YEREL HABERLER - 27 Haziran 2014 Cuma 11:41

Üst Geçitler Artık Asarsörlü

A
A
A
Üst Geçitler Artık Asarsörlü

Düzce’de Türk malı asansörler törenle hizmete girdi. Engelli ve yaşlıların geçişini kolaylaştıracak olan 8 kişilik kameralı asansörler asayiş açısından da önemli olacak. 153 numaralı Beyaz Masaya görüntülü telefon bağlantısı da sağlanabilecek.
Düzce’de Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan üst geçitlere Düzce Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen asansörlerin hizmete girdiği törende konuşan Belediye Başkanı Mehmet Keleş, “6 asansör engelli ve yaşlı vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm Düzcelilere hizmet edecek” dedi.
Asansörlerin karşıdan karşıya geçişlerini sağlayacak güzel bir hizmet olduğuna dikkat çeken Keleş “Üst geçidi kullanamayan yaşlılarımız, çocuklarımız, özürlülerimiz buradan karşıya geçmekte zorluk çekiyorlardı. Bu asansörler vatandaşlarımızın karşıya geçişlerini kolaylaştıracak. İnşallah bu asansör Düzceli hemşehrilerimize uzun yıllar da hizmet edecek. Buna benzer çift taraflı olmak üzere 3 tane üst geçide 6 tane asansör yaptık. 6 asansör engelli ve yaşlı vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm Düzcelilere hizmet edecek” dedi.
Asansörlerin teknik özelliklerinden bahseden Başkan Keleş, “Yerli ürün kullandık. Türk malı asansörlerimiz elektrik kesildiğinde güvenlik amaçlı bir üst kata çıkartıp durma özelliğine sahip. Yarı yolda bırakmayacak. Firma yetkilisi de bunu garanti etti. Kameralı gözetim sağlıyoruz. Riskli durumların da tespit edilebileceği asansörde sabotaj, saldırı, teknik müdahale söz konusu olduğunda görme şansına sahip olacağız. Asayiş açısından da kameralar önemli olacak” dedi.
Acil durumlar için 153 numaralı Beyaz Masaya görüntülü telefon bağlantısının da sağlanabileceğine dikkat çeken Başkan Mehmet Keleş, 8’er kişilik asansörlerin özellikle engelli ve yaşlılar için hayırlı olmasını dilerek, yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Vali Ali İhsan Su, güzel bir hizmetin vatandaşlarla buluşturulduğunu ifade ederek hayırlı uğurlu olmasını dileyerek “Sosyal devlet olmanın, sosyal belediyeciliğin en önemli işaretlerinden biri de, özellikle güçsüz, engelli vatandaşlarımıza yapılan hizmetler de önemli ölçüt olarak değerlendirilmektedir. Bu asansörlerde yaşlı, ihtiyar, engelli vatandaşlarımıza önemli hizmet sunulmuş olacak. Bu güzel hizmeti ilimize kazandıran başkanımız başta olmak üzere herkese, şirket yetkilisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Kervan Mevkiinde yer alan üst geçitteki asansörlerin açılışı gerçekleştirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Muş’ta Masa Tenisi Turnuvası 60 sporcunun katılımı ile başladı Muş’ta Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü 27. İller arası “Masa Tenisi Turnuvası Bölge Grup Elemeleri” 60 sporcunun katılımı ile başladı. Yeni spor salonunda düzenlenen masa tenisi turnuvasına; 9 ilden 60 sporcunun katılımı ile başladı. 4 gün sürecek olan turnuvanın sonunda gruplarını finale çıkaracak olan takım Türkiye finallerinde eleme oynamaya hak kazanacak. Turnuvaya; Muş, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Van, Bayburt, Ağrı. Iğdır, Kars’tan sporcular katıldı. Programda konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, “Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğünün organizasyonunda, 24-27 Nisan tarihleri arasında 27’nci Masa Tenisi Grup Birinciliği ev sahipliğimizde başladı. Burada 9 ilimizden yaklaşık 60 sporcumuz masa tersinde ter dökecek. İnşallah burada elde edilen başarılar neticesinde Türkiye finaline gidecek olan gençlerimize başarılar diliyorum. Geçen günlerde güreşte ev sahipliği yaptık, bugün burada masa tenisine ev sahipliği yapıyoruz. Spor salonlarımız tamamen çevre illerden gelen öğrencilerimize hem bölge birincilikleri, hem Türkiye şampiyonalarında ev sahipliği yapmaya hazır. Burada birçok misafirimizi de ağırlıyoruz. Burada ter dökecek olan sporcularımız çevre illerimizin yurtlarında kalanlardır. Dün bizim sporcularımız Iğdır’da voleybolda ter dökmüşlerdi. Ben katılım sağlayan tüm illerimize teşekkür ediyorum. Gelen bu ekipler ilin ekonomisine de katkı sağlamaktadırlar. Bu vesileyle yaptığınız turnuvalar da önem arz etmektedir” dedi.