GENEL - 04 Mayıs 2010 Salı 18:14

Cizre'deki saldırıda ölen genç defnedildi

A
A
A
Cizre'deki saldırıda ölen genç defnedildi

Acılı anne, oğlunun kanını yerde bırakmamasını istedi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden Erdal Bağata, gözyaşları arasında toprağa verildi. Anne Adile Bağata, kendisine başsağlığı dileyen Kaymakam Cihan Demirhan'dan oğlunun kanını yerde bırakmamasını istedi.

 


Cizre'de dün akşam Uzman Çavuş Mehmet Çelikel ve ailesine yönelik yapılan silahlı saldırıda yoldan geçerken yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Erdal Bağata'nın cenazesi, Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsiden sonra ailesine teslim edildi. Bağata'nın cenazesi ambulansla defnedilmek üzere Cizre'ye getirildi. Ulu Cami'ye getirilen Bağata'nın ellerde taşınan tabutunu gören annesi ve yakınları sinir krizleri geçirdi. Bağata, kılınan cenaze namazından sonra gözyaşları arasında Cizre Asri Mezarlığı'nda defnedildi.

 


Bağata'nın cenazesine Kaymakam Cihan Demirhan, İlçe Emniyet Müdürü Aydın Akkoca ve emniyet amirleri katıldı. Kaymakam Demirhan, cenazenin defnedilmesinden sonra Erdal Bağata'nın babasına ve yakınlarına başsağlığı diledi. Demirhan, daha sonra mezarlığın dışında Kürtçe ağıtlar yakarak oğlunun defnedilmesini izleyen anne Adile Bağata'ya başsağlığı diledi. Acılı anne Adile Bağata, kaymakamdan oğlunun kanını yerde bırakmamasını istedi. Demirhan ise, acılı anneyi sakinleştirmeye çalışarak, "Ha bugün ha yarın, ha bir sene sonrada olsa oğlunun kanı yerde kalmayacak" dedi.

 


ABİDİN YEL - ŞIRNAK

Bunlar Da İlginizi Çekebilir