GÜNDEM - 07 Ekim 2008 Salı 11:26

Çiçek'ten tampon bölge önerisine olumlu yanıt

A
A
A
Çiçek'ten tampon bölge önerisine olumlu yanıt

MHP Lideri Bahçeli'nin tampon bölge önerisine olumlu bir yanıt geldi

 MHP Lideri yeni yasama yılının ilk grup toplantısında terörle mücadele için çeşitli önerilerde bulundu. Bu önerilerden biri de fiziki koşulların engel olması durumunda PKK'nın Kuzey Irak'tan sızmasını önlemek amacıyla tam güvenlikli tampon bölge oluşturulmasıydı. 

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek'ten de Bahçeli'nin bu önerisine olumlu bir yanıt geldi.  Çiçek, tampon bölge önerisini değerlendireceklerini söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Perşembe günü ucu açık bir terör zirvesi gerçekleştirileceğini belirterek, "Tedbirleri her defasında yeni baştan gözden geçirmemiz gerekiyor" dedi. Çiçek, Orgeneral Iğsız'ın karakolların maddi imkansızlık nedeniyle yenilenemediği sözlerinin doğru olmadığını belirtti.

AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Çiçek, terör belasının devamlı gözlem altında tutulması gerektiğini vurguladı.

Komutan kademesinde değişiklikler olduğunu, komutanların bölgeyi ziyaret ettiğini hatırlatan Çiçek, "Bizim de görüştüğümüz, sizin bilmediğiniz çalışmalarımız var. Bunların yeni baştan konuşulması lazım. Terörle mücadeleyi bir kaç defa değişik yönleriyle ele almak zorundayız. Tedbirleri her defasında yeni baştan gözden geçirmemiz gerekiyor. İlave
tedbirlerin de alınması lazım" şeklinde konuştu.

Çiçek, sınır karakollarının yenilenmesinin maddi imkansızlıklar nedeniyle yapılamadığını açıklayan Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız'ın sözlerinin hatırlatılması üzerine ise, "Önce Başbakanı dinleyin, sonra sorun. Ama hiç doğru değil" diye konuştu.


BAHÇELİ: KUZEY IRAK'TA TAMPON BÖLGE OLUŞTURULMALI

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Kocaeli Büyükşehir’den yaşananlarla ilgili açıklama Şehir hastanesinin çevresinde yapılan düzenlemeler sırasında İzmit Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanları karşı karşıya gelmişti. Yaşananlarla ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi açıklama yaptı. İddiaya göre İzmit Belediyesi ekipleri, şehir hastanesi yanında bulunan ve Tavşantepe Mahallesi’nde kalan sokağın asfalt çalışması için bölgeye gitti. Bu sırada aynı sokakta çalışma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile İzmit Belediyesi çalışları karşı karşıya geldi. İki grup arasında zaman zaman kavgalar da yaşanırken, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet bölgeye geldi. İzmit Belediyesi ekibi ile gelen grupta yer alan bir kişi İzmit Belediyesi meclis üyesi İbrahim Efe’yi ittirdi. Yere düşen İbrahim Efe’ye İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile yanında bulunanlar, "Kendini yere atıyorsun, numara yapma" diye tepki gösterdi. Bu sırada Fatma Kaplan Hürriyet’in yanında bulunan bir kişi de yere düştü. Yaşananlarla ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "İzmit Belediyesi’nin değil şehir hastanesi sorumluluğunda olan alana, şehir hastanesi yönetiminin daveti ile vatandaşların ulaşım kolaylığını sağlayacak kapı düzenlemesini yapmak üzere gitmiş olan çalışma arkadaşlarımız, İzmit Belediyesi ekiplerinin engellemesi ile karşılaşmış ve çıkan arbedede çalışma arkadaşlarımız darp edilmiştir. Takdir halkımızındır" denildi.