SPOR - 06 Nisan 2010 Salı 15:13

Boksta uluslararası skandal

A
A
A
Boksta uluslararası skandal

Ankara'da yarın başlayacak '1. Başbakanlık Uluslararası Boks Turnuvası' öncesinde skandal olaylar yaşandı.

 

Türkiye Boks Federasyonu tarafından düzenlenen ve 30 ülkeden 400'e yakın sporcunun katılımıyla yarın başlayacak olan '1. Başbakanlık Uluslararası Boks Turnuvası' öncesinde Türkiye'nin imajını olumsuz etkileyecek olaylar yaşandı. Turnuvaya katılan ülkeler çeşitli otellere yerleştirildi. Bu ülkeler arasında aralarında Çin, İrlanda, Kazakistan, İran, Bulgaristan gibi ülkerinde bulunduğu 8 ülkeden 78 sporcu ve yönetici Ulus'da bulunan 3 yıldızlı 'Turist Otel'e yerleştirildi. 

Otele yerleşen sporcular, antrenörler ve yöneticiler gördükleri manzara karşısında şoka uğradı. Kafilelerde yer alanlar oteldeki ağır kokudan, kapı kollarının kırık olmasına kadar birçok konuda şikayetçi oldu. Organizasyonla ilgili büyük sıkıntı yaşayan yabancı kafileler, dertlerini anlatacak kişi bulmakta güçlük çekti. Şikayetlerin çoğalması sonucunda organizasyonu yapan tur şirketi yetkilisi, ülkelerin başka otellere yerleşeceğini bildirerek, Turist Otel'den ayrılmalarını sağladı. 

Nereye gideceklerini bilemeyen kafilelere, yolun karşısında bulunan ve başka ülkelerin de konakladığı Selvi Otel'e geçmeleri söyledi. Nispeten daha iyi şartların bulunduğu Selvi Otel'e giden kafileler bir şok da burada yaşadı. Birçok sporcu otelde yer olmadığı için otele alınamadı. Selvi Otel yönetimi, daha önce kendilerinden 110 kişilik yer istendiğini ve bunu sağladıklarını belirterek, şartlarını zorlayarak yeni gelenler arasından da yaklaşık 50 kişilik bir gruba daha yer buldu. Diğer ülkeler ise büyük eziyetler yaşadıktan sonra parça parça başka otellere geçmek zorunda kaldı.  

İrlanda Boks Milli Takımı Antrenörü William Walsh yaptığı açıklamada, bugüne kadar böyle bir olayla karşılaşmadığını belirterek, yaşananlardan duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi. Walsh, "Şu an ne yapacağımızı bilmiyoruz. Yemek bile yiyemedik. Kaldığımız otelden çıktıktan sonra başka otele geldik ama ne olacağımız belli değil. Büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Uluslararası bir organizasyonun daha iyi olması gerekirdi" dedi.  

Yaşanan sıkıntılar üzerine Selvi Oteli'ne gelen Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ise tur organizasyonunu suçladı. Gözgeç, her zaman olduğu gibi ihale yöntemiyle, tur organizasyonuna bu görevi verdiklerini belirterek, "Diğer otel ile ilgili şikayetler olmuş. Biz de takımları başka otellere taşıyoruz. Yaşanlar tamamen tur organizasyonu yüzünden oldu. İhalelerini iptal ettik. Bir daha bizden ihale alamazlar" ifadelerini kullandı. Gözgeç, yaşananlarla ilgili olarak ülkelerin mağdur olmadığını da iddia etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir