EĞİTİM - 16 Mayıs 2019 Perşembe 16:49

Çocuk profesörler yetişecek

A
A
A
Çocuk profesörler yetişecek

Üniversite ile etkileşim içerisinde eğlenerek ve öğretme hedefiyle Haziran ayında eğitim faaliyetlerine başlayacak olan Özay Günsel Çocuk Üniversitesi, bünyesinde eğitim alan çocuklara profesör, doktor, doçent doktor gibi ünvanlar kazandıracak.

Çocukların ulusal ve evrensel değerleri benimsemiş, girişimci, doğaya ve çevreye duyarlı bireyler olarak yetişmeleri için erken yaşta üniversite çatısı altında bire bir bilim insanları ve sanatçılarla buluşturacak olan üniversite, eğitim programlarına katılan öğrencilere öğrenci pasaportu ve akademik unvanlarla mezun edecek.

Altın sertifika ile profesör ünvanı kazanılacak

Uygulanacak Öğrenci Pasaportu ile 2018/2019 yaz döneminde 100 kredi toplayan öğrencilere Bronz Sertifika verilecek. Eğitime devam ederek 200 kredi toplayan öğrenciler Gümüş Sertifika almaya hak kazanacak. Gümüş Sertifika sahibi öğrenciler 300 krediyi tamamlamaları halinde ise Altın Sertifika alacak. İlk altın sertifikasını alan öğrenci, Özay Günsel Çocuk Üniversitesi Doktor ünvanı ile mezun olacak.
Çocuklar alacakları her yeni altın sertifika için sırasıyla Özay Günsel Çocuk Üniversitesi Yardımcı Doçenti, Özay Günsel Çocuk Üniversitesi Doçenti ve Özay Günsel Çocuk Üniversitesi Profesörü olarak mezun olacaklar.

Yüz elli farklı programın uygulanacağı üniversiteye kayıtlar başladı

Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi giriş katında yer alan kayıtlar, ozaygunselcocukuniversitesi.org adresinde yer alan ön kayıt formu aracılığı ile de gerçekleştirilebiliyor. Kayıtlarla ilgili web adresinde bulunan iletişim formunun doldurulması ile detaylı bilgi elde edilebiliyor.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya’da silah ticareti operasyonu: 6 gözaltı Kütahya ve Afyonkarahisar’da kaçak silah ticareti yapanlara yönelik 7 adrese eşzamanlı düzenlenen operasyonda, 6 şüpheli gözaltına alındı. Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde silah ticareti yapan şahısların tespitine yönelik Asayiş Şube ve İstihbarat Şube Müdürlükleri tarafından yapılan koordineli çalışma sonucu, Afyon’dan silah bulundurma ruhsatı ile birlikte yasal yoldan silah satın alan şahısların Kütahya’ya getirdikleri silahları sattıkları ve satışı gerçekleştirdikten sonra da hırsızlık süsü vererek çalındığı yönünde müracaatta bulundukları tespit edildi. E.D. (37), E.D. (39), Y.V. (32) ve B.M. (23) isimli şahıslar hakkında projeli teknik ve fiziki takip çalışması neticesinde yapılan ara yakalamada, toplam 66 adet çeşitli çaplarda tabanca fişeği ele geçirildi. Hakkında çalışma başlatılan 4 şüpheli şahsın 2 ayrı şahıs ile silah ticareti konusu ile ilgili olarak irtibatlı olduğu tespit edildi. Şüphelilerin yakalanması ve soruşturmaya konu başkaca suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla Kütahya İl merkezinde 6 şüpheli şahsın yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilebilmesi için Kütahya il merkezinde 4 adres, jandarma sorumluluk bölgesi olan Siner Mahallesi’nde 3 adres olmak üzere toplamda 7 adreste yapılan eş zamanlı operasyon sonucu 6 şüpheli şahıs yakalandı. Yapılan arama neticesinde, 2 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet av tüfeği, 127 adet tüfeği kartuşu, 13 adet çeşitli çaplarda tabanca fişeği ve 5 adet tabanca şarjörü ele geçirildi. Yakalanarak gözaltına alınan 6 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.