GÜNDEM - 06 Aralık 2019 Cuma 14:55

Ceren Özdemir’in ismi Beyoğlu’nda parka verildi

A
A
A
Ceren Özdemir’in ismi Beyoğlu’nda parka verildi

Beyoğlu’nda ‘Mahalle Bahçeleri’ projesi kapsamında açılışı gerçekleştirilen parka, Ordu’da evinin önünde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ceren Özdemir'in ismi verildi.

Beyoğlu Belediyesi ‘Mahalle Bahçeleri’ projesini hayata geçirdi. Ailelerin çocuklarıyla birlikte kendi mahallelerinde rahatça zaman geçirebileceği alanlar olarak düzenlenen Mahalle Bahçeleri ile mahalleler yeniden çocuk sesleriyle şenlenecek. İlk etapta Piyalepaşa, Kaptanpaşa ve Örnektepe mahallelerinde inşa edilen Mahalle Bahçeleri'nde voleybol sahası, basketbol sahası, çocuklar için oyun grupları ve spor aletleri bulunuyor. Proje kapsamında Kaptanpaşa Mahallesi'nde yapımı tamamlanan parkın açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Açılışa Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, eşi Seyhan Yıldız başta olmak üzere davetliler ve çok sayıda çocuk katıldı.

Parka Ordu’da evinin önünde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ceren Özdemir'in ismi verildi. Parkın açılışında çocuklar ile yakından ilgilenen Başkan Yıldız, çocuklar ile birlikte basketbol oynadı. Daha sonra eşi Seyhan Yıldız ile birlikte salıncağa binen küçük çocukları salladı. Seçim döneminde çocuklara park yapacağı sözünü verdiğini söyleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Bugün çok mutluyuz. Seçim kampanyası döneminde Beyoğlu’nu dolaşırken metruk, terkedilmiş yerler ve boş arsalar görmüştük. Bizde ziyaretlerimizi yaparken çocuklara ve gençlere söz vermiştik. Buraları çocuklar için oyun parkı ve yeşil alan haline getireceğiz. Bugün ilkini açtık. Beyoğlu’nun 39 noktasında yerlerimizi tespit ettik. Mülkiyetinin tespitleriyle beraber 5 noktada bu tür oyun alanlarımız mahalle bahçelerimiz var. Burada çocuklarımızın bayram sevincine şahit olmak bizleri mutlu ediyor. Amacımız çocuklarımız mahalleden kopmadan, okul çıkışlarında ve hafta sonlarında gelip burada basketbol, voleybol oynasınlar istedik” dedi.
Ceren Özdemir’in ismini parka verdiğini söyleyen Başkan Yıldız, “Bugün anlamlı bir gün, Ceren Özdemir kızımız vahşice katledildi. Bizde Beyoğlu’nda onun adının yaşaması için doğum gününde bugün açılışını yaptığımız mahalle bahçesine Ceren Özdemir’in ismini verdik. Her şey çocuklarımız için, onların daha çok toprakla ve oyunla meşgul olması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” şeklinde konuştu.

Ceren Özdemir’in ismi Beyoğlu’nda parka verildi

“Burada her sene Ceren Özdemir’in doğum gününü kutlayacağız”

Hayatını kaybeden Ceren Özdemir’i anarak ve düşünerek oynayacaklarını söyleyen Meryem Arık, “Biz burada Ceren Özdemir’i anarak onu düşünerek oynayacağız. Her zaman kalbimizde yaşayacak ve hiçbir zaman ölmeyecek. Bu park evime çok yakın ayrıca burada eskiden evler vardı. Şu anda burada park olduğu için çok mutluyum. Burada daha çok arkadaşlarımızla sosyalleşeceğiz. Burada her sene Ceren Özdemir’in doğum gününü kutlayacağız” dedi.

“Bir anne olarak bende çok üzgünüm”

Bir anne olarak üzüldüğünü dile getiren Başkan Yıldız’ın eşi Seyhan Yıldız ise, “Ordu’da Ceren Özdemir yavrumuzun katledildiğini öğrendik. Bugün de doğum günü, bu bizim için çok üzücü bir durum. Bir yandan hüznü, bir yandan sevinci bir arada yaşıyoruz. Bir anne olarak bende çok üzgünüm. Çocuklarımız çok güzel düşünmüş. Her sene burada Ceren Özdemir’in doğum gününü kutlayacaklarmış. Bu hassasiyetlerinden dolayı yüreklerinden tebrik ediyorum. Çocuklarla beraber her sene Ceren Özdemir’i anıp kalbimizde yaşatacağız” ifadelerini kullandı.

Sevban Sevkal - Muhammed Kaan Kundak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Tekin ve beraberindeki çocukları kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve beraberindeki çocukları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve beraberindeki çocukları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabine toplantısının yapıldığı salonda kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından çocuklarla bir süre sohbet etti. Çocukların kendisiyle fotoğraf çektirme isteğini kırmayan Erdoğan, programın sonunda çocuklarla toplu fotoğraf çektirdi. Programa katılan çocuklara ise saat hediye edildi. “23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum” Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, "Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 104’üncü yıl dönümünü ve gözümüzün nuru evlatlarımızın 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum. Geleceğimizin teminatı yavrularımızın her gününün bayram neşesi içinde geçmesini temenni ediyorum. Büyük Millet Meclisimizin ilk Başkanı, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ülkemizin bugünlere gelmesinde katkısı olan herkesi saygıyla anıyorum. İstiklalimiz ve istikbalimiz uğrunda gözlerini kırpmadan canlarını feda eden kahraman şehitlerimizin her birine Allah’tan rahmet niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM 104’üncü açılış yıl dönümü idrak ettiklerini vurgulayarak, "Bundan tam 104 sene önce Ankara’da dualarla, tekbirlerle salavatlarla açılan Büyük Millet Meclisimiz, milletimizin ve devletimizin hürriyet mücadelesinin sembolü oldu. Bağımsızlığımıza giden yolda, ilk meclisimiz öncülük ve liderlik etti. 23 Nisan 1920’de meclisin açılmasıyla başlayan milli mücadele, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetin ilanı ile birlikte zafere ulaştı. Tarihimizdeki böylesine önemli bir günün, istikbalimizin teminatı olan siz çocuklara hediye edilmesi elbette tesadüf değildir. Bu devletimizin sadece çocuklara değil aynı zamanda kendi geleceğine verdiği önemin de bir göstergesidir. Biliyorsunuz, biz de ’Türkiye Yüzyılı’ vizyonumuzu sizlere emanet ettik. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak, her birinizin bu emaneti en güzel şekilde taşıyacağınıza yürekten inanıyorum. Sizlere her alanda güçlü, müreffeh ve itibarlı bir ülke bırakmak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Siz evlatlarımızın da çalışkanlığınızla, başarılarınızla, heyecanınızla, ufkunuz ve umutlarınızla Türkiye’yi çok daha ileriye götüreceğinizden asla şüphe duymuyorum" şeklinde konuştu.