YEREL HABERLER - 27 Nisan 2015 Pazartesi 10:12

Yenimahalle'nin Çocukları Şenlikte

A
A
A
Yenimahalle'nin Çocukları Şenlikte

Ankara Gönüllü Takımı ile Yenimahalle Belediyesi işbirliğinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen ODTÜ Çocuk Şenliği’nin 6’ncısı Devrim Stadı’nda gerçekleştirildi.
Maddi durumları iyi olmayan ve ODTÜ Mezunları Derneği’nin proje ekibi AGT üyelerince eğitimleri desteklenen çok sayıda öğrencinin katıldığı etkinlikte, çocuklar birbirinden renkli sokak oyunları oynadı, uçurtmalar uçurdu ve gönüllerince bir gün geçirdi.
“GÖREVİMİZ FİKRİ HÜR, VİCDANI HÜR NESİLLER YETİŞTİRMEKTİR”
ODTÜ Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Şahin, yapmış olduğu katkılardan dolayı Yenimahalle Belediyesi’ne teşekkür ederken, ODTÜ Rektörü Ahmet Acar da çocuklara nasihatlerde bulundu. Gelecek yıllarda sizi okulumuzda öğrenci olarak görmek istiyorum diyen Acar, “Hepimizin görevi; fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmektir. Çünkü insan aklı, yaratıcılığı, bağımsız düşünce, baskı altına alındığındahiçbir toplumun refaha ve mutluluğa kavuşamayacağını biliyoruz. Bu nedenle bağımsız düşüncemize, vicdanımıza sahip çıkmalıyız. Çok okuyacaksınız, öğreneceksiniz kimse söylediği için hiçbir şeyi kabul etmeyeceksiniz. Kendi hür iradenizle karar vereceksiniz” dedi.
Temel amacı üniversite - toplum dayanışması olan ve üniversitedeki kültür birikimini topluma aktarmayı hedefleyen projede toplam 200’ü aşkın gönüllü, Yenimahalle Belediyesi’nin destekleriyle 250’yi aşkın çocuğa ulaştı.
Üniversite-ev projesinde; gönüllüler evlerde geçirdikleri süre içerisinde çocukların hem derslerine yardımcı olmaya hem de çocukların sosyal ve kültürel anlamda gelişmesi, toplumsal konularda farklı bakış açılarına sahip olması için çeşitli uygulamalar yapmaya devam ediyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir