KÜLTÜR SANAT - 06 Eylül 2010 Pazartesi 10:07

Bugün U2 günü

A
A
A
Bugün U2 günü

Müzikseverlerin yıllardır dört gözle beklediği U2 konseri bugün İstanbul’da. Konserin biletleri tüm Biletix satış noktalarında. Erken gelen ilk 2500 kişi konseri en önden izleyecek.

Blackberry sponsorluğunda, Live Nation tarafından düzenlenen U2 360° Avrupa Turnesi’nin İstanbul ayağı, Pozitif ve İKSV işbirliğiyle, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın katkılarıyla, bugün gerçekleştirilecek.

 

Saat 21.00’de başlayacak U2 konserinden önce, saat 19.30’da İngiltere’nin en önemli alternatif rock gruplarından Snow Patrol sahne alacak. Stat tribün ve saha içi kapı 17.30’de açılacak.

 

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’na gidiş gelişlerde kolaylık sağlamak için ulaşım alternatifleri belli oldu.

 

Erken gelen ilk 2500 kişi konseri en önden izleyecek


Atatürk Olimpiyat Stadı’na erken gelmek hem ulaşımı kolaylaştırırken hem de 100 TL üzerinden satışa sunulan saha içi bilete sahip olan müzikseverlere konseri en önden izleme şansını verecek. Alana gelen saha içi bilete sahip ilk 2500 müziksever “inner circle(iç daire)” ismi verilen özel bölüme girerek efsanevi grup U2’yu en önden izleme şansını bulacak.

 

Erken gelin, toplu taşıma kullanın!


Konsere geliş gidişlerin rahat bir şekilde gerçekleşmesi için Pozitif ve IKSV, Atatürk Olimpiyat Stadı’na ulaşım için alternatifli rotalar ve farklı merkezlerden üzerinden U2 konserine özel seferler organize etti. Toplu taşıma ve özel seferler sayesinde Atatürk Olimpiyat Stadı’na kolayca ulaşılabilecek. Konser sonrası dönüşte yine aynı hatlar üzerinden konulacak ek seferlerle İstanbul’un çeşitli merkezlerine sorunsuz ulaşım imkanı olacak.

 

Stada Yakın Özel Sefer Noktaları


• Tren: Halkalı tren istasyonu
• Metrobüs: Avcılar-Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme metrobüs hattı (34) Yenibosna durağı
• Hafif Metro: Aksaray-Havalimanı hafif metro hattı (M1) hattı Yenibosna durağı
• Otobüs: İ.E.T.T Yenibosna durağı

 

Sirkeci-Halkalı banliyö treni hattı ile


T.C.D.D. Sirkeci-Halkalı yönündeki banliyö treni ile son durak olan Halkalı istasyonunda inilerek buradan Olimpiyat Stadı’na kalkacak olan U2 konserine özel otobüslerle konser alanına ulaşılabilecek.

 

Metrobüs ile


Avcılar-Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme metrobüs hattı ile Yenibosna durağında inilerek buradan Olimpiyat Stadı’na kalkacak olan U2 konserine özel otobüslerle konser alanına ulaşılabilecek.

 

Aksaray-Havalimanı hafif metro hattı ile


Aksaray-Havalimanı hafif metro hattı ile Yenibosna durağında inilerek buradan Olimpiyat Stadı’na kalkacak olan U2 konserine özel otobüslerle konser alanına ulaşılabilecek.

 

Özel araç ile ulaşım


Stad çevresindeki metro inşaatı nedeniyle stadın Doğu – Kuzey bağlantı yolları kullanılamamaktadır. Stada gelmek için 0-3 Karayolu’nun (TEM) Mahmutbey Gişeleri’ne gelmeden Atatürk Olimpiyat Stadyumu Batı – Güney tabelalarını takip ederek TEM Kuzey Yan Yol’a girmek gerekmektedir. Bu yola giren araçlar tabelalar ve yönlendirme ekipleri aracılığı ile stadın ilgili otoparklarına yönlendirilecektir.

 

Bilet fiyatları 50 TL’den başlıyor


Stadın her bölgesinden sahnenin rahatça izlenebileceği konserin bilet fiyatları 50 TL’den başlıyor. Biletler, Biletix’in Türkiye genelindeki tüm satış noktalarından temin edilebilecek.

 

U2, Türkiye konserinin en büyük destekçilerinden NTV’ye verdiği ilk röportajda ''Büyük şair William Butler Yeats'in en önemli şiirlerinden biri İstanbul'la ilgiliydi. Bizim için efsanevi bir yer.'' diyerek heyecanlarını dile getirdi.

 

İstanbul konseri öncesi Bono, NTV aracılığı ile Türk hayranlarına şu mesajı verdi: “İstanbul'da bir dinleyici kitlemiz var. O sıradışı şehirde, o sıradışı kültürde. Öylesine karmaşık, öylesine büyüleyici bir kültürde. Umarım şarkılarımızı dinleyenler vardır. Umarım normalde radyoda şarkılarımızı çalmayanlar, şarkılarımızı çalar. Böylece şarkılarımız öğrenilir. Ve umarım konserimizi izlemeye gelenler, hayatlarının en güzel gecesini geçirirler. Çünkü sahneye çıktığımızda bunu istiyoruz. Bizim için her gece, hayatımızın en güzel gecesi. Sahneye bu düşüncelerle çıkıyoruz. Dördümüz için çok özel bir duygu. O kimyayı yakalamak...”

Daha detaylı bilgi için u2istanbulda.com, biletix.com sitelerini takip ediniz.

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Para vermeyen annesini benzin dökerek yakan şahıs tutuklandı Sakarya’nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı aldıktan sonra benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe veren şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. Elleri sargıda adliyeye sevk edilen şahsın, kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” ifadeleri de dikkatlerden kaçmadı. Korkunç olay, 18 Nisan Perşembe günü Akyazı ilçesi Erdoğdu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, geçtiğimiz hafta annesi M.Y.’den (64) geçtiğimiz hafta bir miktar para alan ve tekrar isteyince ret cevabı ile karşılaşan Ö.Y. (42) öfkelendi. Ö.Y., maddi ve ailevi sorunları iddiası ile benzin dökerek annesi ve kendisini yaktı. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan talihsiz kadın, ilk olarak Akyazı İlçe Devlet Hastanesi’ne buradan da Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunda 2 ve 3’üncü derece yanıklar oluşan ve hayati tehlikesi bulunan M.Y., buradaki müdahalelerinin ardından Kocaeli Şehir Hastanesi Yanık Ünitesi’ne sevk edildi. Elleri sargılı şekilde adliyeye sevk edilen şahıs tutuklandı Her iki elinde de yanıklar oluşan şüpheli Ö.Y. ise olaydan kısa bir süre sonra yakalanarak ilçe jandarma komutanlığına götürüldü. Şahıs, burada tamamlanan işlemlerinin ardından elleri sargılı bir şekilde adliyeye sevk edildi. Ö.Y.’nin kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” cevabını vermesi ve ‘Pişman mısınız?’ sorusunu ise yanıtsız bırakması dikkatlerden kaçmadı. Adliyeye sevk edilen Ö.Y., tutuklanarak cezaevine gönderilirken, hastanede tedavi gören M.Y.’nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.
İstanbul Freni tutmayan otomobil, 14 aracı biçti Ümraniye’de frenlerinin tutmaması sonucu kontrolden çıkan otomobil park halindeki 14 araca çarptı. Olay saat 21.45 sıralarında Ümraniye Armağanevler Mahallesi 23 Nisan Caddesi’nde meydana geldi. Frenleri tutmayan 34 DGK 750 plakalı Fiat marka ticari araç, seyir halindeyken Range Rover marka araca çarptı. Çarpışma sonucu lastiği fırlayan 34 DGK 750 plakalı hızını alamayıp 14 araca çarparak durabildi. Kazada şans eseri ölen yada yaralanan olmazken otomobillerde maddi hasar meydan geldi. Kazayı yapan sürücünün araçtan indikten sonra şok halinde olduğunu gören vatandaşların araması sonucu olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Maddi hasar meydana gelen bazı araçlar çekici yardımıyla götürülürken, kaza sonrası cadde polis kontrolünde trafiğe açıldı. Öte yandan kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü. Kazayı gören Zafer Karagül, "Bu yol tehlikeli. Yukarıdan gelen araba geldiği zaman bu aşağıdan yukarı araba çıkamıyor. Bu yolu tek yola çevirdikleri zaman veyahut yan yolla açtıkları zaman sıkıntı biraz azalabilir. Birkaç defa çöp kamyonu viraj alamadığı için oraya yuvarlandı. Gene bu dört yol ağzında 3-4 kere kazalar oldu. ’Ne oldu?’ freni tutmayan araba vura vura aşağı indi. Allah’tan büyük bir kazaya engel oldu" dedi. Başka görgü tanığı Serdar Burak Eker, "Doblo sürücüsü var bizim yaşlarımızda 2 tane çocuk, çok hızlı geliyorlar. Yerler de ıslak olduğu için hakimiyetini kaybetmiş. Önde bir panelvan vardı, ona sürttü. Sonra otomobile çarptı. Sonra jeep kurtulayım derken ona ön sağ kafasından çarptı. Sonra park halindeki araçlara çarparak tır dorsesinin orada durdu. Zaten Doblo’nun tekeri orada kaldı, kıvılcımlar falan çıkıyordu. Çocuk büyük ihtimalle şoktan dolayı sarhoş zannedildi, linç ettiler çocuğu. Polis geldi kaldırdı, ifade vermeye götürdüler. Kaldırıma çıkan araçlar oldu baya büyük maddi hasarlı kaza ama can kaybı yok. Ben 20 yaşındayım çocuk da benim yaşlarımda bir şey ama şoktan dolayı konuşamıyordu. Öyle üzüldüm kendisine" ifadelerini kullandı.