GENEL - 01 Mayıs 2010 Cumartesi 10:46

Çiftçinin organları 5 kişiye hayat verecek

A
A
A
Çiftçinin organları 5 kişiye hayat verecek

Çanakkale'de beyin ölümü gerçekleşen 37 yaşındaki çiftçinin organları 5 kişiye hayat verecek.

AYHAN ÖNCÜ/ÇANAKKALE

Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Bakacak köyünde yaşamını sürdüren 37 yaşındaki Levent Akın'ın 4 gün önce evinde aniden baş dönmesi ve kusma şikayetinin ardından önce Biga Özel Hastanesine ardından da Çanakkale Devlet Hastanesine getirildiğini belirten Organ Bağışı Çanakkale İl Koordinatörü Dr. Azem Ülkü, "Hastanemizin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan hastamızın beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine durumu ailesine bildirdik. Ailesi organlarını bağışlama kararı aldı.

Bunun ardından Bursa ve Ankara'daki Organ Nakli Koordinasyon Bölge Merkezi ile temasa geçtik. Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden akşam saatlerinde yola çıkan 5 kişilik ekip saat 22.30 sıralarında şehrimize ulaştı. Ankara'dan da Sağlık Bakanlığı'na ait özel ambulans uçakla kalp ile pankreası alacak ekip gece 23.45 sıralarında Çanakkale'ye geldi. Hastadan alınan kalp Ankara'ya, pankreas Antalya'ya, 2 böbrek ve karaciğer de Bursa'ya gönderildi" dedi.

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Organ Nakli Koordinatörü Dr. Salih Gülten ise organ naklinin önemine değinerek, beyin ölümü gerçekleşen Levent Akın'ın 5 kişiye hayat verecek olmasına dikkat çekti.

Öte yandan, çiftçi Levent Akın'ın Düzce 112 Acil Serviste çalışan kardeşi İsmail Akın ise ağabeyinin beyin ölümünün gerçekleşme haberini almalarının ardından doktorların organ bağışı konusundaki teklifini bir süre düşündüklerini ifade ederek, "Bende sağlık camiası içinde olduğum için bu zor anımızda karar verirken güçlük çektik. Annem Pakize, babam İbrahim ve ablam Neriman ile birlikte zor bir karar vererek ağabeyimin organlarını bağışlama kararı aldık. Ağabeyimin organlarının 5 kişiye hayat verecek olması biz nebze de olsa sevindiriyor. Herkesin oran bağışı konusuna önem vermelerini istiyorum. İnşallah organ verilen bu kişilerle daha sonra görüşüz. Onlar benim ağabeyimin emanetleri olacak" dedi.

Bursa Uludağ Üniversite'nden gelen Prof. Dr. Ekrem Kaya, Dr. Salih Gülten, Dr. Mahmut Esat Danişoğlu, Dr. Çağatay Çiçek, Dr. Sinan Çelen ve Ankara'dan gelen Dr. İrfan Taşoğlu, Dr. Adnan Yalçınkaya ve Dr. Veysel Başar'ın gerçekleştirdiği ameliyat yaklaşık 5,5 saat sürdü. Yapılan çalışma sonunda hastadan alınan kalp Ankara'ya, pankreas Antalya'ya, 2 böbrek ve karaciğer de Bursa'ya gönderildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir