2015 GENEL SEÇİM - 07 Haziran 2015 Pazar 21:07

CHP İzmir İl Başkanı Serter: ‘İzmir’den 13-14 milletvekili çıkaracağız’

A
A
A
CHP İzmir İl Başkanı Serter: ‘İzmir’den 13-14 milletvekili çıkaracağız’

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, seçimin tek kazananının HDP olduğunu, İzmir’den 13-14 milletvekili çıkaracaklarını söyledi.

25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sonuçlarını İzmirli adaylarla birlikte parti il binasında takip eden CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, şu ana kadar açıklanan sonuçları değerlendirdi. Partisi açısından Türkiye genelinde en başarı ilin İzmir olduğunu söyleyen Serter, “İzmir olarak oylarımız çok verimli görünüyor. Karşıyaka’dan, Buca’dan, Konak’tan ve büyük ilçelerden gelen oylarla oranımızı yüzde 50’lere çekeceğiz. İzmir’i 13 milletvekili ile temsil edeceğimize inanıyorum. Sayın genel başkanımızın İzmir’den milletvekili olması da gurur verici” dedi.

“13 MİLLETVEKİLİ ÇIKARIYORUZ”
Şu anki sonuçlara göre 1. Bölge’den 6, 2. Bölge’den 7 olmak üzere 13 milletvekili çıkarabileceklerini söyleyen Bedri Serter, “Benim beklentim 14’e çıkacağız. Büyük ihtimalle birkaç saat sonra netleşir” diye konuştu.
Seçimlere oldukça yüksek bir katılımın olduğuna vurgu yapan Serter, “AK Parti İzmir’de yüzde 10-12 oy kaybetti. Bu oyların çoğu MHP ve HDP’ye gitti. Biz de yüzde 3 civarında oy aldık. HDP’nin de barajı aşması olası görünüyor. Meclis 4 partiyle kurulacak gibi görünüyor” ifadelerini kullandı.

“TEK KAZANAN HDP OLDU”
Alınan sonuçların hiçbir parti için başarılı olmadığını kaydeden Serter, “Bu sonuçlara göre sadece HDP kazançlı görünüyor. Biz oy oranımızı koruduk. İzmir Türkiye’de tek başarı il olarak görünüyor. Bir dahaki seçimlerde tüm illerin İzmir’e benzemesini temenni ediyoruz” dedi. 

ALİ GÖZETEN - FERRUH SERÇE

Bunlar Da İlginizi Çekebilir