RAMAZAN - 24 Mayıs 2017 Çarşamba 09:31

Çarşıda ramazan bereketi

A
A
A
Çarşıda ramazan bereketi

Balıkesir'de yaklaşan ramazan ayı dolayısıyla sebze ve meyvelerin bol ve ucuz olması vatandaşların yüzünü güldürüyor. Ramazan öncesi ucuz pazar alışverişi yapan vatandaşlar, "Mübarek ramazan bereketi ile geliyor" yorumunda bulundu.

Balıkesir'in en büyük semt pazarlarından Salı Pazar'ında ramazan hareketliliği yaşanmaya başlandı. Ramazan ayına sayılı günler kala meyve ve sebze fiyatlarının düşmesi vatandaşların yüzünü güldürdü. Bir kaç hafta evvel 10 liraya kadar çıkan domates 1 lira 50 kuruş ila 3 lira arasında satılıyor. Daha önce 10 lira olan kiraz da 3 liradan alıcı buluyor.

Vatandaşlar, ucuzlayan domates, biber, kabak, patlıcan, yerli taze fasulye, bezelye, asma yaprağı alırken, pazarda bollaşan kiraz, erik, kayısı, muşmula ve çilek rağbet görüyor. Pazar yerinde yazın müjdecisi karpuzun da kilosu 2 liradan satılıyor.

Pazarcı İbrahim Yıldız, "Ramazan ayının yaklaşması ile vatandaşlar hurma almaya başladı. Hurma fiyatları geçen yıla nazaran 2-3 lira pahalandı. En ucuz hurma 12 liradan başlayarak 45- 50 liraya kadar çıkıyor. Hurma haricinde ramazan ayında hoşaf yapımında kullanılan kayısı 12 liradan başlayıp 20 liraya kadar çıkıyor. Hoşafı yapılan kuru üzümü de 10 liradan satışa sunuyoruz" dedi.

Pazar yerinde sahurluk zeytin ve zeytinyağı satan tezgahlarda fiyatların uygunluğu vatandaşları sevindirirken, siyah zeytin 9 lira ila 15 lira arasında satılıyor. Yeşil zeytin 6 liradan başlayıp 12 liraya kadar çıkıyor. 15 adet yumurta 4 liradan satılıyor. 

Hüseyin Tokmak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Hayatını kaybeden eski Devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz’ın evine taziye ziyaretleri Beşiktaş’taki evinde ölü bulunan eski Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz’ın yakınları ölüm haberinin almasının ardından Yılmaz’ın evine taziye ziyaretinde bulunmaya devam ediyor. Ziyarette bulunan Erol Köse, "Genel durumu gayet yerindeydi. Ben de şok içindeyim” dedi. Eski Devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz’ın vefat haberinin ardından yakınları evinin önüne gelmeye devam ediyor. Ölüm haberinin ardından iş ve spor dünyasından isimler de Yılmaz’ın evine taziye ziyaretinde bulunmaya geldi. “Başımız sağ olsun, adam gibi adamdı” Mehmet Ali Yılmaz’ın ölümüne ilişkin konuşan yapımcı Erol Köse, “Tedavisi ve teşhisi için 2 buçuk gün hastanede kalmıştı. Ama genel durumu gayet yerindeydi. Ben de şok içindeyim. Kalp temelli olabilir ani vefatlarda. Aldığı ilaçlar vardı. Geri kalanını söylemem kişisel veriye girer. Ağır bir durumu yoktu. Başkan bünyesi güçlü adamdı. Fıtık ve ağrı için hastaneye gitmişti. Başka herhangi bir problemi yoktu. Başımız sağ olsun, adam gibi adamdı. En değerli insandı” dedi. “Başkanımız bizi üzdü” Mehmet Ali Yılmaz için çok üzgün olduklarını dile getiren komşusu Sebahattin Demir ise, “Başkanımız için çok üzgünüz. Başkanımız yıllardır burada oturuyor. Bizde taksi durağı olarak burada çalışıyoruz. Çok sevilen birisiydi. Durağa gelirdi, halimizi hatırımızı sorardı. ‘İşleriniz nasıl’ derdi. 30 yıla yakındır tanıyorum. Komşumuz burada. Başkanımız bizi üzdü. 3 ay önce falan meydan da bir gezinti yaptı. O zaman görüştük, gayet iyiydi. Geldi, tokalaştık, sohbet ettik” ifadelerini kullandı. “Herkese yardım eden bir kişiydi” Yaklaşık 20 yıldır Mehmet Ali Yılmaz’ı tanıdığını söyleyen Emre Elalır ise, "Hayatını kaybettiğini yeni öğrendik. Çok güzel bir insandı. Bu arada üzüldük. Yaklaşık 20 senedir tanıyorum. 20 sene görev yapmıştım durağında, 4 senedir de taksiciliği bıraktığım için görmedim. En son 4 sene önce gördüm. O zamanlar yürüyebiliyordum kendisi müşterimizdi. Herkese yardım eden, yardımsever bir kişiydi” diye konuştu.