TEKNOLOJİ - 06 Ağustos 2015 Perşembe 12:50

CarrefourSA’ya LEED Gold Sertifikası

A
A
A
CarrefourSA’ya LEED Gold Sertifikası

CarrefourSA’nın İstanbul Maltepe’deki Genel Müdürlük Binası, LEED® BD+C: Core and Shell kategorisinde 67 puanla LEED Gold® Sertifikası alma hakkı kazandı

Sürdürülebilirlik odağı kapsamında marketlerinde ve genel merkezinde fotovoltaik pil uygulaması, atık yönetimi gibi doğa dostu çalışmalara imza atan CarrefourSA, enerji tasarrufu alanında LEED Gold® Sertifikası alma hakkı kazandı. İstanbul Maltepe’de bulunan CarrefourSA Genel Müdürlük Binası, LEED® BD+C: Core and Shell kategorisinde LEED Gold Sertifikası alarak, yeşil bina unvanına sahip oldu. Sertifikayı almaya hak kazanan CarrefourSA Genel Müdürlük Binası 110 puan üzerinden değerlendirilen kriterleri 67 puanla yerine getirdi. Yeşil Bina Sertifikalandırma sistemleri içerisinde uluslararası alanda en fazla tercih edilen LEED Gold® Sertifikası’nı alan şirket, bundan sonra geliştireceği projelerinde LEED Platinum® sertifikasını alma hedefiyle yeşil çalışmalarına devam edecek.

’LEED GOLD® SERTİFİKASI MARKAMIZA DEĞER KATACAK’
Alınan LEED Gold® Sertifikası hakkında değerlendirmelerde bulunan CarrefourSA Yatırım ve İnşaat Direktörü Onur Ehliz, sertifikanın Genel Müdürlük binalarının uluslararası platformlarda tanınmasını ve sürdürülebilirlik anlamında markaya değer katacağını belirtti. Sözlerine şu şekilde devam eden Ehliz, ‘’ LEED Gold® Sertifikası ile Genel Müdürlük binamız, daha az su ve elektrik tüketen, çalışanlarına iç hava kalitesi açısından yüksek verimle çalışma ortamı sunan ve bunun gibi daha birçok anlamda katma değer sağlayan bir bina olarak tescillendi. Bugüne kadar marketlerimizde ışıklandırmadan soğutma sistemlerine kadar birçok alanda çevreyi koruyan ve enerji tasarrufu sağlayan sistemler kullanmaya özen gösterdik. Enerji verimliliğini sağlamak için bireyden sivil toplum kuruluşlarına, toplumun her unsuruna büyük görev düşüyor’’’ dedi. Sanayi kuruluşlarının bu zincirin en önemli halkalarından biri olduğuna dikkat çeken Ehliz, ‘’Bu sertifikayla enerji verimliliğine ve hitap ettiğimiz kitlenin farkındalığının artmasına katkıda bulunmak bizler için gurur verici’’ diye konuştu.

LEED® SERTİFİKA SİSTEMİ NEDİR?
LEED® (Leadership in Energy and Environmental Design/Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) olarak adlandırılan LEED® sertifika sistemi, binalarda tasarım, inşaat ve sonrasında operasyonel çözümler konusunda standartları bulunan uluslararası kabul görmüş ve üçüncü taraf doğrulaması sağlayan bir sertifikasyon sistemi olup, USGBC® (U.S. Green Building Council®/ABD Yeşil Bina Konseyi) tarafından yönetilip geliştirilmiştir.

“YEŞİL BİNA KONSEPTİ” YEDİ KRİTER ALTINDA TOPLANIYOR
LEED® Sertifikası kapsamında belirlenmiş olan Yeşil Bina Konsepti, binaları tasarım, inşaat ve bina işletme konularında Sürdürülebilir Arazi (SS), Su Verimliliği (WE), Enerji ve Atmosfer (EA), Malzeme ve Kaynaklar (MR) ile İç Mekan Kalitesi (IEQ), Inovasyon (ID), Yerel Öncelik (RP) kriterleri üzerinden değerlendirip puanlıyor.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir