye gönül verirsek verelim, doğduğumuz yöre, kökenimiz, mezhebimiz ne olursa olsun, helal oyumuzu kullanmak için sandığa gidip Türk milleti ortak paydasında buluşmak, Türkiye’mizin gücüne güç katmak hepimizin ve herkesin hedefi olmalıdır. Cumhur bizim, Türkiye hepimizindir. Hüsran siyasetiyle hizmet siyaseti aynı kefeye koyulmamalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı, vatandaşlarımıza mutlu ve müreffeh bir hayat imkanı sunmak, güvenli ve huzurlu bir geleceği elbirliğiyle inşa etmek için çalışmaya devam edecektir” dedi. "En zayıf ittifak, menfaatler üzerine kurulan ittifaktır" diyen Başkan Yılmaz, “Cumhur İttifakı’nın özünde zerre kadar menfaat yoktur, dünyevi bir menfaat yoktur. Sayın Devlet Bahçeli ile Sayın Cumhurbaşkanımızın aynı masaya oturup da anlaşamadan kalktığı tek bir konu var mı? Yok, neden yok, çünkü iki taraf da diyor ki, önce vatan önce millet önce memleket önce Türkiye diyor. Hani 28 Mayıs seçimlerinde yan yana gelen altılı masanın sakinleri şimdi neredeler, dağılacaklar demiştik, dağıldılar. ‘Önce vatan’ diyen iki büyük liderin tarihte eşine az rastlanır bir fedakarlıkla kurduğu, sadece ve sadece milletin menfaatlerine dayalı bir birlik ve beraberlik vardır. Bu birlik ve beraberlikten aldığımız güçle bizler de Denizli’mizde birbirimize sahip çıkacağız” diye konuştu. "Denizli’nin her köşesinde vatandaşlarımıza dokunmaya çalıştık" Denizli’de 20’de 20 hedefiyle son ana kadar çalışmayı sürdüreceklerini belirten Başkan Yılmaz, şunları kaydetti: “Cumhur İttifakı adaylarımız, bu şehrin ve ülkenin geleceği için taşıdığımız bayrağın teminatıdır. Ülkücü hareketin ve milliyetçiliğin tek adresi MHP’dir, Cumhur İttifakı adaylarımızdır. Denizli’nin her köşesinde, her vatandaşımızın gönlüne dokunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Biz, milliyetçi değerleri savunmanın yanı sıra halkımızın sorunlarına çözüm üretmek için buradayız. Cumhur İttifakı adaylarımızla birlikte ülkemizin daha aydınlık yarınlara ulaşacağına inanıyor, tüm hemşehrilerimi Denizli’nin ve Türkiye’nin birlik ve beraberliğine katkıda bulunmaya davet ediyorum. Cumhur bizim, Türkiye hepimizin’ fikrinden hareketle yerel yönetimler başarımızı Cumhur İttifakı olarak hep beraber taçlandıracağımıza inanıyorum. Bu inançla başta Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan olmak üzere MHP ve Cumhur İttifakı adaylarının seçim zaferi için son ana kadar var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Cumhur İttifakı olarak Denizli’de 20’de 20 yaparak 31 Mart akşamı seçim zaferimizi de hep birlikte kutlayacağız”
Denizli Yeniden Refah Acıpayam teşkilatında toplu istifa Yeniden Refah Partisi Acıpayam Belediye Meclis Üyesi Adayı Hilmi Ordu ve parti üyesi arkadaşları istifa ederek AK Parti’ye geçti. 31 Mart yerel seçimlerine sayılı gün kala Yeniden Refah Partisi Acıpayam İlçe Teşkilatında istifa şoku yaşandı. Yeniden Refah Partisi Acıpayam Belediye Meclis Üyesi Adayı Hilmi Ordu ve parti üyesi arkadaşları istifa ettiğini duyurdu. Hilmi Ordu ve arkadaşları, AK Parti’ye geçtiklerini açıkladı. İstifası hakkında bir açıklama yapan Hilmi Ordu, AK Parti’nin kuruluşundan bu yana AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olduklarını belirterek, “Kısa bir süre önce bazı nedenlerden dolayı Yeniden Refah Partisi’ne geçtik. Bir süre sonra yerel seçim startı verildi. Ben de Yeniden Refah Partisi Acıpayam Belediye Meclis Üyesi adayı gösterildim. Maalesef süreç ilerledikçe Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde sürdürülen hizmet destanlarındaki kazanımlarımızın korunamayacağını ve Türkiye’mizin milli menfaatler temelinde büyük fedakarlıklar ile AK Parti ve MHP tarafından kurulan Cumhur İttifakı’na birlik ve beraberlik adına en büyük zararı ne yazık ki Yeniden Refah Partisi’nin verdiğini, bu gerçeklerle amacın CHP’nin yolunu açmak, ekmeğine yağ sürmek olduğunu gördük. Bunu vicdanımız kabul etmedi. Bu duygu ve düşüncelerle hem Yeniden Refah Partisi Meclis Üyesi adaylığımdan hem de Yeniden Refah Partisi üyeliğinden istifa ediyoruz. Tüm arkadaşlarıma aynı duyarlılıkla sandığa gidip yine yeniden Cumhur İttifakı adaylarına oy vermeye davet ediyorum” dedi.