EKONOMİ - 10 Aralık 2018 Pazartesi 11:09

Çağrı merkezi sektöründe insan odaklı gelişim ihtiyacı vurgulandı

A
A
A
Çağrı merkezi sektöründe insan odaklı gelişim ihtiyacı vurgulandı

Çağrı Merkezleri Derneği, sektör temsilcileri, fikir önderleri ve karar vericileri, gerçekleştirdiği 2018 ÇMD Geleneksel Çağrı Merkezi Zirvesi’nde bir araya getirdi. Derneğin 10. kuruluş yılında gerçekleşen zirvede sektörün insan odaklı gelişim ihtiyacı vurgulandı.

Çağrı Merkezleri Derneği (ÇMD), 10. kuruluş yılında gerçekleştirdiği 2018 ÇMD Geleneksel Çağrı Merkezi Zirvesi ile iç kaynak-dış kaynak çağrı merkezleri ve sektöre hizmet veren tedarikçilerin üst düzey yöneticilerinden oluşan 400’e yakın profesyoneli bir araya getirdi. ‘10’un İçin’ temasıyla Derneğin insan odaklı gelişim yaklaşımı çerçevesinde gerçekleşen zirvenin ana sponsorluğunu ise Webhelp Türkiye üstlendi. 

"Markalar insanı merkezlerine alan stratejiler belirlemeli"
Konferans programının açılışını Kişisel Verileri Koruma Kurumu 2. Başkanı Cabir Bilirgen yaptı ve kişisel verilerin korunmasına ilişkin kritik gördüğü konularda katılımcıları bilgilendirdi. Zirvede, insan faktörünün öneminin altı çizen Çağrı Merkezleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Tarakçı; “Dijitalleşme ile birlikte markalar için müşteri memnuniyetinin önemi daha da arttı. Sosyal medya gibi yeni pek çok kanaldan müşteri hizmetleri sunabilen çağrı merkezleri de bu nedenle daha kritik bir konuma geldi. Günümüzde markaların başarısı, müşteri memnuniyetini sürdürülebilir kılmalarına bağlı ve bu noktada da çağrı merkezleri artık çok daha güçlü bir rol üstleniyor. Teknoloji hızla gelişip değişirken insanların bilgi alma ihtiyaçları değişmiyor. Markaların bu nedenle insanı merkezlerine alan stratejiler belirlemeleri, önce çalışan memnuniyeti sonra müşteri memnuniyeti anlayışını sahiplenmeleri gerekiyor” dedi.

Programın devamında Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi, Stratejist ve İletişimci Haluk Sicimoğlu ise insan odaklı iletişimin önemine değinen bir konuşma yaparken, ‘Dijital Dönüşüm Deneyimi’ başlıklı konuşmasıyla TATA Communications Türkiye Ülke Müdürü Umur Can Yalçın, ‘Yeni Nesil İş Yaşamı’ başlıklı konuşmasıyla Dinamo Danışmanlık Kurucu Ortağı Evrim Kuran, ‘Dönüşen Dünyada İnsan Beyni’ başlıklı konuşmasıyla Sinir Bilimleri Uzmanı Dr. Kerem Dündar, ‘Türk Yıldızları’nda 10 Yıl’ başlıklı konuşmasıyla 2004-2014 Türk Yıldızları Akrobosi Timi Lideri ve Pilotu Evren Ayna beğeni toplayan paylaşımlarda bulundular.

Etkinlikte aynı zamanda ÇMD’nin bu yıl 3. kez düzenlediği Altın Kulaklık Ödülleri de sahiplerini buldu. ‘En Samimi Müşteri Deneyimi Hikayesi’ kategorisinde Vestel Çağrı Merkezi’nden Merve Gezenoğlu, ‘Bu İşi Seviyorum, Çünkü’ kategorisinde Assistt Çağrı Merkezi’nden Elif Şahan ve ‘En Etkili Sosyal Sorumluluk Projesi’ kategorisinde ise DHL Express Çağrı Merkezi’nden Süleyman Mertcan Şemen ödüllerini ÇMD Başkanı Metin Tarakçı’dan aldılar. 

2018 ÇMD Geleneksel Çağrı Merkezi Zirvesi, Webhelp Türkiye’nin ana sponsorluğu ve TATA Communications’ın teknoloji sponsorluğunun yanı sıra Avaya, Atos Müşteri Hizmetleri, Tegsoft, CCR, Jabra Gn, Alotech, Merak Ediyor, Efa Tur, SYS, Sestek, Rubi By, Game of Call Center ve Ulak Net Çağrı Merkezi’nin katkılarıyla gerçekleşti.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de ’Kardeşler Çetesi’ne operasyon: 13 gözaltı İzmir’in Kiraz ve Ödemiş ilçelerinde faaliyet gösterdikleri tespit edilen ve ’Kardeşler Çetesi’ olarak bilinen suç örgütüne yönelik jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 13 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ise ruhsatsız av tüfeği, uyuşturucu madde ve senet ele geçirildi. İzmir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Kiraz ve Ödemiş ilçelerinde faaliyet gösterdikleri tespit edilen ve ’Kardeşler Çetesi’ olarak bilinen suç örgütüne yönelik çalışma gerçekleştirdi. Uyuşturucu madde imal ve ticareti, suça azmettirme, hırsızlık, 6136 SKM, yağma, mala zarar verme, fuhuşa yer temin etme, suç dellilerini yok etme, gizleme veya değiştirme, kumar oynanması için yer ve imkan sağlamak suçlarını örgütlü olarak işledikleri belirlenen 14 şüpheli tespit edilirken, adreslere yönelik yapılan baskınlarda 13 şüpheli gözaltına alındı. Uyuşturucu, tüfek ve senetler ele geçirildi Jandarma ekipleri tarafından adreslerde yapılan aramalarda ise, farklı tür ve miktarlarda uyuşturucu maddelerin yanı sıra 2 ruhsatsız tabanca, 4 av tüfeği, silahlara ait fişekler ile senet ve alacak defterleri ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere jandarmaya götürülürken firari olan 1 kişiyi yakalama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.