GÜNDEM - 18 Şubat 2012 Cumartesi 14:26

Çanakkale'de Jaws

A
A
A
Çanakkale'de Jaws

Çanakkale Boğazı'nda hamsi tutmak için atılan ağa takılan yarım tonluk ve 4 metre uzunluğundaki köpekbalığı Bursa'da bir balıkçıda sergileniyor. Korku filmlerinde herkesin tüylerin ürperdiği köpekbalığını gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi.

YUSUF SERKAN YILMAZ-ORHAN AKIN / BURSA


Bursalı balıkçıların ağlarına jaws takıldı. Dün gece sabah saat 04.00 sıralarında Çanakkale Boğazı'nda hamsi tutmak için denize açılan balıkçıların ağlarına camgöz cinsi köpekbalığı takıldı. Ağları yırtan ve güçlükle yakalanan köpekbalığı, Nilüfer Beşevler Mahallesi'ndeki Kocamanlar Balıkçılık'a getirildi. Korku filmlerini izlerken herkesin tüylerinin örperdiği köpekbalığını Bursa sokaklarında gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi. 4 metre uzunluğunda ve 65 yaşında olduğu tahmin edilen vahşi köpekbalığını yakından gören vatandaşlar hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.


YARIM TONLUK JAWS

520 kilogram ağırlığındaki köpekbalığı işyerinin önüne gelen forklift aracıyla kaldırıldı. İşyerinin önünde 3 gün boyunca sergilenecek olan köpekbalığını gören sürücüler ise araçlarını yol kenarına çekerek jawsı uzun süre hayretler içinde izledi. Görüntüsüyle korku verici olan köpekbalığını gören vatandaşların şaşkınlıklarını gizleyemediğini belirten İşletme sahibi Ömer Kocaman (32), "Çanakkale Boğazı'nda hamsi tutmak için denize açıldık. Sabaha karşı ağlara bir cismin takıldığını fark ettik. Ağları yüzeye çektiğimizde karşımızda köpekbalığını gördük. Kurtulmak için can havliyle çabalayan köpekbalığı ağları da yırttı. Daha sonra Bursa'daki işletmemize getirdik" dedi.


"ŞAŞKINA DÖNDÜM"

Köpekbalığını İstanbul Teknik Üniversitesi Su Ürünleri Bölümü'ne bağışlayacaklarını belirten Kocaman, 4 metre uzunluğundaki köpekbalığını görmek isteyenleri işyerine davet etti. Kocaman, balığın değerinin yaklaşık bin 500 TL değerinde olduğunu söyledi. Hayatında ilk defa gördüğü köpekbalığı ile fotoğraf çektiren Seytuğ Algaç, "Balığı görünce şaşkına döndüm. Korktum da diyebiliriz. Bu balığı filmlerde gördüğümde korkuyordum, şimdi yakından görmek farklı bir duygu" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yozgat Depremden etkilenen Yozgat’ta 200’ün üzerinde ev ve ahırda hasar oluştu Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Yozgat’ın Kadışehri ve Aydıncık ilçelerinde 200’ün üzerinde ev ve ahırda hasar oluşurken vatandaşlar geceyi evlerinin bahçelerinde geçiriyor. Tokat’ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11 sıralarında meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki sarsıntı, Yozgat merkez ve ilçelerinde de hissedildi. Özellikle Kadışehri ilçesinde ve köylerinde hissedilen deprem nedeniyle vatandaşlar büyük panik yaşadı. Özellikle Kadışehri ilçesine bağlı Gümüşsu, Elmalı Çiftliği, Halı köy ve Yeltenli köylerinde deprem nedeniyle evlerde ve ahırlarda hasar oluştu. Evleri zarar gören vatandaşlar geceyi evlerinin bahçelerinde geçirirken jandarma ekipleri de artçı sarsıntıların devam ettiğini ve vatandaşların geceyi evlerinde geçirmemeleri konusunda uyardı. Sokaklara çıkan vatandaşlar, evlerinin bahçelerinde ve uygun arazilerde ateş yakarak ısınmaya çalışırken geceyi dışarıda geçireceklerini ifade ettiler. Öte yandan Yozgat Valiliğince sarsıntıdan etkilenen Aydıncık, Kadışehri ve Çekerek ilçelerinde eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verildiği duyuruldu. Geceyi sokakta geçiren vatandaşlardan Nazlı Doğan, "Önce bir gürültü geldi. Daha sonra sallanmaya başladı. Çocuklarımı yanıma aldım ama dışarı çıkamadım. Ayaklarımın bağı çözüldü. Sonra küçük oğlumu alıp dışarı çıkabildim. Şok oldum, çok şiddetliydi. Evimiz küçük bir hasar aldı, ahırımızda hasar var, hayvanlarımız dışarıda." dedi. Hacı Ahmet Gün de deprem dolayısıyla evlerinde hasar olduğunu söyleyerek, “Tavanlar kırıldı. Deprem olduğunda ben balkondaydım. Sallantı başladı. Tavanlar düşmeye başladı." şeklinde konuştu.