EKONOMİ - 03 Kasım 2009 Salı 16:39

Çikolatadan Galata Kulesi yapacak

A
A
A
Çikolatadan Galata Kulesi yapacak

Milka, çikolata tutkunlarına geleneksel "Çikolata Festivali" ile bol eğlenceli anlar yaşatmaya hazırlanıyor.

Milka'nın 7'den 70'e herkesi eğlenceli bir ortamda buluşturmak ve keyifli anlar yaşatmak amacıyla düzenlediği festival bu yıl 28-30 Kasım tarihleri arasında İstinye Park etkinlik alanında gerçekleşecek.

Milka dünyasının keyfinin çıkarılacağı festivalde tarihi "Galata Kulesi" dünyanın en uzun ve Türkiye'nin ilk dev çikolata heykeli olarak sergilenecek.

Festival çerçevesinde, çikolata çeşmesi ile Milka çikolatasının yumuşak lezzeti üç gün boyunca ziyaretçilerin damak zevkine sunulacak. Çocuklar ve aileler, onlara özel kurulacak çikolata atölyelerinde uzman eğitimciler eşliğinde çikolatadan objeler yaparak eğlenceli vakit geçirecek. Çocuklar Milka top havuzunda çikolata avına çıkarken, şefler en güzel çikolata pasta süsünü yapmak için yarışacak. Festival çerçevesinde geçmişten bu yana çikolata tarihini içeren sergi de üç gün süresince ziyaretçilerin izlenimine sunulacak.

Milka, Türkiye'de bir ilke imza atarak dev çikolata heykeli Galata Kulesi'ni yapıyor. "Galata Kulesi" dünyanın en uzun, Türkiye'nin ilk çikolata heykeli olarak 28-30 Kasım tarihleri arasında İstinye Park'ta birbirinden eğlenceli aktivitelerle gerçekleşecek olan Milka çikolata festivali çerçevesinde sergilenecek.

Çikolatadan yapılacak olan dev "Galata Kulesi" heykeli festivalin ilk günü ziyaretçilerin gözü önünde tamamlanacak. Festivalin ikinci günü noter huzurunda açılışı gerçekleşecek olan heykel ile Guinness Rekorlar Kitabına başvurulacak.

Dev çikolata heykelinin yapımında 1 ton çikolatada kullanılacak. 6 metre yüksekliğinde, 900 kilo ağırlığında dünyanın en uzun çikolata heykelinin çapı 120 santimetre olacak.
Üç gün boyunca çikolataya ve eğlenceye doyulacak olan Milka çikolata festivali, dev "Galata Kulesi" ile renkli görüntülere sahiplik yapacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir