GENEL - 24 Nisan 2015 Cuma 13:28

Vali Tuna'dan Bayrağı Öpen Çocuğa Ziyaret

A
A
A
Vali Tuna'dan Bayrağı Öpen Çocuğa Ziyaret

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, rüzgardan savrulan Türk Bayrağı’nı öperek Türkiye gündemine oturan 8 yaşındaki Beren Nafi Alsan’ı öğrenim gördüğü okulunda ziyaret etti.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sabahı Mahmudiye ilçesinde bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, 8 yaşındaki Beren Nafi Alsan’ın ikiz kardeşi Ceren Nur Alsan’la birlikte yürürken, bir iş yerinin önünde asılı olan ve rüzgardan savrulan Türk Bayrağı’nı tutarak defalarca öpmesi yer almış, bu görüntü hem sosyal medyada hem de televizyon kanallarındaki haberlerde geniş yer bulmuştu. Bunun üzerine Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, tüm Türkiye’nin hayran kaldığı Beren Nafi Alsan’ı eğitim gördüğü Atatürk İlkokulu’nda ziyaret etti.
“BU YAŞTAKİ ÇOCUĞUMUZDA BU DUYGU VE DÜŞÜNCE OLMASI ÇOK ÖNEMLİ”
Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Tuna, 8 yaşındaki Beren Nafi Alsan’ın yaptığı davranışla, Mahmudiye ilçesinin ve şehrin Türkiye gündeminde yer aldığını hatırlattı.
“Dün biliyorsunuz milletçe 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutladık” diyen Tuna, “Bu vesileyle sadece kamu kuruluşları değil, özel iş yerleri ve vatandaşlarımız da her tarafı Türk Bayraklarıyla donattılar. Yine esnafımızın bir tanesi dükkanının kapısına bayrak astı ve çocuğumuz da oradan geçerken tabi ki bayrağımızı öptü ve alnına götürdü. Bu belki bizim açımızdan gayet normal karşılanabilecek bir hadise. Bayrağımız bizim için her şey. İstiklalimizin sembolü. Ecdadımızdan bize miras kalan, bizim ülke olarak birliğimizin, bütünlüğümüzün simgesi. Olmazsa olmazımız ve vazgeçilmezimizdir. Bizler bunun farkındayız ama bu yaştaki bir çocuğun, ilkokul 3’üncü sınıfta okuyan 8 yaşındaki biz çocuğumuzun bu idrake, bu şuura sahip olması, gönlündeki bu sevgi, bunu bu şekilde bu yaşta almış olması bizim için önemlidir. Bunun için öğretmenlerine ve tabi ki anne-babasına çok teşekkür etmemiz lazım. Yani bu yaştaki çocuğumuzda bu duygu ve düşünce varsa demek ki ailesinden ve okulundan, öğretmenlerinden bunu almış demektir” dedi.
“O BİR HAREKET ÇOK ŞEYİ ANLATTI”
Beren’in dün yaptığı o hareketin herkese çok şeyler anlattığını ifade eden Vali Tuna, şöyle devam etti:
“Bu bize aynı zamanda bu okulda okuyan çocuklarımızın hepsinde bu duygu var olduğunu gösteriyor. Bize dün bunu millet olarak gösterdi, ispatladı. Bu ülkede yaşayan herkes, küçük çocuklar bile bu bayrağa ne kadar sahip çıkmamız gerektiğini, bunun arkasında olmamız gerektiğini, onu kutsal olarak gönlümüzde yer alması gerektiğini bir kez daha göstermiş oldu. O bir hareket çok şeyi anlattı. Bütün Türkiye’ye, bütün Türk milletine çok şey anlatan güzel bir hareketi yaptı. Çocuğumuzun o kadar çok içine işlemiş ki çok sıradan normal bir şey yapıyor. Ama belki o yaşta bunu yapması insanlarımızın ilgisine mahzar oldu. Geleceğe dair kesinlikle güvencemiz tam, hiç ümitsizliğimiz yok. Bu nesil, bu gelecek nesil bizden daha iyi olacak, değerlerine daha çok sahip çıkacak. Bunu buradan görebiliyoruz. Arkadan Çanakkale ruhuna sahip olacak bir nesil geliyor.”
Daha sonra Vali Tuna, 8 yaşındaki Beren Nafi Aslan’a Türk bayrağı takdim ederken, Beren’in ikiz kardeşi Ceren Nur ve ağabeyi Eren Alsan’a çeşitli hediyeler verdi. Vali Tuna ayrıca Beren’in öğretmeni Mevla Cavdar’a da başarı belgesi takdim etti.
Ziyaret, topu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir