EKONOMİ - 09 Nisan 2020 Perşembe 12:46

Çocuklar 23 Nisan’ı kendi eserleriyle Dergilik’te kutluyor

A
A
A
Çocuklar 23 Nisan’ı kendi eserleriyle Dergilik’te kutluyor

Dijital yayıncılık platformu Dergilik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı özel bir dergi ile kutluyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100’üncü yılında yayımlanacak 23 Nisan Özel dergisinde, her çocuk resimlerini ve yazılarını tüm Türkiye ile paylaşabilecek.

Türkiye’nin en çok okunan dijital yayın platformlarından biri olan Dergilik, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100’üncü yıl dönümünde kutlanacak Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için içeriğini çocukların hazırlayacağı 23 Nisan Özel dergisini okurlarla buluşturacak. Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu önemli gün, Türkiye’nin dört bir yanındaki çocuğun resim, şiir ve kompozisyonlarıyla güzel bir anıya dönüşecek. 23 Nisan Özel dergisinin Dergilik uygulaması üzerinden ücretsiz olarak okunabileceği açıklandı.

Her yıl Turkcell çalışanlarının çocuklarıyla hazırlanan 23 Nisan dergisi bu yıl Türkiye’nin tüm çocuklarının katılımıyla özel bir anlam kazanacak. Miniklerin üretici yanlarını ve sınırsız hayal dünyalarını ortaya çıkarmayı amaçlayan bu proje ile 23 Nisan’a dair resimler, şiirler ve kompozisyonlar Dergilik kullanıcılarına sunulacak. Yaşamın ve eğitimin evde devam ettiği bugünlerde, çocuklarına güzel bir hediye vermek isteyen ebeveynler, bu proje sayesinde çocuklarının yeteneklerini değerlendirebilecek ve yıllarca saklayabilecekleri bu dergiyle özel bir anıya sahip olacak.

Tüm operatör kullanıcılarının, çocukları adına 16 Nisan’a kadar dergilik23nisan.com web sitesinden başvuru yapabileceği belirtildi. 23 Nisan’da yayına alınacak olan derginin, Dergilik uygulaması üzerinden ücretsiz olarak indirilebileceği aktarıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Umre ödüllü gençlik bilgi yarışması sonuçları açıklandı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ’Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması’ sonuçları açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilen lise ve üniversite öğrencilerine yönelik bilgi yarışması düzenlenmişti. İl ve ilçe müftülükleri koordinesinde yurt genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen yarışma sınavının sonuçlarına göre Bayburt’ta lise düzeyinde Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emine Esra Yeşil, üniversite düzeyinde ise Bayburt Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Esra Arslan İlde birinci olarak Umre ödülü kazandı. Yarışmada dereceye giren öğrencilerin isimleri ise şu şekilde: Lise düzeyinde: 1. Emine Esra Yeşil - (Arpalı Zakire Hanım Kız Kur’an Kursu Hafızı ) Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 2. Melek Betül Alagöz - Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 3. Pınar Üner - Rekabet Kurumu Kız Anadolu Lisesi 4. Mehmet Akif Memiş - Bayburt Millî İrade Anadolu Lisesi 5. Merve Kardeş - Bayburt Millî İrade Anadolu Lisesi Üniversite düzeyinde: 1. Esra Arslan - Bayburt Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği 2. Merve Argun - Bayburt İlahiyat Fakültesi 3. Dilara Han - Bayburt İlahiyat Fakültesi 4. Yavuz İhsan Selim Zehir - Bayburt İlahiyat Fakültesi 5. Ömer Faruk Urhan - Bayburt İlahiyat Fakültesi Öğrenciler yarışma sonuçlarını yarisma.diyanet.gov.tr adresinden öğrenebilecekler.