DÜNYA - 23 Ocak 2022 Pazar 22:26

Çinli şirketlerin, Meksikalı kartellere internet üzerinden uyuşturucu hammaddesi sattığı ortaya çıktı

A
A
A
Çinli şirketlerin, Meksikalı kartellere internet üzerinden uyuşturucu hammaddesi sattığı ortaya çıktı

Çinli bazı şirketlerin, Meksika’nın önde gelen uyuşturucu kartellerine internet üzerinden “Fentanil” adlı uyuşturucunun hammaddesini sattıkları ortaya çıktı.

Meksika'da faaliyet gösteren Jalisco Yeni Jenerasyon Karteli (CJNG), Sinaloa Karteli, Los Zetas ve Körfez Karteli gibi suç örgütlerinin "Fentanil" adlı uyuşturucunun üretilmesinde kullanılan hammaddeleri internet üzerinden bazı Çinli şirketlerden tedarik ettikleri belirlendi. Çinli şirketler ayrıca, Meksika'daki müşterileri ile kolayca iletişime geçmek için WhatsApp ve Skype hesaplarını kullandığı ortaya çıktı.

ABD, 4 Çinli şirkete yaptırım uygulamıştı

ABD Adalet Bakanlığı, Fentanil’in hammaddesini üreten, pazarlayan ve dağıtımını üstlenen bu şirketlerin, uluslararası Fentanil kaçakçılığına dahil olduklarını açıkladı. ABD hükümeti, Aralık 2021’de uyuşturucu hammaddelerini internet üzerinden tedarik etme suçundan dolayı 4 Çinli şirkete yaptırım uygulamıştı. Ancak aynı faaliyetleri gösteren 64 ayrı şirketin daha bulunduğu belirtiliyor.

ABD’de Nisan 2020 ile Nisan 2021 arasında yaklaşık 100 bin kişinin ölümüne neden olan Fentanil, ABD ve Meksika’da uyuşturucu maddeler arasında en büyük tehdit olarak görülüyor.

Saim Sevinç

Bunlar Da İlginizi Çekebilir