POLİTİKA - 25 Mart 2019 Pazartesi 15:25

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ağrı'da önemli açıklamalar

A
A
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ağrı'da önemli açıklamalar

Ağrı'da halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tekstilcilerimizi Ağrı gibi yoğun istihdama ihtiyaç duyduğumuz bölgelerde desteklemeye devam edeceğiz. Şimdi buraya uluslararası bir marka gelerek buraya fabrikasını kuracak 5 bin istihdam sağlanacak" açıklamasında bulundu.

31 Mart Yerel Seçimler öncesinde partisinin Ağrı mitingine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasına Ağrılıları selamlayarak başladı. Ağrı’nın yıllarca sıkıntılar çektiğini, hasret türküleri yaktığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vefaya hasret çektiniz. Ağrı’nın hasreti bizim hasretimizdir. Ağrı’nın başı ağrırsa bizim kalbimiz sızlar. Bu şehirde kardeşliği birlikte yüceltelim.

31 Mart’ta iradenize sahip çıkmanızı bekliyorum. Bu şehir yılarca terör gölgesi altında çok şeyler kaybetti. Ağrı'yı kayyumla çok güzel bir yere getirdik. Şimdi daha da iyi bir noktaya taşıyacağız. Nice tabiat harikasına, tarihi esere sahip bu şehrin artık şaha kalkmasının vakti gelmiştir. Ağrı’nın vizyonuna uygun bir belediye adayıyla yola çıktık. Savcı Sayan’ın açamadığı kapı yoktur. Tüm Ağrı’daki belediye başkan adaylarımla el ele verdik. Ağrı 31 Mart’ta iradeye sahip çıkıyor musun?

Ağrı 31 Mart'ta gönül belediyeciliğine sahip çıkıyor musun? Maşallah. Kardeşim belediye başkanı seçeceksin ondan sonra burada çalışmayıp çekip Ankara'ya gidecek. Böyle bir belediyecilik olur mu? Bu seçmenin oyuna saygısızlıktır. Buradan belediye başkanı seçilen zat bu defa gitti Muş'a. Orada da durmayacak.” diye konuştu.

“Ağrı'da 12 katrilyonluk yatırım yaptık Bay Kemal”

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bay Kemal '17 yıldır iktidardasınız ne yaptınız?' diyor. Ağrı'da 12 katrilyonluk yatırım yaptık Bay Kemal. Sen Ağrı'ya kaç kere geldin? Burada ne oluyor bitiyor haberin var mı? Eğitimde sağlıkta adalette ulaşımda tarımda bütün bu yatırımlar Ağrı'da yapıldı yapılıyor. Daha yapacağımız çok şey var" dedi.

“Bunlar sadece çukur açar”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP’nin İstiklal Marşımızın ve bayrağımızın düşmanı olduğunu ifade ederek, “Yol, su medeniyettir. Bundan ne CHP ne HDP anlar. Bunların böyle bir derdi yok. Bunlar sadece çukur açar, çukur çöp terör başka bir şey yok. Bunların derdi bu ülkede huzuru kaçırmak. Bay Kemal Hatay'a gitmiş '6 tane baraj yaptık' diyoruz. Hatay'ın belediye başkanı 'Burada baraj yok ki' diyor. Biz eserlerimizle konuşuyoruz. Bu CHP baraj yaparsın karşı çıkar HDP karşı çıkar. Biz yolumuza devam ediyoruz. Barajımız olacak ki vatandaşımın içme suyu olsun kullanma suyu olsun. Bunların derdi bu ülkede huzuru kaçırmak. Ağrı'ya iki baraj ve bir gölet daha inşa ediyoruz. Ağrı'ya doğalgaz geldi mi? Ağrılı kardeşim niye doğalgaz kullanmasın? O hava kirliliği yetti.

Erdoğan buna dayanamaz ve doğalgazı buraya da getirdik. 81 vilayetimizde doğalgaz var. 922 ilçemizin yarısında doğalgaz var. Bu yıl Eleşkirt Patnos ve Taşlıçay'a 2021 yılında ise Diyadin'e doğalgazı getiriyoruz. Nike, Ağrı'da fabrika kuruyor. Ağrı'yı ülkemizin en büyük et üssü yapacağız. Uluslararası bir marka, Nike, buraya geliyor, fabrikayı kuruyor ve 5 bin istihdam sağlayacak. HDP İstiklal Marşımızın, bayrağımızın düşmanıdır. Her kim ezanımıza, bayrağımıza, değerlerimize, İstiklal Marşı'mıza saldırıyorsa bilin ki hedefi bize saldırmaktır. Dün İstanbul Adalar'da HDP'li bir tanesi orada İstiklal Marşı okunuyor Bay Kemal de orada. Bu efendi İstiklal Marşı söylemiyor. Çünkü HDP, İstiklal Marşımızın, bayrağımızın düşmanıdır. 31 Mart'ta bunlara gereken dersi vermemiz lazım.” şeklinde konuştu.

“Kürtçülük yaptığını söyleyenler bu ülkeye düşmandır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kürtçülük yaptığını söyleyenlerin bu ülkeye düşman olduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Bu vatanı da bölemeyecekler. Devletimizi asla bölemeyecekler. Bölgemizde nerede bir Kürt, Arap kardeşimiz varsa başı sıkıştığında aklına gelen ilk yer Türkiye'dir. Şu anda 300 bin Kobani'den gelen Kürt kardeşimizi ülkemizde biz ağırlıyoruz HDP mi ağırlıyor? Birileri Kürt kardeşlerimizin iradesini Batı'da CHP'ye adı iyi kendi karışık partiye geçmişi ile isminden başka ilgisi kalmayan Saadet'e peşkeş çekiyor."

“Ülkemizi bölmeye çalışanlar bunun bedelini ağır ödeyecek”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkemizi bölmeye çalışanların bunun bedelini ağır ödeyeceklerini kaydederek, “Bu adam Kürt değil. (HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli) benim Kürt kardeşlerimin üzerinden menfaat sağlamaya çalışıyor çıkarcı ne idüğü belirsiz birisi. Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu Bölgesi var Karadeniz, Ege, Marmara var. Sen Kürdistan'da yaşamak istiyorsan Irak'ın kuzeyinde Kürdistan var defol oraya git orada yaşa. Ülkemizi bölmeye çalışanlar bunun bedelini ağır ödeyecek. Sandıklara gideceğiz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını ‘sandığa gidin’ çağrısında bulunarak sonlandırarak, “Pazar günü mutlaka oy vermek üzere sandık başına gitmeliyiz. Kullanılmayan her oy aslında başkalarının tercihlerine teslim olmaktır" dedi.

Ahmet Genç

 


 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da kontrolden çıkan otobüs bahçe duvarına çarptı: 8 yaralı Aksaray’da önüne aniden bir otomobilin geçmesi üzerine fren yapan tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan otobüs bir fabrikanın bahçe duvarına çarparak durabildi. Kazada otobüs sürücüsüyle birlikte toplam 8 kişi yaralandı. Kaza saat 02.00 sıralarında Aksaray - Adana Karayolunun 6. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ankara’dan Diyarbakır’a giden Muhammet T. (45) idaresindeki 42 EKB 68 plakalı demir profil yüklü tır, önüne aniden geçen Şammas A. (29) yönetimindeki 68 AE 610 plakalı otomobili son anda fark ederek ani fren yaptı. Ani fren yapmasıyla birlikte tırın arkasından seyreden İstanbul - Adıyaman seferini yapan Murat T. (43) idaresindeki 02 AG 525 plakalı yolcu otobüsü tıra arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan otobüs bir fabrikanın bahçe duvarına çarparak durabildi. 21 yolcunun bulunduğu otobüs kazasında otobüs şoförü ve 7 yolcu olmak üzere 8 kişi yaralandı. Kazayı gören diğer sürücüler durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan 3 yaralı ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırılırken, hafif yaralanan 5 yolcuya olay yerinde ayakta müdahale yapıldı. Hastanede tedavi altına alınan otobüs sürücüsü ve 2 yolcunun da durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Yaşanan kazayı anlatan tır sürücüsü Muhammet T., “Şahin bir gitti bir geldi derken, ben tanımıyorum sürücüsünü ama önüme durdu. Durunca da ben fren yaptım. Çok sert fren yapmadım aslında yavaştım ben, otobüs de vurmuş arkamdan. Ben Ankara’dan Diyarbakır’a gidiyordum” dedi. Otobüste bunulan yolculardan Kadir Göçer (54) ise “Şahin taksi tırın önünde ani fren yaptı. Tır şoförü de ona vurmamak için ani fren yapıyor. Otobüste ona vurmamak için sağa kırınca duvara vuruyor. İyi ki de duvara vurmuş. Direk tıra vursaydı çok kötü olurdu” diye konuştu. Kazanın ardından yolcular otobüs firması tarafından olay yerine tahsis edilen servis minibüsü ile terminalde bulunan başka bir otobüse taşındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.
Tokat Bakan Yardımcısının basın açıklaması sırasında deprem oldu İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaoğlu depremin merkez üssü Tokat’ın Sulusaray ilçesinde basın açıklaması yaparken deprem meydana geldi. İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu, depremin merkez üssü Tokat’ın Sulusaray ilçesinde incelemelerde bulundu. Karaloğlu 4 ilçe 37 köyde 385 konut, 87 ahır, 11 cami ve 1 fırında hasar meydana geldiğini belirterek, “Sulusaray merkezli 5 deprem meydana geldi şu ana kadar, 41 de artçı oldu. Ben Tokat ve Yozgat’taki tüm hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim beterinden korusun, muhafaza etsin. En büyük tesellimiz şu ana kadar herhangi bir yaralımız ve can kaybımız yok. Arkadaşlarımız, ekiplerimiz şu anda sahada köylerin tamamı tarandı. Tokat’ta 3 ilçe, Yozgat’ta 3 ilçede olmak üzere depremden etkilenen tüm köylerimiz şu anda taranmış durumda. Tokat’ta şu ana kadar 112 acil çağrı merkezimize 576, Yozgat’ta 250 deprem kaynaklı vatandaş ihbarı var. Ön incelemeler sonucunda Tokat ilimizde 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta ve 84 ahırda, 7 cami ve 1 fırında hasarlar var, bunlar yıkık değil hasarlı. Yozgat ilinde 1 ilçede 7 köyde 94 konutta, 4 cami ve 3 ahırda ön hasar tespitlerimiz var” dedi. “Hasarlı evlere girmeyin” Hasarlı evlere girilmemesi çağrısında bulunan Karaloğlu, "Evinde hasar olan, çatlağı olan hiçbir vatandaşımız evini kullanmasın. Biz onları alıp misafir etmeye hazırız. Yurtlar hazır hale getirildi. Vatandaşımıza çağrı yapıldı. Şu ana kadar 30 vatandaşımız yurtlarda kalmak için müracaatta bulundu. Sayın valimizin verdiği bilgiye göre şu anda bölgedeki kamu kurum ve kuruluşlarında bir hasarımız yok. Okullarımızda, kamu hizmet binalarında herhangi bir hasarımız yok, inşallah binalarımızda kamu hizmeti vermeye de devam edeceğiz. Kumanyalar hazırlandı şu anda dağıtılıyor. Yine Tokat’ta üç ilçemizde sıcak yemek çıkartmak üzere aş evlerimiz oluşturuluyor. İnşallah vatandaşımıza sıcak yemek imkanımızda sunulacak. Şu anda bölgede ulaşımda, alt yapıda, elektrik ve haberleşmede herhangi bir sorunumuz yok. Yollarımız açık, enerjisi olmayan ve haberleşme imkanı olmayan köyümüz yok. Tedbir olarak Tokat’ta bir gün eğitime ara verdik. Yozgat ilimizde ise Çekerek, Kadışehri ve Aydıncık ilçelerinde yine eğitime bir gün ara vermiş olduk” dedi. “750 Personel 150 araç bölgede” Karaloğlu, 150 araç ve 750 personelin bölgede görev aldığını ifade ederek, “Diyarbakır’dan Van’a kadar birçok ilimizden arama kurtarma ekipleri bölgeye ulaşmış durumda. Yerel ekipler de bölgeye ulaştı. Şu anda bölgede 750 personelimiz vatandaşlarımıza yardımcı olmak üzere bekliyor. 150 yardım aracı da bölgeye ulaşmış durumda” şeklinde konuştu. “Dezenformasyon uyarısı” Karaloğlu açıklamasında dezenformasyon uyarısında bulunarak şunları söyledi: “Sosyal medyada maalesef yine dezenformasyonlar var. Vatandaşımıza çağrımız AFAD tarafından açıklanmayan hiçbir bilgiye itibar etmemeleridir. Biz vatandaşlarımızı AFAD üzerinden çok hızlı bir şekilde bilgilendiriyoruz. Vatandaşımızın tereddüdü olmasın.” Öte yandan İçişleri Bakan Yardımcısı, açıklama yaptığı sırada deprem meydana geldi. Karaloğlu, "Şu anda artçı sarsıntıyı hep birlikte yaşadık. Rabbim hepimizi, ülkemizi korusun" dedi.