SAĞLIK - 10 Ağustos 2022 Çarşamba 11:00

Boynunuz yaşınızı ele vermesin

A
A
A
Boynunuz yaşınızı ele vermesin

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yavuz Özsular, boynun kadınlarda zarafeti, erkeklerde ise gücü temsil ettiğini belirterek, "Ne yazık ki zaman içinde boyun bölgesindeki cilt gevşer, gıdı oluşur ve bu da yaşlı bir görünüme yol açar. Neyse ki bu görüntüden kurtulmanın yolları var" dedi.

Boyun güzelleştirme, estetik dünyasında son dönemde öne çıkan uygulamalar arasında yer alıyor. Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yavuz Özsular, bu uygulamaların neden bu kadar ilgi gördüğünü hakkında açıklamalarda bulunarak, “Boyun, kadınlarda zarafeti, naifliği temsil eder. İnce, zarif ve pürüzsüz bir boyun, genç ve zarif bir görünüm sağlar. Erkeklerde de gücü temsil eder. Yapılı, güçlü, gergin, hatları belirgin ve pürüzsüz bir boyun, daha genç ve dinamik görünmeyi sağlar. Cildi gevşemiş, yağlanmış, sarkmış, gıdı oluşmuş bir boyun ise hem kadını hem de erkeği olduğundan daha yaşlı gösterir. Üstelik vücuttaki herhangi bir bölgeyi kamufle etmek mümkündür, ancak boyundaki yaşlanma ve deformasyonu gizlemek o kadar kolay değildir. Boyun güzelleştirme uygulamaları kişinin işte bu rahatsızlık verici görüntüden kurtulmasını sağlar. Teknolojik gelişmeler ve son yıllarda halkın da estetik uygulamalar hakkında bilinçlenmesi, boyun güzelleştirme işlemlerine olan ilgiyi de artırdı” şeklinde konuştu.

“Tedavi yöntemine muayenede karar verilir”

Boyun güzelleştirme uygulamalarından hangisinin uygulanacağına muayene sırasında karar verildiğini dile getiren Op. Dr. Yavuz Özsular, “Doktor muayenede cildin kalınlığını, cilt altı yağ dokusunu, sarkma ve kırışıklık derecesini inceler. Ayrıca hastasının beklentilerini, şikayetlerini dinler. Hangi tedavi yönteminin uygulanacağını belirlerken yaşa, cinsiyete, beklentilere ve söz konusu bölgedeki deformasyona bakılır. Sonrasında yönteme karar verilir ve tedavi süreci başlar” ifadelerini kullandı.

“Hem ameliyatlı hem ameliyatsız”

Boynu güzelleştirmek için uygulanabilecek çok sayıda tedavi yöntemi bulunduğunu söyleyen Op. Dr. Yavuz Özsular, hem ameliyatsız hem de ameliyatlı yöntemlerin tercih edilebileceğini belirterek, “Bizim uyguladığımız ameliyatsız yöntemler; botoks, dolgu, hydrafacial, endolift lazer, altın iğne radyofrekans, mezoterapi ve vitamin uygulamaları. Bazı kişilerde mutlaka cerrahi müdahale gerekir. O zaman da kök hücre ile gençlik, kök hücreden zengin yağ transferi, gıdı liposuctionJ plasma, ip askı uygulamaları ya da boyun germe seçeneklerinden birini tercih ederiz” diye konuştu.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir merkezli “Mahzen-13” operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen “Mahzen-13” operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından paylaşım yaparak operasyonlar hakkında bilgi verdi. Bakan Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, İzmir merkezli olarak Mersin ve Van’da gerçekleştirilen “Mahzen-13” operasyonlarında elebaşılığını Tahsim Aktaş ve Murat Hanaylıoğlu’nun yaptığı 2 ayrı suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda toplam 25 şüpheli yakalanırken 16 adet tabanca, 2 adet tam otomatik uzun namlulu silah, 10 adet tüfek, çok sayıda fişek, tüfek kartuşu ve muhtelif miktarda uyuşturucuya ise el konuldu. Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu İzmir merkezli Mersin ve Van’da düzenlenen operasyonlarda, organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, eğlence mekanlarını cebir ve tehdit kullanarak ele geçirmeye çalıştıkları, esnaflara ait işyerlerini kurşunladıkları, silahlı tehdit ile mağdur şahıslara zorla senet imzalattırdıkları, 3’üncü şahıslar adına para tahsilatı yaptıkları, silah ticareti yaptıkları, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarını işledikleri tespit edildi.