ASAYİŞ - 01 Ekim 2014 Çarşamba 08:21

Cizre'de olaylı IŞİD protestosu

A
A
A
Cizre'de olaylı IŞİD protestosu

Şırnak’ın Cizre İlçesinde Işid’in Kobani’ye yönelik saldırılarını protesto eden YDG-H üyeleri Polisle çatıştı, sokaklar savaş alanına çevirdi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Işid’in Kobani’ye yönelik saldırılarını kınayan bir gurup YDG-H üyesi Yafes Caddesi,Nusaybin Caddesi ve Otogar Mevkiinde karayolunu trafiğe kapatıp izinsiz gösteri yapmak istedi. Göstericiler olay yerine sevk edilen polis zırhlı araçlarına saldırınca polis guruba tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale etti. 

Cizre’de Cudi,Sur ve Nur Mahallesinin ara sokaklarında toplandıktan sonra Uluslararası E-24 karayoluna çıkan yüzleri maskeli bir gurup YDG-H üyesi Yafes Caddesi,eski kerem oteli ve Otogar Mevkiinde yola barikatlar kurup,yolu trafiğe kapatan göstericiler caddeden geçen araçlarda da kimlik kontrolü yaptı.Polisin uyarılarına rağmen dağılmayan göstericiler,olay yerine sevk edilen polis zırhlı araçları ve Toma’lara Taş,ses bombası,havafişek ve Molotof Kokteylleri ile saldırdı.Polis göstericilere basınçlı su ve gaz bombaları ile müdahale ederek eylemcileri dağıtmaya çalıştı.Göstericilerin attığı Molotof kokteyllerinin isabet ettiği bazı polis zırhlı araçları yanma tehlikesi geçirdi.Yanma tehlikesi geçiren zırhlı araçlara olay yerindeki Toma araçları tazyikli su ile müdahale etti. 

Işid’in Kobani’ye yönelik saldırılarını bahane ederek izinsiz gösteri yapan göstericilerle polis arasındaki olaylar gece geç saatlere kadar sürdü.Güvenlik güçleri olası bir olaya karşı ilçenin kritik noktalarında zırhlı araçlarla beklemeye başladı.  

ABİDİN YEL

Bunlar Da İlginizi Çekebilir